Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 6 ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο, η σύμβαση για την εκπόνηση 39 τεχνικών μελετών, συνολικού ύψους 557.566 ευρώ για την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων σε έξι παράκτιους οικισμούς του Δήμου.

Υπό τον γενικό τίτλο «Μελέτες Κατασκευής Λιμενικών Εγκαταστάσεων και Επέκτασης, Βελτίωσης και Συντήρησης Υφιστάμενων Λιμενικών Υποδομών, ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αριστοτέλη», θα πραγματοποιηθούν:

• Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων υφιστάμενων υποδομών, μελέτη αποκατάστασης προβλήτας και μελέτη για κατασκευή νέου κυματοθραύστη στο Λιμένα Τρυπητής.

• Μελέτη επέκτασης και αναβάθμισης υποδομών Λιμένα Ιερισσού, καθώς και αποκατάστασης και επέκτασης του κεντρικού μόλου.

• Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων υφιστάμενων υποδομών, μελέτες επεμβάσεων προστασίας ακτής, κατασκευής υφάλων προσάμμωσης και αποκατάστασης αμμώδους παραλίας στο Αλιευτικό Καταφύγιο Νέων Ρόδων, καθώς και μελέτη αποκατάστασης του κεντρικού μόλου.

• Μελέτες αποκατάστασης προβλήτας, επέκτασης κρηπιδώματος και εκβάθυνσης υφάλων στο Αλιευτικό Καταφύγιο Αμμουλιανής.

• Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων υφιστάμενων υποδομών, μελέτη αποκατάστασης πλωτών προβλητών και επέκτασης προσήνεμου λιθόρριπτου μόλου, καθώς και μελέτη οδοποιίας πρόσβασης, στο Αλιευτικό Καταφύγιο Πυργαδικίων.

• Χωροθέτηση λιμένα στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ολυμπιάδας.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά:

«Ξεκινά η υλοποίηση ενός ακόμη μεγάλου προγραμματικού μας στόχου, για την αναβάθμιση του συνόλου των λιμενικών εγκαταστάσεων στους παράκτιους οικισμούς μας. Το εγχείρημα αφορά στην υποστήριξη του τουρισμού, της αλιείας και γενικότερα της τοπικής οικονομίας και της ποιοτικής αναβάθμισης της καθημερινότητας χιλιάδων συμπολιτών μας. 

Όσον αφορά στη νέα σύμβαση, στόχος μας είναι η ταχεία ωρίμανση των μελετών, ώστε να προχωρήσουμε στη συνέχεια στην εξασφάλιση χρηματοδότησης και στη δημοπράτηση των έργων. 

Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη, οι διαδικασίες υλοποίησης του μεγάλου έργου για το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στην Αμμουλιαννή, οι διαδικασίες για το έργο αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων του Στρατωνίου, αλλά και οι ενέργειες για την μελέτη που θα βάλει εκ νέου σε τροχιά υλοποίησης, το ταλαιπωρημένο έργο της αποκατάστασης και αναβάθμισης του λιμανιού της Ουρανούπολης! 

Μεθοδικά και αποτελεσματικά, υλοποιούμε τη συνολική αναβάθμιση του παραθαλάσσιου μετώπου του Δήμου μας.»