Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΜΕ ELDORADO GOLD ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


Η ηγεσία του ΥΠΕΝ και ειδικότερα ο κ. Χατζηδάκης τήρησε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έδωσε για το ξεπάγωμα της μεταλλευτικής επένδυσης της Eldorado Gold ύψους 1,2 δισ δολ. στην ΒΑ Χαλκιδική, κατά την διάρκεια των προγραμματικών εξαγγελιών της νέας κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης ο κ. Χατζηδάκης είχε συνάντηση εργασίας με τον CEO της Eldorado Gold κ. Τζορτζ Μπέρνς, όπου μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε η σύσταση ενός μεικτού κλιμακίου μεταξύ εμπειρογνώμων του ΥΠΕΝ και επιστημονικών στελεχών της Ελληνικός Χρυσός έτσι ώστε να διευθετηθούν όσα ζητήματα εκκρεμούν για την ομαλή συνέχιση της επένδυσης. 

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε για την συνάντηση αυτή το ΥΠΕΝ.

"Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός κ. Γεράσιμος Θωμάς συναντήθηκαν σήμερα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold κ. George Burns και τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα και συζήτησαν το θέμα της επένδυσης στις Σκουριές.

Από την πλευρά της κυβέρνησης υπογραμμίστηκε η βούληση να στηριχθεί η επένδυση με σεβασμό φυσικά όλων των αναγκαίων περιβαλλοντικών όρων, όπως είχε δεσμευτεί επανειλημμένως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προκειμένου να προχωρήσει αυτή η εμβληματική επένδυση αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια μεικτή επιτροπή από ειδικούς του ΥΠΕΝ και της εταιρείας, οι οποίοι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συζητήσουν όλα τα εκκρεμή θέματα περιβαλλοντικά, οικονομικά και αναπτυξιακά."

Πηγή ανάρτησης: ypeka.gr