Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

2020: ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ



Ήρθε το 2020 λοιπόν.

Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να φέρει όλα εκείνα που προσδοκούσαμε, αλλά μας έλειψαν το 2019.

Επιθυμούμε κυρίως να φέρει αγάπη, ειρήνη, αλληλεγγύη, ελπίδα, κατανόηση, υπομονή, επιμονή και δημιουργικότητα και φυσικά το μέγιστο αγαθό της υγείας για όλο τον κόσμο.

Μπορεί αυτές οι ευχές να ακούγονται κοινότυπες όμως όταν εκατομμύρια άνθρωποι έστω και μια φορά το χρόνο τις εύχονται και τις δίνουν μέσα από την ψυχή τους δεν είναι καθόλου μικρή υπόθεση.

Για να πιάσουν τόπο οι ευχές, τουλάχιστον στην πατρίδα μας, πρέπει το πολιτικό και πολιτειακό προσωπικό που έχει την ευθύνη των επιλογών διακυβέρνησης να κάνει όσα απαιτούνται για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα.

Έτσι ώστε για παράδειγμα, οι μανάδες και οι πατεράδες να ξαναδούν να επιστρέφουν οι περισσότεροι από 500.000 κόρες και γιοί που έφυγαν στο εξωτερικό στα σκληρά χρόνια της μνημονιακής κρίσης, της σκληρότερης οικονομικής κρίσης που έζησε χώρα του λεγόμενου δυτικού κόσμου σε καιρό ειρήνης. Να επιστρέψουν σε μια χώρα όπου θα λειτουργούν τα στοιχειώδη και η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας μέσω και της εργασίας να μην είναι ζητούμενο, αλλά αυτονόητο.

Με αυτές τις σκέψεις επιθυμούμε να ευχηθούμε ολόψυχα:

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ Σ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ Σ 'ΌΛΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΤΕΣ,

ΣΤΑ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΟΥΣ,

Σ' ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΕΣ,

Σ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΥΦΛΗΣ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑ.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.