Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι, κατά την άποψη μας, που καθιστούν ξεχωριστή και ευοίωνη σε πάρα πολλά επίπεδα την δυναμική ανάκαμψη της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική και ειδικότερα στο Δήμο Αριστοτέλη.

Πέρα από τα αμιγώς οικονομικά ζητήματα που δεν είναι καθόλου αμελητέα και ότι αυτά σηματοδοτούν, είναι σπουδαία, από κάθε άποψη, η έμπρακτη κίνηση στήριξης που κάνει εδώ και 5 χρόνια η “Ελληνικός Χρυσός” για να συμβάλει στην ανάπτυξη κάθε μορφής δεξιοτήτων (γνωστικές, σωματικές, κοινωνικές) των νέων παιδιών της τοπικής κοινωνίας σε συνδυασμό πάντα με την ανάπτυξη της δημιουργικής και κριτικής σκέψης τους.

Κορωνίδα αυτής της προσπάθειας είναι η χρηματοδότηση από το 2018 του σύγχρονου εκπαιδευτικού προγράμματος ρομποτικής & STEM “Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη”, στο οποίο έχουν λάβει μέρος συνολικά πάνω από 500 μαθητές και γίνεται σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό φορέα "EDUACT".

Μέσα από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η εταιρεία επιχειρεί να βάλει ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη σύγχρονης γνώσης και δεξιοτήτων στους νέους μιας περιοχής που η φυσική απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργεί εκ των πραγμάτων εμπόδια, ενόψει των τεράστιων τεχνολογικών προκλήσεων του παρόντος και του μέλλοντος.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως για το 2022 η συνολική δαπάνη του προγράμματος ξεπέρασε τις 95.000 ευρώ, ενώ το πρόγραμμα αναμένεται να συνεχιστεί και για 6η συνεχή χρονιά.

Η οικονομική στήριξη της εταιρείας σε εκπαιδευτικές προσπάθειες που έχουν σαν απώτερο στόχο την σύνδεση της μάθησης με τις υψηλές απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς δεν σταματούν εδώ...

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ: ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΗΣ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Η “Ελληνικός Χρυσός” είναι και Χρυσός Χορηγός της Ολυμπιακής Ομάδας Ρομποτικής στηρίζοντας υλικά και ηθικά την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τα παιδιά και τους εκπαιδευτές τους για την κατάκτηση στόχων υψηλότατης διάκρισης στους αγώνες που θα δοθούν τον προσεχή Οκτώβριο στην Σιγκαπούρη.

Είναι τόσο μεγάλος ο θαυμασμός, ο σεβασμός αλλά και το ενδιαφέρον των ανθρώπων της εταιρείας για αυτά τα παιδιά, που όπως διαβάσαμε στο blog της “Ελληνικός Χρυσός”, στελέχη του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης επισκέφτηκαν πριν λίγες μέρες τον χώρο προετοιμασίας τους, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην Θεσσαλονίκη.

Τα στελέχη της εταιρείας συνομίλησαν με τα παιδιά κι τους δασκάλους τους μαθαίνοντας παράλληλα πως σχεδιάζουν να κατακτήσουν την κορυφή του κόσμου έχοντας σαν πρόκληση το θέμα που θέτει αυτός ο παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής και είναι είναι η ανάδειξη της σημασίας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την παγκόσμια κοινότητα στο πλαίσιο της ανάγκης επίτευξης συνθηκών κλιματικής ουδετερότητας..

Στην παρούσα προπονητική και επιμορφωτική φάση συμμετέχουν 71 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη την χώρα, που προεπιλέχτηκαν με βάση τις γνώσεις και την απόδοση τους κατά την διάρκεια της χρονιάς. Από αυτούς και μέσα από τις δοκιμασίες που θα τους τεθούν και καλούνται να ξεπεράσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θα μείνουν μόλις 5, οι οποίοι από τις 7 ως τις 10 Οκτωβρίου 2023 θα διαγωνιστούν σε μια συναρπαστική Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Καλή Επιτυχία στα παιδιά μας. Οι θετικές σκέψεις και οι ευχές όλων των Ελλήνων θα είναι ένα επιπλέον εφόδιο στις αποσκευές τους.