Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ"


Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα και Πάνος Σκουρολιάκος ξεκαθάριζει πως δεν υπήρξε καμία κακοποίηση ή βανδαλισμός των αρχαιολογικών ευρημάτων που εντοπίστηκαν στς Σκουριές, ούτε κατά την διάρκεια, ούτε κατά το πέρας της ανασκαφικής διαδικασίας.

Μάλιστα η κ. Μενδώνη επισημάνει στην απάντηση της πως "κατά την διάρκεια της ανασκαφικής δραστηριότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής εφαρμόστηκε απόλυτα ο νόμος 3028/2002 καθώς και οι διατάξεις της υπ’ αρ. 201745/26-7-2011 ΚΥΑ έγκρισης του έργου, γεγονός που αποδεικνύεται από την ολοκλήρωση της ανασκαφικής έρευνας στην περιοχή, την ύπαρξη πρότασης υλοποίησης της ανάδειξης των αρχαιοτήτων και, κυρίως, την ανυπαρξία οιασδήποτε κακοποίησης ή βανδαλισμού των αρχαιοτήτων" .

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση που έδωσε η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη στην ερώτηση των δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, και στην οποία έδειχναν ιδιαίτερα ανήσυχοι για την τύχη των αρχαιολογικών ευρημάτων των Σκουριών.