Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

ΕΒΡΟΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΔΑΣΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ - ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ?

Δεν υπάρχουν οικολογικές ενώσεις και συλλογικότητες στον Έβρο?

*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που μαρτυρούν την περιβαλλοντική καταστροφή που έχει συντελεστεί από την τουρκική πλευρά στο σπάνιο οικοσύστημα του Έβρου.

Οι μετανάστες που έχουν μεταφερθεί από την τουρκική κυβέρνηση στην πλευρά των τουρκικών συνόρων, έχουν αποψιλώσει το δάσος των Καστανιών, γιατί κόβουν ανεξέλεγκτα δέντρα και τα καίνε για να ζεσταθούν.

Επίσης υπάρχει κίνδυνος γενικευμένης πυρκαγιάς στο δάσος, από τις εκατοντάδες φωτιές που ανάβουν εντός της δασικής έκτασης όσοι κατασκηνώνουν εκεί.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες:


Αναδημοσίευση από newsit.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Κρατούμε επιφυλάξεις για το δημοσίευμα, καθώς μας κάνει εντύπωση το γεγονός, πως δεν υπάρχει κάποια αντίδραση, σχόλιο ή ανακοίνωση οικολογικών οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων τού Έβρου επί του θέματος.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει δική τους ανακοίνωση ή δημοσίευση, μήπως δεν είναι τα πράγματα τόσο σοβαρά και περιβαλλοντικά μή αναστρέψιμα; 

Το αναφέρουμε αυτό γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε να κάνει "εκπτώσεις" η αυστηρή περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθησία που διαθέτουν, η οποία ως γνωστόν δεν γνωρίζει σύνορα. 

Οι φωτογραφίες, βέβαια, δείχνουν το "περιβαλλοντικό αποτύπωμα", που έχει δημιουργηθεί από την αποψίλωση που έκαναν οι μετανάστες στις Καστανιές.

Από την μια πλευρά, μπορεί κάποιος να πει πως επειδή είναι μετανάστες και κόβουν τα δέντρα για να ζεσταθούν είναι διαλλακτικοί κι ανεκτικοί, τόσο οι οικολόγοι της Θράκης, όσο και οι δικοί μας οικολόγοι εδώ.

Από την άλλη πλευρά όμως, η εμπειρία στην Χαλκιδική με αφορμή την επένδυση χαλκού χρυσού έχει δείξει πως για τους γνήσιους οικολόγους ακόμη και τους οικολογούντες, ο ιδεολογικός φανατισμός υπέρ των δέντρων, των δασών και της φύσης γενικότερα, τους καθιστά αδύναμους μπροστά στην κατανόηση των αναγκών του σύγχρονου ανθρώπου, ακόμη και όταν αυτός βρίσκεται μπροστά σε οριακές στιγμές και καταστάσεις.

Αναρωτιόμαστε θα υπάρξει κάποια αντίδραση; Θα παρακολουθούμε το θέμα και αν υπάρξει κάποια εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε φίλοι αναγνώστες και φίλες αναγνώστριες.





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι αλληλέγγυοι δεν έχουν πρόβλημα αν οι μετανάστες ή οι Τούρκοι καταστρέφουν το δάσος.
Θα είχαν όμως πρόβλημα και θα έκαναν πορείες και συγκεντρώσεις στον Έβρο αν τα δέντρα κόβονταν για να γίνει ένα εργοστάσιο για παράδειγμα.
Εκεί ναι. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ θα έκαναν σαματά!

Ανώνυμος είπε...

Οι οικολόγοι ξέρουν να προσέχουν τους φίλους τους.