ΧΡΥΣΟΣ: ΑΝΟΔΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ FED
Ο χρυσός μείωσε τα κέρδη του αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας και προέβλεψε μια επιπλέον αύξηση αργότερα φέτος για να εντείνει την καταπολέμηση του πληθωρισμού.
Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 0,5% στα 4.312,11 δολάρια ανά ουγγιά στις 2:17 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης, αφού είχε σημειώσει άνοδο άνω του 1,5% νωρίτερα την Τετάρτη, πριν από την ανακοίνωση της Fed.
«Η σημερινή πολιτική δράση θα υποστηρίξει μια πιο έγκαιρη επιστροφή στον στόχο του 2% της επιτροπής», ανέφεραν αξιωματούχοι της Fed σε ανακοίνωσή τους, αναφερόμενοι στον στόχο της για τον πληθωρισμό. Ήταν η πρώτη αύξηση επιτοκίων της τράπεζας από τον Ιούλιο του 2023 και ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες των επενδυτών.
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς ψήφισε ομόφωνα την αύξηση του επιτοκίου αναφοράς των ομοσπονδιακών κεφαλαίων σε ένα εύρος από 3,75% έως 4%. Τα υψηλότερα επιτόκια είναι γενικά αρνητικά για τον χρυσό, καθώς δεν αποφέρει τόκους, αλλά το πολύτιμο μέταλλο έχει ήδη κερδίσει τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς τα στοιχήματα για αύξηση των επιτοκίων έχουν εδραιωθεί.
Της Yvonne Yue Li
Αναδημοσίευση από: mining.com

Σχόλια