Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΜΕ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΟΡΓΑΝΑ Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΕ ΔΑΠΑΝΗ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"

Νέα μουσικά όργανα αξίας 22.479 € παρέλαβε ο Δήμος Αριστοτέλη και το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο για τη Μουσική Σχολή του Δήμου, ενόψει της νέας περιόδου που ξεκινά το Σεπτέμβριο.

Ο εξοπλισμός, η προμήθεια του οποίου έγινε με δαπάνη της «Ελληνικός Χρυσός», περιλαμβάνει ένα πιάνο Pearl River, ένα ευφώνιο, Τρία κλαρινέτα, δύο τούμπες, τέσσερα Αλτικόρνα, δύο σαξόφωνα, δύο τρομπόνια, πέντε τρομπέτες, τέσσερα φλάουτα και δύο φλικόρνα. Με την προμήθεια αυτή ενισχύονται καταλυτικά η Φιλαρμονική Μπάντα της Αρναιας και η Φιλαρμονική Μεγάλης Παναγίας!

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Δημοτικός Σύμβουλος Αστέριος Τζιτζιρίκας, τόνισε ότι «ο νέος εξοπλισμός θα ενισχύσει τις μουσικές δραστηριότητες και την παραγωγή πολιτισμού στον τόπο μας, που δίνει διαχρονικά την καλύτερη διέξοδο δημιουργικής ενασχόλησης στους νέους μας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, υπογράμμισε: «Η μουσική είναι συνυφασμένη με τη νεολαία του Δήμου μας, μέσα από τις επιτυχημένες φιλαρμονικές, που μας έχουν κάνει πολλές φορές υπερήφανους και συντροφεύουν εθνικές και θρησκευτικές τελετές και γιορτές, αποτελώντας ένα διαρκές μελωδικό κομμάτι της καθημερινότητας. 

Όμως, πέρα από τις φιλαρμονικές, η μουσική διδασκαλία, που ξεκινάει στα όρια ενός Δήμου και μπορεί να συνεχιστεί φτάνοντας μακριά και πολύ ψηλά στο μέλλον, αξίζει να στηριχθεί με τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό. Θεωρώ ότι το καλύτερο ευχαριστώ προς τους δωρητές θα είναι τα χαμόγελα που θα προκαλέσει ο νέος εξοπλισμός στους νέους που θα τον χρησιμοποιούν από το Σεπτέμβριο.»