Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ 10 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

Οι μαθητές του Δήμου Αριστοτέλη έχουν ένα ακόμη λόγο για να πηγαίνουν στα σχολειά τους και να χαίρονται για την καθημερινή παρουσία τους σ’ αυτά.

Και ο λόγος αυτός έχει να κάνει με την δομική ανακαίνιση των αιθουσών και τις γενικότερες εργασίες που αφορούν την επισκευή, την συντήρηση και την αποκατάσταση φθορών και ζημιών στο εσωτερικό σχολικών αιθουσών και στον εξωτερικό και αύλειο χώρο κτιριακών συγκροτημάτων.

Όλα τα παραπάνω εντάσσονται σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα βελτίωσης των σχολικών υποδομών, που άρχισε να υλοποιείται από πέρσι και συνεχίζεται και φέτος από τον Δήμο Αριστοτέλη.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πλήρης αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου Στρατονίκης. Εν τω μεταξύ ο Δήμος και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή έχουν ξεκινήσει τη συντήρηση και αποκατάσταση στον εσωτερικό χώρο του σχολικού συγκροτήματος του Λυκείου της Αρναίας.

Θα ακολουθήσει η συντήρηση και της εξωτερικής τοιχοποιίας όλου του κτηρίου. Και βέβαια μην παραλείψουμε τις εργασίες στο εσωτερικό του Δημοτικού Σχολείου και τα προκατασκευασμένα σχολικά κτήρια στο Παλαιοχώρι!

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται καλύπτουν άμεσες ανάγκες 10 συνολικά σχολείων στην περιοχή του Δήμου που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: συντήρηση τοιχοποιίας, αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση υποστυλωμάτων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα επισκευαστούν και οι στέγες σχολικών αιθουσών που έχουν υποστεί σοβαρές φθορές.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, οι μαθητές στο Στρατώνι, το Παλαιοχώρι, τη Στρατονίκη και την Αρναία θα έχουν στη διάθεσή τους ανανεωμένες και πιο ασφαλείς σχολικές εγκαταστάσεις ώστε να απολαμβάνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και την μάθηση.

Πρόκειται αναμφίβολα για εξαιρετικές ειδήσεις μέσα σε πολύ δύσκολους καιρούς, οι οποίες λαμβάνουν χώρα με την συνεπή συμβολή της Ελληνικός Χρυσός στην τοπική κοινωνία. Η εταιρεία, έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την κάλυψη του κόστους των συγκεκριμένων εργασιών, ύψους 155.000 ευρώ.

.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στην εταιρεία που κάνει αυτό το έργο και πολλά άλλα.Τα χρειαζόμαστε.
Να κάνει και η πολιτεία αυτό που πρέπει για να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό σύστημα μας.
Φτάνει πια η πατρίδα των γραμμάτων,των τεχνών,των επιστημών,της φιλοσοφίας,να βάζει να παιδιά της να αποστηθίζουν για να περάσουν στο πανεπιστήμιο.
Πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αναπτύξουν κριτική σκέψη και συναισθηματική νοημοσύνη.