Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΨΗ ΒΟΜΒΑΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ

Αυτές οι εικόνες ντρoπής και αίσχους, προσβάλουν ή όχι
τους έχοντες γνήσια οικολογική συνείδηση;
Κάποιοι αδυνατούν να πιστέψουν τις καταστάσεις, που εκτυλίχθηκαν αργά το απόγευμα στις Σκουριές. 

Το βίντεο που ανέβηκε στη Θεσσαλονικιώτικη ιστοσελίδα seleo.gr, απεικονίζει ένα μικρό μέρος της πραγματικότητας.

 Όπως και εσείς θα δείτε μια βόμβα μολότοφ, προσγειώνεται μέσα στο εργοτάξιο, όπου πρόκειται να γίνει το ανοιχτό όρυγμα, δίπλα ακριβώς από μια κλούβα των ΜΑΤ, που έσπευσε στο σημείο, όταν μαθεύτηκε ότι η πομπή των "προστατών του περιβάλλοντος", έσπασε στα δύο και ένα μέρος της  κατευθύνθηκε προς το Χοντρό Ραχώνι.

 Αυτό έγινε για να προσεγγίσουν αυτά τα ακραία στοιχεία, το εργοτάξιο από την πίσω πλευρά, με σκοπό να αιφνιδιάσουν και να το καταλάβουν. Δεν τα κατάφεραν όμως, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν. 


Κάποιοι βέβαια θα συνεχίσουν να λένε τα αήθη ψέματα τους και να ισχυρίζονται ότι τις φωτιές, που μπήκαν σήμερα στο δάσος τις άναψαν τα δακρυγόνα, που έριξαν οι αστυνομικοί... Αυτή τη βόμβα μολότοφ που θα δείτε στο βίντεο-ντοκουμέντο, ποιοι την έριξαν οι αστυνομικοί ή οι εργαζόμενοι; 

Επιτέλους, υπάρχουν νόμοι σ' αυτό το κράτος; Θα εφαρμοστούν ποτέ; Τι χρωστάει μια ολόκληρη κοινωνία να ταλαιπωρείτε από βανδάλους, που δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό, παρά μόνο μίσος και τυφλό φανατισμό; Οι Μαδεμοχωρίτες πάντως έδωσαν ένα δείγμα γραφής σήμερα, ότι δε θα ανεχθούν άλλο το φασισμό ταραξιών, είτε εντός και κυρίως εκτός Χαλκιδικής. (Δείτε εδώ)

Στην Ιερισσό και απόψε παίζει το ίδιο έργο. Οι ηθικοί αυτουργοί χτυπούν τις καμπάνες για να ξαναβγάλουν τον κόσμο στους δρόμους, λόγω των προσαγωγών που προηγήθηκαν νωρίτερα από την αστυνομία.

Δείτε το βίντεο εδώ

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πού ακριβώς φαίνεται ότι η φωτιά μπήκε από βόμβα μολότωφ;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Φαίνεται από τον τρόπο που γίνεται η ανάφλεξη της φωτιάς και από τις κινήσεις των αστυνομικών και της κλούβας, που απομακρύνονται άρον-άρον από το αρχικό σημείο εγκατάστασης τους. Διαφωνείτε;

Ανώνυμος είπε...

Αδύνατον μέσα στο δάσος διαδηλωτής να πέταξε οτιδήποτε θα μπορούσε να προκαλέσει φωτιά!
Γιατί δηλαδή να μην μπήκε η φωτιά στη διάρκεια του κυνηγητού των διαδηλωτών από δακρυγόνο; Ή ακόμα χειρότερα να μπήκε εσκεμμένα εμπρηστικά για να κατηγορηθούν οι διαδηλωτές για φωτιά. Για να παντρευτεί και η είδηση με τις δήθεν μολότωφ που βρέθηκαν μέσα στο δάσος. Σε τέτοιου είδους πρακτικές η αστυνομία είναι μάνα. Διαφωνείτε;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αν η αστυνομία βρε φίλε είναι "μάνα", τότε αυτοί που πήγαν διαδηλώσουν ειρηνικά...με βόμβες μολότοφ, αυτοσχέδια φλογοβόλα από μεταλλικούς σωλήνες, μπουλόνια, φωτοβολίδες ευθείας βολής, τι είναι μπορείς να μας εξηγήσεις εσύ;

Μας δίνεις την εντύπωση ότι προσπαθείς με την αγνότητα, που σε διακρίνει ως φιλοαντιεξουσιαστή τα αδικαιολόγητα; Εδώ υπάρχουν ντοκουμέντα. όχι μόνο από χθές αλλά και από προηγούμενες επισκέψεις τους στην περιοχή.

