Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ: "ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙΤΕ"


Σε αυτή την δημόσια παραδοχή προχώρησε τον περασμένο Οκτώβριο μέσω κοινωνικών μέσω δικτύωσης και ειδικότερα στο twitter μια διεθνώς γνωστη περιβαλλοντική οργάνωση.

Η αγγελία –  παραδοχή αφορούσε την κινητοποίηση αποκλεισμού του αεροδρομίου του Λονδίνου στις 10 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο των δράσεων κατά των πτήσεων, που κι αυτές έχουν μπεί στο στόχαστρο ακτιβιστών στον βωμό της αμφιλεγόμενης κλιματικής κρίσης.


Την αγγελία έφερε στην δημοσιότητα ολλανδική ιστοσελίδα,  σε άρθρο της για τις οικονομικές διασυνδέσεις του περιβαλλοντικού κινήματος της Σουηδής ακτιβίστριας Γκρέτας Τούνμπεργκ  με δισεκατομμυριούχους με τίτλο: «Οι δισεκατομμυριούχοι πίσω από την Γκρέτα Τούνμπεργκ, μια προφήτη του κλίματος».

(Για να το διαβάσετε στα αγγλικά κάντε κλικ στην αμερικανική σημαία πάνω δεξιά στην οθόνη)

Σε εικόνα που παρέχει το σχετικό άρθρο δείχνει μήνυμα από τον λογαριασμό στο  twitter της ομάδας περιβαλλοντικών ακτιβιστών,  με το οποίο καλούσαν τους διαδηλωτές να πάνε στη διαδήλωση, παρέχοντας τους παράλληλα την διαβεβαίωση πως θα αποζημιωθούν οικονομικά!

Πιο συγκεκριμένα έγραψαν στα αγγλικά: "XR will refund you - refund info will be sent to Action Network sign ups"

Μετάφραση: "Οι XR θα σας αποζημιώσουν - πληροφορίες για την αποζημίωση θα αποσταλούν μέσω του Acition Νetwork σε όσους εγγραφούν".


Είπατε κάτι; Ήρθαν στο μυαλό σας εικόνες και καταστάσεις που ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν στην ΒΑ Χαλκιδική με ανάλογη αγγελία βελγικής ΜΚΟ; "Διαβολική σύμπτωση", όπως έχουμε συνηθίσει να ακούμε από γνωστό οικολόγο της περιοχής.

Το μείζον, κατά την γνώμη μας, είναι αυτή η σύμπραξη δισεκατομμυριούχων και ακτιβιστών με φόντο το περιβάλλον, την κλιματική κρίση κλπ, όπως αναφέρει σχετικά και το δημοσίευμα της ολλανδικής ιστοσελίδας. 

Αν μη τι άλλο, δημιουργεί εντυπώσεις και αναπόφευκτους συνειρμούς…

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρισκόμαστε στο μέσω ενός παγκόσμιου οικονομικού πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ο στρατός ακτιβιστών που τροφοδοτείται με χρήμα από το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού που είναι οι billioners (δισεκατομμυριούχοι) έχει αναλάβει τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου που κάνει ότι του ζητήσει ο εργοδότης του.
Το περιβάλλον είναι το μέσο, όπως και πολλά άλλα.