ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΑΛΛΑ 5.000.000 € ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 2023

Tην ενίσχυση του Δήμου Αριστοτέλη με 5.000.000 € περίπου, σηματοδοτεί η έγκριση από την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος της αύξησης από 20% σε 40% του ποσοστού μεταλλευτικών τελών του 2023, που προβλέπεται να αποδοθούν στον Δήμο.

Η σχετική απόφαση που υπεγράφη από την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, έφτασε ήδη στο γραφείο του Δημάρχου Αριστοτέλη Στέλιου Βαλιάνου, που δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Η Υφυπουργός μας ενημέρωσε εκ του σύνεγγυς για την επιτυχημένη έκβαση της διεκδίκησής μας για τα μεταλλευτικά τέλη του 2023, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στον Δήμο για την πρόσφατη ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τη μεταλλευτική δραστηριότητα. Λίγες μέρες αργότερα, ακολούθησε η ανάρτηση της σχετικής απόφασης στη Διαύγεια και η κοινοποίησή της στον Δήμο. 

Ο διπλασιασμός των μεταλλευτικών τελών για το 2023, είναι ακόμα ένας σταθμός της προσπάθειας που έχει ως προορισμό την σταθερή αύξηση των τελών που αποδίδεται κατ` έτος στον Δήμο Αριστοτέλη, στο μέγιστο προβλεπόμενο ποσοστό (40%) και την αύξηση του ποσοστού αυτού.

 Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να εξασφαλίζουμε το μέγιστο ποσοστό κάθε χρόνο, με εντατική διεκδίκηση που οδηγεί στην αναγνώριση του δίκαιου χαρακτήρα του αιτήματός μας από την ηγεσία του ΥΠΕΝ. 

Το ίδιο διεκδικούμε και για το 2024 ήδη, αλλά ο μεγάλος στόχος παραμένει η διεύρυνση και μονιμοποίηση του ποσοστού τελών που βάσει νόμου αντιστοιχεί στον Δήμο μας. 

Θυμίζω, ότι αποτελεί σημαντική κατάκτηση και η αναδρομική αύξηση των μεταλλευτικών τελών για έτη, προ του 2019 που αναλάβαμε για πρώτη φορά καθήκοντα ως Διοίκηση του Δήμου. 

Είναι ευτύχημα το γεγονός ότι στην ηγεσία του ΥΠΕΝ, υπάρχουν πρόσωπα σαν την Αλεξάνδρα Σδούκου, που όχι μόνο γνωρίζει καλά το αντικείμενο, αλλά επιπλέον αντιλαμβάνεται και ενστερνίζεται την δίκαιη και απολύτως τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία μας, υπέρ της μέγιστης δυνατής ενίσχυσης του τόπου και της τοπικής κοινωνίας που συμβιώνει με την μεταλλευτική επένδυση και δραστηριότητα.»

Από το Γραφείο Τύπου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Η ΕΝΑΕΡΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΟΛΑΡΙΟ: ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝ - ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

ΧΡΥΣΟΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