ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ: ΣΕ ΥΨΗΛΟ 20 ΜΗΝΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΦΟΒΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

Σε υψηλό 20 μηνών εκτινάχθηκε ο ψευδάργυρος, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η παγκόσμια αγορά επιδεινώνεται.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης τριών μηνών εκτινάχθηκαν έως και 3,7% στα 3.260,50 δολάρια ο τόνος στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, την υψηλότερη ενδοημερήσια τιμή από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους. Το άλμα φέρνει τις τιμές σε τροχιά για ένα τρίτο ημερήσιο κέρδος λόγω αυξανόμενων ενδείξεων ότι μια σειρά από διακοπές εξόρυξης θα περιορίσουν τις προμήθειες.

Ο ψευδάργυρος έχει σημειώσει ράλι φέτος, καθιστώντας τον την ισχυρότερη απόδοση μεταξύ των έξι βασικών μετάλλων του LME μετά τον κασσίτερο. Αποτυπώνοντας τη στενότητα, τα συμβόλαια μετρητών αυξήθηκαν απότομα την περασμένη εβδομάδα σε σημαντικό premium σε σχέση με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης τριών μηνών. Αυτή η δομή – γνωστή ως οπισθοδρόμηση – υποδηλώνει ότι η άμεση ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Παρά τη χλιαρή κινεζική κατανάλωση και μια ακόμη αβέβαιη παγκόσμια οικονομία, φέτος εμφανίστηκαν προβλήματα προσφοράς που ταλαιπωρούν αρκετά μέταλλα. Τα χυτήρια χαλκού αγωνίζονται επειδή δεν υπάρχει αρκετό μετάλλευμα για να κυκλοφορήσει, ενώ το αλουμίνιο έχει αυξηθεί καθώς οι τιμές για το βασικό υλικό εισροής του, την αλουμίνα, αυξάνονται.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ψευδαργύρου διαπραγματεύονταν 3,6% υψηλότερα στις 2:46 μ.μ. στη Σαγκάη. Μεταξύ των άλλων μετάλλων, το αλουμίνιο σημείωσε άνοδο έως και 1,5% στα 2.710 δολάρια ο τόνος, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, ενώ ο χαλκός κέρδισε 0,9%.

Πηγή: newmoney.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Η ΕΝΑΕΡΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΟΛΑΡΙΟ: ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝ - ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ: ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΥΠΑΝΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (;)