Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βήμα πιο κοντά στην οριστική επανεκκίνηση σημειώνει το Έργο των Σκουριών. Η Ελληνικός Χρυσός έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ με εικόνες από τις προπαρασκευαστικές εργασίες  ανέγερσης του μεταλλικού κτιρίου που θα στεγάσει μέρος του  ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, που έχει ήδη εγκατασταθεί κατά το παρελθόν στο χώρο του εργοστασίου εμπλουτισμού.

Πρόκειται για ένα μικρό, αλλά σημαντικό βήμα, που καταμαρτυρά και τη δέσμευση και βαθιά πίστη της εταιρείας στην επένδυση, εν αναμονή της εξασφάλισης χρηματοδότησης του Έργου, που θα σημάνει την οριστική επανεκκίνηση της κατασκευής και την ολοκλήρωση του επενδυτικού έργου εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει η εταιρεία,  έτσι ώστε μέσα στο 2024 να τεθεί σε εκκίνηση η παραγωγική μηχανή του μεταλλείου.

Αναμφίβολα, οι εικόνες βάζουν τα θεμέλια της αισιόδοξης προοπτικής για μια Ελλάδα που θα παράγει πλούτο (επιτέλους) με παράλληλη οικοδόμηση συνθηκών και προϋποθέσεων δημιουργίας θέσεων εργασίας υψηλών απαιτήσεων και αμοιβών. Εκτιμάται ότι αυτή η εμβληματική επένδυση θα δημιουργήσει κατά το πρώτο έτος των κατασκευαστικών εργασιών 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας, που σταδιακά θα ανέλθουν στις 3.000 στο σύνολό τους.

Όλα αυτά συντελούνται μέσα σε μια συγκυρία παγκόσμιας αβεβαιότητας και ανασφάλειας, γεγονός που καταδεικνύει πως όταν έχεις πίστη στο όραμα που έχεις σχεδιάσει, την ευελιξία να το αναπροσαρμόσεις, αλλά και μια κεντρική διοίκηση που στηρίζει σοβαρές επενδυτικές δραστηριότητες, μπορείς να ξεπεράσεις κάθε είδους εμπόδια και αστάθμητους παράγοντες που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις.

Προσδοκούμε να δούμε και άλλες τέτοιες εικόνες και από άλλα επενδυτικά εγχειρήματα εντός της Ελληνικής επικράτειας. Μόνο στρατηγικές δημιουργίας και παραγωγικότητας μπορούν να καταπολεμήσουν και να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες που γέννησαν οι κρίσεις που ζήσαμε και διανύουμε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε πότε θα επαναλειτουργήσει η σχολή μαθητείας στο Στρατώνι;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον αναγνώστη @5 Ιουνίου 2022 - 12:26 μ.μ.
Αν θέλετε επικοινωνήστε με την τοπική κοινότητα.