Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Το λιμάνι και η παραλία του Στρατωνίου

Απόλυτη πληρότητα σε όλα τα καταλύματα και γεμάτα μαγαζιά είναι η εικόνα και του Αυγούστου στο Στρατώνι Χαλκιδικής.

Τον πολύ καλό Ιούλιο που έκλεισε με την εξαιρετική «Γιορτή της Θάλασσας» που διοργάνωσε ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Στρατωνίου, επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση του, διαδέχτηκε ο πάντα γενναιόδωρος Αύγουστος απ’ όλες τις απόψεις.

Συν τοις άλλοις, ο οικισμός χάρη στο μεράκι των κατοίκων του, αλλά και το δέσιμο που νιώθουν μαζί τους οι μόνιμοι επισκέπτες του Στρατωνίου, τόσο από την ελληνική επικράτεια, όσο και από το εξωτερικό έχει καταφέρει να μετεξελιχθεί σε έναν αξιόσημείωτο κόμβο εναλλακτικού τουρισμού.

Οι φίλοι του ορεινού όγκου και της περιπατητικών διαδρομών ερχόμενοι στο Στρατώνι είναι μια ανάσα στην κυριολεξία από τα γειτονικά Στάγειρα, τα βήματα του Αριστοτέλη και της εκπληκτικής διαδρομής που έχει χαρακτεί από τον Τουριστικό Οργανισμό προ του Άθω περιοχής, η οποία είναι συνολικού μήκους 17 χιλιομέτρων και αρχίζει από το Πάρκο του Αριστοτέλη στα Στάγειρα και φτάνει μέχρι τον χώρο των Αρχαίων Σταγείρων, όπου ο αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης υποστηρίζει πως η σκαπάνη του εντόπισε εκεί την τεφροδόχο του Μέγιστου Σταγειρίτη Φιλοσόφου.

Από την άλλη πλευρά, το Στρατώνι αποτελεί για τους φίλους του καταδυτικού τουρισμού το «μέρος» τους, όπως οι ίδιοι λένε χαρακτηριστικά, αφού τους μαγνητίζει η μοναδική αποικία ιππόκαμπων στην Ελλάδα που βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας, λίγα μόλις μέτρα από την ακτή.

Αρωγοί τους σ’ αυτήν την υπέροχη εξερεύνηση είναι οι δύτες του "Ενάλιου Ινστιτούτου Ιππόκαμπου", οι οποίοι εκτός όλων των άλλων προσφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες του σε κάθε ενδιαφερόμενο για το θαλάσσιο αλογάκι, που έχει κάνει γνωστό τον οικισμό σε όλα τα πέρατα της υφηλίου.

Οι φορείς και οι κάτοικοι του Στρατωνίου εύχονται και ο Σεπτέμβρης να κυλήσει στα ίδια επίπεδα με τους προηγούμενους μήνες του καλοκαιριού, Τα μηνύματα από τις κρατήσεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής επιτρέπουν κάθε αισιοδοξία.

Το πρώτο και μαγευτικό φως κάθε μέρας στο Στρατώνι Χαλκιδικής