Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΣΧΟΛΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "EMPLOY EDU"

Η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος είναι από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλούνται να πάρουν μαθητές και μαθήτριες για την πορεία και την εξέλιξή τους. Η αναζήτηση αυτή αρχίζει ήδη από την Α’ Λυκείου ώστε να καταλήξει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Κατανοώντας ,λοιπόν, τη σπουδαιότητα μια τέτοιας απόφασης και διαδικασίας, ο Δήμος Αριστοτέλη, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αριστοτέλη και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αριστοτέλη διοργανώνουν δύο ανοιχτές ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με τη διακεκριμένη επιστημονική ομάδα της «EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας»

Ομιλητής της παρούσας εκδήλωσης θα είναι ο Δρ. Ταουσάνης Χρήστος, Συγγραφέας & Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και ένας από τους πλέον έμπειρους ομιλητές πανευρωπαϊκά. Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, στις 18:30 στην Αίθουσα «Μητροπολίτης Σωκράτης» Δημαρχείου Αρναίας & την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, στις 18:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Κέντρου Πολιτισμού Ιερισσού.

Στις εκδηλώσεις αυτές, το κοινό θα πληροφορηθεί μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση για δεδομένα πού αφορούν:

• Tις άγνωστες ευκαιρίες που δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη & τις Νέες Τεχνολογίες στους περισσοτέρους κλάδους

• Τις “κλασικές” σπουδές που οδηγούν σε καινοτόμες ειδικότητες

• Τα Άγνωστα Επαγγέλματα του Μέλλοντος

• Τις αλλαγές και παγίδες του Συστήματος Εισαγωγής στην Επιλογή Σπουδών

• Τη διεπιστημονικότητα των τμημάτων και τις μοναδικές ευκαιρίες που δημιουργεί

• Τους παράγοντες που συμβάλλουν για την Επιτυχία στις εξετάσεις

Έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες μελέτες για τη διεπιστημονικότητα και την εξέλιξη των επαγγελμάτων, ο Δρ. Ταουσάνης Χρήστος θα βοηθήσει τους/τις μαθητές/τριες να αντιληφθούν την μελλοντική αγορά εργασίας και τις ευκαιρίες που μπορούν να συνδυάσουν μέσα από τα προγράμματα σπουδών, αλλά και τους γονείς να ανακαλύψουν πρωτόγνωρα δεδομένα για το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μέλλον των παιδιών τους. Μετά το πέρας των ομιλιών, θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για συζήτηση με τον ομιλητή και επίλυση αποριών.