Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: ΔΙΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ COSMOTE ΣΤΑ IMPACT BITE AWARDS 2022

Gold και Silver βραβείο απέσπασε το πρωτοποριακό ιδιωτικό δίκτυο κινητής που εγκατέστησαν οι δύο εταιρείες στο υπόγειο μεταλλείο της Ολυμπιάδας στη ΒΑ Χαλκιδική

Με δύο βραβεία διακρίθηκε η Ελληνικός Χρυσός στο πλαίσιο των φετινών Impact BITE Awards για το πρωτοποριακό ιδιωτικό δίκτυο κινητής που εγκατέστησε στο υπόγειο μεταλλείο της Ολυμπιάδας σε συνεργασία με την COSMOTE.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο «Campus Network», απέσπασε Gold βραβείο στην κατηγορία «Νέες τεχνολογικές τάσεις σε εφαρμογές & υπηρεσίες (Smart Factory)» και Silver βραβείο στην κατηγορία «Τεχνολογικές υποδομές & διοίκηση πληροφοριακών πόρων (Network & Communications)».

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 04 Οκτωβρίου, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μουσείο Οίνου Μάρκου στην Παλλήνη, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών από το χώρο των επιχειρήσεων, της αγοράς πληροφορικής και επικοινωνιών, αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το Campus Network επιλέχθηκε ως η βέλτιστη τεχνολογική λύση για τις επιχειρησιακές ανάγκες της Ελληνικός Χρυσός. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σύνθετο και πολύπλοκο τεχνολογικά έργο, το μοναδικό στην Ελλάδα, σε βάθος 300μ. κάτω από το έδαφος, που καλύπτει στοές έκτασης περί τα 10χλμ.

Με την καινοτόμο αυτή τεχνολογική εφαρμογή επιτυγχάνεται η ενίσχυση της ασφάλειας ως στρατηγική προτεραιότητα για την Ελληνικός Χρυσός. Επιπρόσθετα, αυξάνεται ο παραγωγικός χρόνος μέσω της αποτελεσματικότερης οργάνωσης των βαρδιών, της παραγωγής και της διαχείρισης του στόλου, ενώ παράλληλα, ξεκλειδώνουν μελλοντικά νέες δυνατότητες για την πλήρη ψηφιακοποίηση του μεταλλείου, με την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και τεχνολογιών όπως, η απομακρυσμένη εξόρυξη, ο τηλεχειρισμός φόρτωσης, η τηλεμετρία οχημάτων, ο αερισμός κατ’ απαίτηση (ventilation on demand), κα.

Ο Αργύρης Πατουσιάς, IT Manager της Ελληνικός Χρυσός, κατά την παραλαβή του βραβείου δήλωσε: «Σε μια εποχή που η επικοινωνία απαιτεί ταχύτητα και ανεμπόδιστη ροή, το να οραματιστείς ένα υπόγειο 4G δίκτυο, 300μ κάτω από τη γη που να εκτείνεται σε στοές μήκους 10 χλμ αποτέλεσε για εμάς μια πραγματική πρόκληση. 

Επιλέξαμε ωστόσο να την υλοποιήσουμε, καθώς συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση του επιπέδου ασφάλειας και παραγωγικότητας του υπόγειου μεταλλείου μας στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτό το έργο και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την COSMOTE, χωρίς την υψηλή τεχνογνωσία της οποίας θα ήταν δύσκολο να υλοποιηθεί αυτό το ιδιαίτερα σύνθετο και πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα έργο.».

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο.