Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ (ΜΤΦ. “ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ”)


Ο βουλευτής του «Μέρα 25» Κρίτων Αρσένης , γνωστός και μη εξαιρετέος για τις απόψεις του κατά πάσης φύσεως εξορυκτικής και μεταλλευτικής δραστηριότητας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιστολόγιο "Alterthess" μεταξύ άλλων ανέφερε κάτι που τουλάχιστον σε εμάς προξένησε μεγάλη όσο και δυσμενή εντύπωση.

Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε επί λέξη τα εξής: 

«Οι πολυεθνικές χάνουν αγώνες καθημερινά. Κάποια ημέρα οι υπάλληλοί τους πάνε να μπουν στα γραφεία τους και βλέπουν τις πόρτες κλειδωμένες από την χρεοκοπία της εταιρείας και εξαιτίας αγώνων όπως στις Σκουριές. Ο μόνος αγώνας που χάνεται, είναι αυτός που δεν δίνεται.»

Αυτό είναι δηλαδή το όραμα της κοινωνικής – ριζοσπαστικής αριστεράς στα νάματα της οποίας συμμετέχει και ο κύριος Αρσένης; Να χάνουν την δουλειά τους εργαζόμενοι σε πολυεθνικές; Έτσι ορίζεται ο αγώνας που διεξάγουν; Ο αργός ή ξαφνικός θάνατος του συνανθρώπου μέσα από την ανεργία για την δική τους… ελεύθερη ζωή; Αλήθεια, αυτή η άποψη βρίσκει σύμφωνο και τον Γ.Γραμματέα του «Μέρα 25» κ. Γιάνη Βαρουφάκη;

Νομίζουμε πως ένας εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τόσο λεπτά θέματα, ιδίως μέσα σ’ αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει προκαλέσει αδιακρίτως και σε παγκόσμιο επίπεδο ο κορωνοιός με τη νέα σοβαρή οικονομική ύφεση να είναι προ των πυλών.

Δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι του πολύπαθου ιδιωτικού τομέα, που πάντοτε βάζουν πλάτη σε κάθε κρίση, να αντιμετωπίζονται με τέτοια περιφρόνηση και απαξίωση από έναν νέο πολιτικό που η αγαθή του τύχη δεν τον έφερε αντιμέτωπο με τον εφιάλτη της ανεργίας και της επιβίωσης, αλλά με τα οφέλη που παρέχει η ελληνική πραγματικότητα στα παιδιά του κομματικού σωλήνα.

Επιπλέον, εκτός του ότι από τις εισφορές και την φοροδοτική ικανότητα Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών ο κ. Αρσένης μπορεί να διεξάγει το μεράκι του για την πολιτική με πολύ καλές αμοιβές για τα εγχώρια δεδομένα, δεν πρέπει να λησμονεί πως κάποιοι εργαζόμενοι σε πολυεθνικές εταιρίες και βιομηχανίες έβαλαν πλάτη για να αναχαιτιστεί σε πρώτη φάση στην Ελλάδα η υγειονομική και οικονομική λαίλαπα που έφερε και συνεχίζει να φέρνει ο covid -19.

Αναφερόμαστε στους εργαζόμενους σε πετροχημικές και εξορυκτικές βιομηχανίες, φαρμακευτικές εταιρίες και super market, που ήταν στην κυριολεξία οι σύγχρονοι ήρωες μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μιας καθημερινότητας που ευχόμαστε να μην ξαναζήσει όχι μόνο ο τόπος, αλλά και συνολικά ο πλανήτης μας.

Επίσης, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει ο βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 οι μάσκες, τα αντισηπτικά, αλλά και το απλό μπλέ οινόπνευμα που τόσο πολύ θωρακίζουν την ατομική και δημόσια υγεία είναι παράγωγα των υδρογονανθράκων, που ο ίδιος πολεμάει την εξόρυξη τους εντός της ελληνικής επικράτειας από το 2010 ως ευρωβουλευτής.

Αντίστοιχη ωφέλεια στην δημόσια υγεία και την ιατρική παρέχουν τα ορυκτά, όπως ο χρυσός, ο χαλκός, ο ψευδάργυρος, την εξόρυξη των οποίων εξίσου πολεμάει άκριτα και με ιδεολογικό φανατισμό, όπως φανερώνει η πρόσφατη τοποθέτηση του για τις Σκουριές.

Αν βέβαια ο κ. Αρσένης εμμένει στις απόψεις του, τότε θα πρέπει αυτές να συνάδουν με τις πράξεις του στην καθημερινή ζωή για να γίνεται και απόλυτα πιστευτός. 

Να μην κάνει ΚΑΜΙΑ χρήση δηλαδή όλων των προϊόντων που παράγουν πολυεθνικές και διαθέτουν στην αγορά, όπως smartphones, lap top, ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και ποδήλατα και να επιλέξει μια ζωή ασκητή στην φύση χωρίς καμία άλλη παροχή που να προέρχεται από τον σύγχρονο κόσμο και τρόπο ζωής.

Κλείνοντας θα επικαλεστούμε τον Πυθαγόρα οποίος έλεγε: «Ή πρέπει να σιωπήσεις, ή να πεις κάτι καλύτερο από την σιωπή».

Μακάρι, ο κ. Αρσένης την επόμενη φορά που θα αναφερθεί δημόσια για τις Σκουριές, τις πολυεθνικές ή οτιδήποτε άλλο να έχει να πεί να είναι πολύ πιο ουσιαστικό από την προηγούμενη σιωπή του.