Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

"ΜΗΔΕΙΑ": ΕΝΤΥΣΕ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΤΗΝ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Πανέμορφο από κάθε άποψη είναι το κατάλευκο σκηνικό με το οποίο η "Μήδεια" έχει ντύσει από τις πρώτες πρωϊνές ώρες την ΒΑ Χαλκιδική, τόσο την ορεινή όσο και την παράκτια.

Ένα μήνα μετά την έλευση του "Λέανδρου", που κι αυτός ήρθε στα μέσα Ιανουαρίου με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες η "Μήδεια" κάνει μια καιρική εμφάνιση ανάλογη των προσδοκιών ημών αλλά και των μετεωρολόγων. Η πυκνή χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το απόγευμα και μετά θα ακολουθήσουν οι πολικές θερμοκρασίες.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, πέρα από τα πολύ όμορφα στιγμιότυπα, που βιώνουμε και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε για τις επόμενες μέρες, ίσως και να προκύψουν και κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες στις μετακινήσεις λόγω του παγετού. Κάτι που αφορά εργαζόμενους, αλλά και μέρος των πολιτών που έχουν κλείσει εμβολιαστικό ραντεβού.

Από την πλευρά του ο Δήμος Αριστοτέλη, διαβεβαιώνει πως έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, έτσι ώστε να μείνουν ανοικτά σημαντικά σημεία του οδικού δικτύου, τόσο με ρίψεις αλατιού από αλατοφόρα οχήματα όσο και με το τακτικό χρονικά πέρασμα αποχιονιστικών μηχανημάτων.

Πάντως για όσους δημότες έχουν την σοβαρή ανάγκη επικοινωνίας με τις δημοτικές υπηρεσίες για την καταγραφή τυχόν προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, τους παρέχεται η δυνατότητα να τηλεφωνήσουν στο 23720 - 22177.

Σε επιφυλακή είναι και το Αστυνομικό Τμήμα της Αρναίας, το οποίο θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πολιτική προστασία του Δήμου Αριστοτέλη. 

Τέλος όσοι συμπολίτες πρέπει να μετακινηθούν, αλλά μπορούν να αναβάλλουν την μετακίνηση τους, ας το κάνουν. Όσοι δεν μπορούν να αποφύγουν αυτή την μετακίνηση, ας έχουν κατά νου τα σημεία που σύμφωνα με την αστυνομία απαιτούνται αλυσίδες:

-από το 38 έως το 110 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού

-από το 38 έως το 62 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου

-από το 31 έως το 46 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πολυγύρου - Ιερισσού

-από το 33 έως το 38 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μουδανιών - Κυκλώματος Κασσάνδρας

-από το 17 έως το 37 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρεντίνας - Ουρανούπολης

-στην επαρχιακή οδό Μεταμόρφωσης - Μεταγγιτσίου

-στην επαρχιακή οδό Βάβδου - Σημάντρων

-στην επαρχιακή οδό Σανών - Δουμπιών

-στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου - Βαρβάρας

-στην επαρχιακή οδό Αρναίας - Στανού

-στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Πλανών

-από το 1 έως το 17 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Παλαιοχωρίου - Αγ. Νικολάου

-στα δημοτικά διαμερίσματα Πολυγύρου, Ταξιάρχη, Βάβδου, Σανών, Παλαιοκάστρου & Δουμπιών

-από διασταύρωση Βάβδου έως Βάβδο 

-στις δασικές οδούς Παλαιόχωρας - Ταξιάρχη, Πολυγύρου - Ταξιάρχη, Βραστάμων - Ταξιάρχη & Φούρκας - Κασσανδρείας

Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από το 54 έως 85 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη).