Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

ΣΙΘΩΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ!

Ένας πτυσσόμενος μεταλλικός διάδρομος του χάρισε το δικαίωμα να απολαύσει όσα οι υπόλοιποι θεωρούμε δεδομένα..

Σιθωνία. Πλατανίτσι, η  πανέμορφη αμμώδης  παραλία  και το ομώνυμο camping της περιοχής που οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε και λαχταρούμε  για τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά του. Εκτός από την απερίγραπτη ομορφιά του αποτελεί και το ζωντανό παράδειγμα θετικής εξέλιξης.

Ένας πτυσσόμενος διάδρομος, έχει τοποθετηθεί ακριβώς δίπλα από την θέση του  ναυαγοσώστη  και εξασφαλίζει την  αυτόνομη και αξιοπρεπή πρόσβαση ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα.

Το σκηνικό συμπληρώνουν και μία σειρά από άλλες υποδομές, ειδικά αποδυτήρια και χώρο σκίασης,  όπως μας εξηγεί ο Ιωάννης Μαλλίνης, πρόεδρος τουριστικών επιχειρήσεων Τορώνης, Δημοτική Α.Ε.

Η επίσημη πρώτη του συστήματος πρόσβασης  έγινε πριν δύο μέρες από τον  Peter Kunkel, Πέτρος πια, καθώς πρόκειται  Γερμανός παραθεριστής στην Σιθωνία τα τελευταία 40 χρόνια.

Η περιγραφή της εμπειρίας του Πέτρου από τα χείλη του κ. Μαλλίνη συγκινεί, ενώ αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι στον δήμο Σιθωνίας έχουν γίνει μελέτες για δημοπράττηση τέτοιων συστημάτων για άλλες 4 παραλίες του δήμου.

Αναδημοσίευση από thessnews.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Πως μετά αυτός ο άνθρωπος να μην έχει την Ελλάδα και την Χαλκιδική στην καρδιά του; Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Δήμου Σιθωνίας που βρήκαν κι εφάρμοσαν μια τόσο σπουδαία λύση σ' ένα μείζον ζήτημα για όσους συνανθρώπους μας έχουν κινητικές δυσκολίες.

Εξίσου μπράβο πρέπει να πούμε και στους ανθρώπους της Ολυμπιάδας στον Δήμο Αριστοτέλη, που με μεράκι και κυρίως αγάπη και σεβασμό στον συνάνθρωπο τοποθέτησαν πρόσφατα ράμπες στην παραλίες για να διευκολύνουν την πρόσβαση στην θάλασσα σε όσους θέλουν αλλά για τον χ, ψ λόγο είχαν δυσκολίες μέχρι χθες για να απολαύσουν ένα μπάνιο.