Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ - ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ

Θλίψη προκάλεσε στη Χαλκιδική αλλά και στον κόσμο της τοπικής αυτοδιοίκησης η είδηση του θανάτου του Αστέριου Ζωγράφου. Ο Αστέριος Ζωγράφος έφυγε στα 76 του χρόνια χθες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά από την επιδείνωση ενός σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες.

Ο πρώην Νομάρχης Χαλκιδικής, Δήμαρχος Αρναίας και Πολυγύρου ήταν κατά την άποψη μας, ένας από τους σημαντικότερους αυτοδιοικητικούς άνδρες που γνώρισε η Ελλάδα. Η ατέρμονη αγάπη του για τον τόπο σε συνδυασμό με το κύρος και το δυναμισμό του τον έφεραν σε δρόμους πρωτοπορίας και καινοτομίας που άλλαξαν προς το καλύτερο την καθημερινότητα τη ζωής χιλιάδων συμπολιτών του.

Στα δύσκολα χρόνια που πέρασαν εξαιτίας του διχασμού της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής, εξαιτίας της αναβίωσης της μεταλλευτικής δραστηριότητας, ο Αστέριος Ζωγράφος προσπαθούσε σχεδόν μόνος από το μετερίζι του να ενώσει, να συμφιλιώσει, αλλά και να ενημερώσει μέσω της αυτοδιοικητικής ιδιότητας του όλους όσους είτε δεν ήξεραν, είτε είχαν αποκτήσει μια στρεβλή εικόνα για την τελείως διαφορετική πραγματικότητα που επικρατούσε στην τοπική κοινωνία, ιδίως στα Μαδεμοχώρια.

Φίλοι και συγγενείς θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, στην πατρίδα του την Αρναία. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 17.30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Άγιου Στεφάνου.

Τα θερμά συλλυπητήρια μας στους οικείους του.