Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΧ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ


Η Γερμανική Αυτοβιομηχανία "Daimler - Benz" αποφάσισε να σταματήσει το πρόγραμμα ανάπτυξης και κατασκευής επιβατικών οχημάτων που τροφοδοτούνται από καύσιμο υδρογόνου.

Αυτή η εξέλιξη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα electrek, οφείλεται στο γεγονός πως η αυτοκινητοβιομηχανία παραδέχθηκε πως η κατασκευή ΙΧ υδρογόνου είναι δυο φορές ακριβότερη σε σχέση με το αντίστοιχο όχημα ηλεκτρικής μπαταρίας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εταιρεία δούλευε για περίπου 3 δεκαετίες, επάνω σ' αυτό το εγχείρημα παραγωγής αυτοκινήτου μηδενικών εκπομπών με την δυνατότητα αυτονομίας και κάλυψης μεγάλης χιλιομετρικής απόσταση, με ανεφοδιασμό διάρκειας τριών λεπτών και να εκπέμπει μόνο υδρατμούς.

Κατά την γνώμη μας, αυτή η είδηση μάλλον θα προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις Βρυξέλλες και ειδικότερα εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι αρμόδια σε θέματα κινητικότητας και μεταφορών, καθώς από τις αρχές του 2000 είχε στηρίξει ερευνητικά και τεχνολογικά προγράμματα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για επιβατικά και όχι μόνο οχήματα μηδενικής εκπομπής ρύπων.

Το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν η απόφαση της Γερμανικής Αυτοκινητοβιομηχανίας συνδέεται ευθέως με την κρίση που προκαλεί στην παγκόσμια οικονομία η έλευση του κορωνοϊού και βεβαίως πως θα εξελιχθεί το αναμενόμενο ντόμινο  συνεπειών και σε άλλους τομείς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της τόνισε πως η εξάμηνη προεδρία της χώρας της στην προεδρία της Ε.Ε., η οποία θα αρχίσει την 1η Ιουλίου, θα επικεντρωθεί στην μάχη εναντίον του κορωνοϊού, καθώς και σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Να δούμε λοιπόν, τι σημαίνουν όλα αυτά στην πράξη.




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσα εκατομμύρια ευρώ λεφτά ευρωπαίων εκατομμυρίων χάθηκαν στο όνομα αυτής της περίφημης πράσινης ανάπτυξης;
Πόσα ακόμη θα πληρώσουμε για τις πράσινες ονειρώξεις των γραφειοκρατών της Ευρώπης που ζούνε σε βάρος όλων μας;
Θα υπάρξει πολιτικός φορέας που θα πεί την αλήθεια και θα επιχειρήσει να βάλει φρένο σ' αυτή την τεράστια απάτη της κλιματικής αλλαγής ή μένουμε σπίτι μέχρι να γίνουμε καταπράσινοι;