Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

ΓΚΡΕΤΑ ΤΟΥΝΜΠΕΡΓΚ: O ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΤΟΥ... (...ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!)


Είναι απίστευτο αυτό που έκανε η 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τουνμπεργκ. Η γνωστή πολέμιος των μετακινήσεων με αεροπλάνα και βαπόρια λογω της υποτιθέμενης κλιματικής αλλαγής σε tweet της έκανε στην κυριολεξία άνω κάτω την γερμανική εταιρεία σιδηροδρόμων DB, γράφοντας ανακρίβειες, που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν αρμόζουν με την ηλικία της αλλά και με το ύφος της καμπάνιας που ηγείται κατά της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Τι έκανε το φερόμενο ως πρότυπο της νεολαίας σε παγκόσμιο επίπεδο;

Ενώ ταξίδευε με το τρένο εντός της γερμανικής επικράτειας ανέβασε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter, μια φωτογραφία, που την έδειχνε να κάθεται στο πάτωμα ενός τρένου υψηλής ταχύτητας δίπλα στην πόρτα εξόδου και ανάμεσα σε βαλίτσες με το εξής σχόλιο: 

"Διασχίζοντας την Γερμανία μέσα σε υπερπλήρη τρένα..."

Όπως ήταν λογικό και επόμενο στην εποχή της κυριαρχίας των κοινωνικών μέσων δικτύωσης προκλήθηκε σάλος εναντίον της γερμανικής εταιρείας σιδηροδρόμων, με τον κάθε πικραμμένο να ξιφουλκεί στο διαδίκτυο εναντίον της εταιρείας. 

Η πραγματικότητα όμως δεν ήταν αυτή, όπως φάνηκε, εκ των υστέρων με την σιδηροδρομική εταιρεία σε ανακοίνωση της στο twitter να ευχαριστεί μεν την Σουηδή ακτιβίστρια που την επέλεξε για την μετακίνηση της, να την υπενθυμίζει δε πως ταξιδεψε στην 1η θέση (!!!) από την πόλη Κάσελ της Κεντρικής Γερμανίας μέχρι το Αμβούργο και γι' αυτό το λόγο θα ανέμενε και ένα ευχαριστώ προς το προσωπικό της για τις υπηρεσίες που τις πρόσφεραν απλόχερα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Γκρέτα Τουνμπεργκ σε νέο της tweet έκανε διόρθωση και άφησε να εννοηθεί πως η φωτογραφία που δημοσίευσε την Κυριακή δεν ήταν από την ίδια μέρα, ούτε από το ίδιο τρένο, αλλά από ένα άλλο δρομολόγιο που την μετέφερε από την Ελβετία στο Κάσελ της Γερμανίας...



Τα συμπεράσματα και τα όποια περαιτέρω σχόλια για την πράξη της νεαρής ακτιβίστριας ανήκουν σε όλους εσάς φιλοι αναγνώστες.

Πηγή ανάρτησης: cnn.gr


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ένα κορίτσι 16 χρονών έχει το θράσος και συμπεριφέρεται ετσι ας σκεφτούμε εμείς οι γονείς ποιοί κρύβονται από πίσω του και τι πάρτυ έκαναν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να κάνουν οι δικοί μας προστάτες του περιβάλλοντος.

Ανώνυμος είπε...

προς @5:44
Δεν έχουμε ιδέα τι φόρους κρύβει από πίσω ο ιερός φανατισμός για το κλίμα το περιβάλλον και την προστασία τους.
θα μας τρελάνουν στα χαράτσια.