Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΑ 78 ΔΟΛ. - Ο OΠΕΚ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Στα 78 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου, λόγω της προοπτικής ότι οι χώρες-μέλη του OPEC+ μπορεί να εντείνουν την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής για να κατευνάσουν τις ανησυχίες για τον εφοδιασμό, αν και το αργό παρέμεινε κοντά στο υψηλό τριετίας το οποίο άγγιξε αυτή την εβδομάδα.

Ο OPEC+ συνεδρίασε τη Δευτέρα, και πηγές ανέφεραν χθες ότι εξετάζει να προχωρήσει πέραν της υφιστάμενης συμφωνίας για αύξηση των προμηθειών κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως κάθε μήνα.

Πέραν του Οκτωβρίου, "δεν μπορεί να αποκλειστεί μια ταχύτερη αύξηση της παραγωγής από την ομάδα OPEC+”, αναφέρουν αναλυτές. "Η προοπτική του πετρελαίου στα 80 δολάρια το βαρέλι δεν είναι κάτι που θέλουν οι παραγωγοί”, προσθέτουν.

Το Brent υποχωρεί 47 σεντς ή 0,55 στα 77,84 δολάρια, και οδηγείται σε πτώση σε εβδομαδιαία βάση, μετά από την άνοδο που σημειώθηκε στις τρεις τελευταίες εβδομάδες.

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 53 σεντς στα 74,50 δολάρια, και αναμένεται να σημειώσει άνοδο για έκτη εβδομάδα. Το αργό δέχεται επίσης πιέσεις από την Παρασκευή εξαιτίας του ισχυρού δολαρίου και της αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα.

Ακόμη και έτσι ωστόσο, το brent έχει σημειώσει άνοδο 50% από την αρχή του έτους και έφτασε σε υψηλό τριετίας, στα 80,75 δολάρια την Τρίτη.

Ο OPEC+ αντιμετωπίζει πιέσεις από τους καταναλωτές από τις ΗΠΑ και την Ινδία, για να παράγει περισσότερα ώστε να μειωθούν οι τιμές.

Αναδημοσίευση από energypress.gr