Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΜΑΛΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ

Σειρά δράσεων με στόχο την ομαλή επιστροφή του κοινωνικού συνόλου σε συνθήκες κανονικότητας, έχει ξεκινήσει να υλοποιεί ο Δήμος Αριστοτέλης, ως συμμέτοχος ή ως οργανωτής, καθώς με κύριο μέσο τον εμβολιασμό η απειλή της πανδημίας σταδιακά υποχωρεί, αφήνοντας ωστόσο σειρά ζητημάτων προς διαχείριση.

Ήδη χθες, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσαν υπό την αιγίδα του Δήμου Αριστοτέλη και του Κέντρου Κοινότητας η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του Γυμνασίου Παλαιοχωρίου, καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, με θέμα: «Επιστροφή στο σχολείο και τώρα τι;» και ομιλητή τον κ. Μόσχο Δεμίρη, ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας.

Στόχος  της εκδήλωσης η υποβοήθηση των γονέων στη διαχείριση της ομαλής επιστροφής των παιδιών τους σε ομαλές συνθήκες κοινωνικοποίησης μετά ένα μακρύ διάστημα καραντίνας, περιορισμών και αποχής από τη σχολική ζωή.

Την Κυριακή 30 Μαΐου η ΔΗΚΕΔΑ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ» του Δήμου Αριστοτέλη οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, από τις 9:30 το πρωί ως τις 13:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Μητροπολίτης Σωκράτης» του Δημαρχείου Αρναίας, με την υποστήριξη της «Βοήθειας στο Σπίτι» και στόχο τη συνδρομή στην αντιμετώπιση των μεγάλων ελλείψεων αίματος που παρατηρούνται, ως μια ακόμα σοβαρή επίπτωση της πανδημίας.

Την Τρίτη 1η Ιουνίου 2021 και ώρα 18:30, ο Δήμος Αριστοτέλη, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας  (ΕΔΔΥΠΠΥ) συνεχίζει υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, το διαδικτυακό πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας για Παιδιά».

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν τη δεύτερη παρουσίαση του προγράμματος που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή - Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και μέλους ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μέσω πλατφόρμας zoom και με Webinar ID: 920 6620 7844 στο εξής link: https://zoom.us/j/92066207844.

Η παρουσίαση θα έχει χρονική διάρκεια περίπου 1 ώρα (20’ εισήγηση και 40’ ερωτήσεις-συζήτηση) και θέμα τις «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ».

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί),  που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης  με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, ώστε να είναι γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους και να λειτουργήσουν προστατευτικά με γνώμονα την πρόληψη.



Από το Γραφείο Τύπου