Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

ΛΕΑΝΔΡΟΣ: ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Μια κατάλευκη νύχτα ήταν αυτή που πέρασε για τους κατοίκους της Βόρειας Χαλκιδικής, καθώς ο "Λέανδρος" έφερε χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο.

Ευτυχώς, η χιονόπτωση ήταν τόση όση χρειαζόταν για να δημιουργήσει μια σχετική ψυχική ευφορία σε μικρούς και μεγάλους, καθώς οι πάντες βρισκόμαστε εν αναμονή της ελεύσεως της περίφημης "άσπρης μέρας", που θα μας απελευθερώσει κυριολεκτικά από τα ασφυκτικά δεσμά της πανδημίας.

Αυτό βέβαια δεν μειώνει την συντονισμένη προσπάθεια αποχιονισμού του οδικού δικτύου, στην οποία συμμετείχαν από τις πρώτες πρωινές ώρες τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι αλατοδιανομείς του Δήμου Αριστοτέλη και της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής.

Κατά συνέπεια, ο "Λέανδρος" δεν προκάλεσε μείζονα προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων, την μετακίνηση πεζών, όπου αυτή είναι απαραίτητη και κλείσιμο σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες. Τα μοναδικά σχολεία που δεν άνοιξαν είναι στον Δήμο Πολυγύρου της Δημοτικής Ενότητας Ανθεμούντα και της Δημοτικής Ενότητας Ζερβοχωρίων όπως επίσης και στον Ταξιάρχη.

Σε συνδυασμό μάλιστα με την υπέροχη ηλιοφάνεια που επικρατεί, αναμένεται να επανέλθουν στην κανονικότητα τους, όποια σημεία του οδικού δικτύου αποκτούν παγίδες λόγω της παγωνιάς.

Σύμφωνα πάντως με την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω παγετού σε όσους οδηγούς κινούνται:

  • στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Ιερισσού από Γαλάτιστα μέχρι Στρατώνι
  • στην Εθνική Οδό Πολυγύρου /Θεσσαλονίκης από Άγιο Πρόδρομο
  • στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης / Ιερισσού, μέσω Ταξιάρχη,
  • στη Επαρχιακή οδό Πολύγυρου / Βραστών (και εντός οικισμών),
  • στη Επαρχιακή οδό Πολύγυρου / Ταξιάρχη (και εντός οικισμών),
  • στην Επαρχιακή οδό Νεοχώριου / Βαρβάρας / Ολυμπιάδας,
  • στην Επαρχιακή οδό Αρναίας / Στανού,
  • στην Επαρχιακή οδό Πολυγύρου- Γερακινής μέχρι το 5ο χλμ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία τις επόμενες ώρες θα κυμανθεί από -3 εως 1 βαθμό Κελσίου, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά αυξημένη προσοχή τις μετακινήσεις μας, καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός θα συνεχιστούν μέχρ και την προσεχή Τετάρτη.

Πηγές ανάρτησης: halkidikinews.gr και ergoxalkidikis.gr