Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ... ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης του επίμαχου ντοκιμαντέρ Μάικλ Μούρ

Φωτιές άναψε στις τάξεις των οπαδών της κλιματικής κρίσης το νέο ντοκιμαντέρ του Αμερικανού σκηνοθέτη και δημοσιογράφου Μάικλ Μούρ με τίτλο: "Ο Πλανήτης των ανθρώπων".

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σχετικό δημοσίευμα του "Guardian" οι ακτιβιστές του περιβάλλοντος και οπαδοί της κλιματικής αλλαγής απαίτησαν μέσω σχολίων και μηνυμάτων τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης να μπεί σε "καραντίνα" το σχετικό ντοκιμαντέρ, καθώς όπως υποστηρίζεται από την πλευρά τους "είναι επικίνδυνο, παράλογο και παραπλανητικό αναφορικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας"..

Στο ντοκιμαντέρ του ο Μάικλ Μούρ, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει για παράδειγμα πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αναξιόπιστα και βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα για να λειτουργήσουν. 

Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες που συμβάλλουν σε κάθε μορφής ενίσχυση εταιρειών που προωθούν αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και εξαιρετικά πολυδάπανη τεχνολογία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Από τον "Πλανήτη των Ανθρώπων" δεν λείπουν και οι επισημάνσεις σε παγκοσμίου εμβέλειας ακτιβιστές του περιβάλλοντος που καταγγέλλονται για χρηματισμό από εταιρείες που προωθούν πράσινες τεχνολογικές εφαρμογές. 

Επίσης, ο ίδιος ο δημιουργός κάνει λόγο για μια παραγωγή "που έχει την πιο κατεπείγουσα αξία και σημασία μέσα στα τελευταία 15 χρόνια δημιουργιών του", ενώ αξίζει να σημειωθεί πως περίπου 8 εκατομμύρια θεατές έχουν παρακολουθήσει μέσω διαδικτύου το εν λόγω ντοκιμαντέρ, παρά τις περί αντιθέτου "συμβουλές" οικολόγων και περιβαλλοντιστών.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε σε όσους τυχόν δεν θυμούνται πως ο Αμερικανός σκηνοθέτης στο ντοκιμαντέρ του με τίτλο: "Φαρενάϊτ 9/11" σύγκρινε τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ με τον Αδόλφο Χίτλερ. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γνωστή η τακτική και η προπαγάνδα των οικοκάπηλων.
Τα δικά τους ντικιμαντερ που είναι ποτισμένα με μίσος ταξικό και ψέμα είναι βουτηγμένα στην αλήθεια και μην τολμήσει κανείς να τα αμφισβητήσει.Κινδυνεύει με λιντσάρισμα....

Ανώνυμος είπε...

Η Τουρκία διεκδικεί την Κρήτη και αντί να ενισχύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις αυτοί οι δύο θα μας ξεσκίσουν στους φόρους για τα ηλεκτρικά πατίνια και τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα...για να μειώσει η Ελλαδίτσα το CO2 όταν η Ελλαδίτσα έχει περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε CO2 μόνο 0.19% ! ! !