Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΠΟΣΟ ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2020?

Το 2020 κληθήκαμε να ξεπεράσουμε μία δύσκολη συγκυρία που δεν έχει προηγούμενο στην εποχή μας, μία κρίση που μας έφερε αντιμέτωπους με σημαντικά ζητήματα που αφορούν την υγεία, είχαν όμως επέκταση και στις οικονομίες του πλανήτη, επηρεάζοντας εμφανέστατα την εργασιακή πραγματικότητα και αφήνοντας το στίγμα τους στον επιχειρηματικό κόσμο. 

Η προσπάθεια να ξεπεραστεί αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση έχει έναν τεράστιο σύμμαχο και αυτός δεν είναι άλλος από ην τεχνολογία. Και το σίγουρο είναι ένα αυτή τη χρονιά και στη χώρα μας: οι αλλαγές που ήρθαν επιτάχυναν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και, ακόμη και αν οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν ήταν, σε πολλές περιπτώσεις, επαρκώς προετοιμασμένες για την κατάσταση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, μπήκαν άμεσα σε μία διαδικασία αλλαγών (επιτυχημένων σε αρκετές περιπτώσεις), σε μία προσπάθεια να αναμετρηθούν με τις νέες προκλήσεις και να προχωρήσουν στο μέλλον με σταθερά βήματα.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην Ελλάδα και ο τρόπος που το 2020 μπόρεσε να αποτελέσει μία χρονιά κατά την οποία η επιτάχυνση των αλλαγών έγινε μία πραγματικότητα εν μέσω μίας παγκόσμιας κρίσης είναι ο πρωταγωνιστής του εκτενούς report που δημιούργησε και φέτος το Found.ation σε συνεργασία με το EIT Digital (το τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας που ασχολείται με την Ψηφιακή Τεχνολογία).

Η έκδοση Digital Transformation in Greece δημοσιεύεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, καταγράφοντας τις απόψεις των στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων, αποκαλύπτοντας ενδιαφέρουσες πτυχές της επιχειρηματικής πραγματικότητας και παρουσιάζοντας αξιόλογα case studies και τάσεις της εποχής. 

Στην έρευνα συμμετέχουν κάθε χρόνο έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων, με στόχο να εξεταστεί κατά πόσο εταιρείες και μεγάλοι οργανισμοί έχουν υιοθετήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και με ποιους τρόπους συμβαίνει αυτό. 

Το φετινό report δίνει έμφαση στις διαστάσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία της πανδημίας, με ιδιαίτερη βαρύτητα στο κατά πόσο επηρέασε τις εταιρείες και πόσο ψηφιακά προετοιμασμένες ήταν. Οι αλλαγές ήταν, σε πολλές περιπτώσεις, καταιγιστικές, φέρνοντας στις ελληνικές επιχειρήσεις μεταβολές που κανείς δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσαν να προκύψουν τόσο γρήγορα.

Διαβάστε την συνέχεια αυτού του πολυ ενδιαφέροντος άρθρου κάνοντας κλικ εδώ.