Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΜΠΕΡΝΣ: ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ELDORADO GOLD ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold Τζορτζ Μπερνς είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή της να προχωρήσει η επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα με πλήρη τήρηση των όρων σεβασμού του περιβάλλοντος και δημιουργίας θέσεων εργασίας, ενώ από την πλευρά της η εταιρεία δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση πάνω σε αυτούς τους όρους.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Ελλάδας της Eldorado Gold Χρήστος Μπαλάσκας.

Σημειώνεται πως τόσο η επένδυση της Eldorado Gold όσο και το έργο του Ελληνικού αποτελούν ορόσημα καθώς το «ξεπάγωμα» των μεγάλων έργων είναι υπ' αριθμόν ένα στόχος της οικονομικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης.

Και οι δύο επενδύσεις είχαν συναντήσει μεγάλα εμπόδια με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, οι κ.κ. Γεωργιάδης και Χατζηδάκης είχαν συνάντηση, στην οποία συζητήθηκαν το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων όσον αφορά τις αρμοδιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος, καθώς και η οριστικοποίηση των τριών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) για το Ελληνικό, η έγκριση των οποίων ξεκινά την προσεχή Δευτέρα από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ).

Εξάλλου, σε συνέντευξή του ο Α. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που εκκρεμούν για την συνέχιση της επένδυσης στο Ελληνικό θα εκδοθούν εντός του Αυγούστου, ενώ στο ίδιο χρονικό πλαίσιο θα εκδοθεί η ΚΥΑ για το καζίνο.

Αναδημοσίευση από liberal.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυριάκο Μητσοτάκη είσαι άτυχος κατά κάποιον τρόπο.
Απαγορεύεται να αποτύχεις.
Οι προκάτοχοι σου Καραμανλής,Παπανδρέου,Σαμαράς, Τσίπρας τα έκαναν μαντάρα σε Σκουριές και Σκοπιανό.
Εδώ στην Χαλκιδική και την Μακεδονία έχουμε απαιτήσεις.
Στέρεψε η υπομονή μας.