Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος της Μ. Παναγίας του δήμου Αριστοτέλη, Κωνσταντίνος Πασχάλης, φιλοξενείται σε μια 15λεπτη συνέντευξη στο Xalkidikipolitiki και τη Σουζάνα Καζάκα. Ο κ. Πασχάλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Μ. Παναγία είναι ένα χωριό με μεγάλες προοπτικές όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη. 

Μάλιστα τόνισε ότι προωθείται ο προσκυνηματικός τουρισμός καθώς και ο οινοτουρισμός. Πολλοί κάτοικοι του χωριού άλλωστε ασχολούνται με την αμπελουργία. Αρκετοί δουλεύουν στα μεταλλεία και άλλοι είναι εποχικοί εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής.

Οι προσπάθειες που γίνονται τελευταία, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή Αριστοτέλη, αφορούν την ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα του χωριού. Η Μ. Παναγία έχει το πιο παλιό και ιστορικό σχολείο της Χαλκιδικής, ένα πετρόχτιστο κτίριο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ανάλογα, υπάρχουν πολλά ακόμη κτίρια εντός του χωριού, όπου η πέτρα κυριαρχεί στα στενά σοκάκια.

Ο πρόεδρος της κοινότητας αποκάλυψε ότι ήδη στον οικισμό εγκαταστάθηκαν περίπου 30 άτομα που ασχολούνται με τη μεταλλευτική επένδυση, και δη στο μεγάλο έργο των Σκουριών. Οι κάτοικοι της Μ. Παναγίας επιζητούν την καλή συνεργασία με την Ελληνικός Χρυσός αφού όπως αναφέρει ο πρόεδρος, οι ίδιοι κατά καιρούς έχουν δώσει “γη και ύδωρ για τα μεταλλεία”.