Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

ΥΠΕΝ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣ ΤΟ 2025 ΣΤΗΝ ΜΠΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ – ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2021 Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΠΕ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με απόφαση του έδωσε παράταση ισχύος στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Ελληνικός Χρυσός που τελείωνε το καλοκαίρι και πριν η εταιρεία καταθέσει νέα ΜΠΕ εντός του 2021.

Όπως αναφέρεται σχετικά στην απόφαση του ΥΠΕΝ, που έφερε στην δημοσιότητα με ένα tweet του ο τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, η διάρκεια της ισχύος της ΜΠΕ παρατείνεται ως τις 26 Ιουλίου του 2025 χάρη στο υπάρχον όσο και πιστοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001, που διαθέτει η Ελληνικός Χρυσός.

Μάλιστα, αυτή η παράταση της περιβαλλοντικής άδειας προβλέπεται από το Νόμο 4014/11 άρθρο 2 παράγραφος 8, που ενσωματώθηκε στον 4685/20, όπως σημειώνεται στο έγγραφο της απόφασης που ΥΠΕΝ και είναι απορίας άξιο πως ο κ. Φάμελλος, ένας έμπειρος κοινοβουλευτικός, αλλά και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος να τονίζει στο tweet του, πως με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να μην τεθεί σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, η νέα ΜΠΕ που οφείλει να καταθέσει η Ελληνικός Χρυσός για το νέο επενδυτικό σχέδιο της, όπως αυτό ψηφίστηκε στις 17 Μαρτίου από την ολομέλεια της βουλής.

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως γι’ αυτή την «προσέγγιση» του κ. Φάμελλου ευθύνεται το βαρύ φορτίο της ιδεολογικής αντίθεσης και άρνησης, που φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις ιδιωτικές επενδύσεις.


Ωστόσο, ο κ. Φάμελλος θα έπρεπε να θυμάται την τοποθέτηση του κ. Σκρέκα πριν την ψήφιση της νέας επενδυτικής συμφωνίας από την βουλή, στην οποία έλεγε πως η ΜΠΕ του 2011 θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι την κατάθεση της νέας ΜΠΕ εντός του έτους από την Ελληνικός Χρυσός, η οποία ΜΠΕ θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, όπως έχουν διαβεβαιώσει και σε τοποθετήσεις τους ανώτατα στελέχη της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση η μισή αλήθεια, που παρατίθεται μέσω της δημόσιας τοποθέτησης του κ. Φάμελλου, δεν είναι αλήθεια. Μέρα που είναι…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΤΙΔΡΩ=ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ

Ανώνυμος είπε...

Οι αντί με το ψέμα δεν έχουν πρόβλημα κανένα!
Κάθε μέρα γιορτάζουν.Σήμερα όμως είναι η τιμητική τους.
Χρόνια Πολλά μέρα που ναι.