Πρόσεξε δεν πάνε όλοι όσοι αντιδρούν κατά του μεταλλείου στις Σκουριές, εξοπλισμένοι με τέτοια όπλα. Υπάρχουν όμως αυτοί οι συγκεκριμένοι ταραχοποιοί και εμπρηστές, που δε λογαριάζουν τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Αφού υπάρχουν τόσα ντοκουμέντα γιατί δεν δημοσιεύονται να τα δούμε κι εμείς με την "αγνότητα". Είναι δυνατόν τα "ντοκουμέντα" να είναι ένα βιντεάκι από το οποίο δεν βγαίνει καμμία λογική ούτε για εμπρησμό ούτε για μολότωφ. Αφου είστε όλοι καραούλι εκεί πέρα γιατί δεν τραβάτε τις "επίμαχες" δήθεν στιγμές; Έχω δει ένα κάρο βιντεάκια και φωτογραφίες, το μόνο που βλέπω είναι χημικά όπλα, και ένα πανοπλο στρατό απέναντι σε διαδηλωτές που στην καλύτερη περίπτωση έχουν μια μάσκα για να προστατευτούν από το χημικό πόλεμο!

Περιμένω link στα ντοκουμέντα!!!

Ανώνυμος είπε...

4:16@ Ρε σύ πλάκα με κάνεις; Τις μολότοφ που βρήκε η αστυνομία και τις δημοσιεύσαν οι πολίτες, ισπανική τσίμπλα έχεις στα μάτια και δε τις βλέπειες; Πας να μας τρελάνεις, αν δεν ξέρεις ή κάνεις πως δεν ξέρεις τη φλόγα που βγάζει μια μολότοφ, γιατί μπαίνεις σε μια συζήτηση δίχως κατάληξη;
Η φλόγα στο βίντεο, που απομακρύνει κατά την εμφάνιση της τους μπάτσους από το σημείο, είναι από μολότοφ. Τέρμα.

Αν δεν το καταλαβαίνεις τράβα σε φροντιστήριο μπαχαλάκηδων. Με την τσίμπλα που έχεις στα μάτια είναι ζήτημα αν τα μαθήματα που θα πάρεις θα πιάσουν τόπο.

Ανώνυμος είπε...

Πάρε αυτό το λινκ και στο 1:16 κλάψε που η ρουκέτα δεν πέτυχε τους μπάτσους. Στη συνέχεια φαίνεται να καίει μια μολότοφ από πίσω τους. Το κλιπάκι είναι σούπερ χορευτικό. Καλή διασκέδαση και διώξε τις τσίμπλες από τα μάτια σου.

Ανώνυμος είπε...

η εγγυροτητα σας ειναι αψογη πολιτες αριστοτελη...διαβαστε τι γραφει η καθημερινη για τις φωτιες. η μηπως εχουμε εξαγορασει εμεις οι και την καθημερινη και γραφει υπερ μας? δεν σας μοιαζουμε που ολα τα καναλια ειναι πληρωμενα απο σας και αποσιωπουν οτι συμβαινει στην περιοχη μας και ειδικα το ΤVX.!!! το link λεει την αληθεια.!!
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/09/2012_460451

Επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής - αντιδράσεις για τη λειτουργεία μεταλλείων
Επεισόδια και ένταση προκλήθηκαν στις Σκουριές Χαλκιδικής από κατοίκους της Ιερισσού που αντιδρούν στις εξορύξεις και στη λειτουργία μεταλλείων στην περιοχή της Μεγάλης Παναγιάς.

Περίπου 200 άτομα, κάτοικοι της Ιερισσού και αναρχικοί συγκεντρώθηκαν μετά τις 5:00 το απόγευμα στις Σκουριές, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στη λειτουργία λατομείων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τους διαμαρτυρόμενους, έριξαν δακρυγόνα, ενώ η ένταση εκτονώθηκε λίγο μετά τις 7.00. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει προσαγωγές ενώ υπάρχουν και 3 τραυματίες ένας εκ των οποίων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλος. Από δακρυγόνα που πετάχτηκαν, δημιουργήθηκαν μικρές εστίες πυρκαγιάς στη δασική περιοχή όπου διεξαγόταν η διαμαρτυρία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ανώνυμος είπε...

ενας λογικος ανθρωπος και παρατηρητικος θα παρατηρουσε πολυ ευκολα οτι οι καπνοι των χημικων ειναι πολυ πισω μεσα στο δασος πραγμα που σημαινει οτι οι διαδηλωτες ειναι πολυ μακρυα απο την κλουβα των ΜΑΤ αρα δεν υπαρχει περιπτωση η φωτια να μπηκε απο διαδηλωτη.!!!

Ανώνυμος είπε...

Στο σχόλιο " 10 Σεπτεμβρίου 2012 8:55 μ.μ. "

Πάλι για link μιλάς και link δε δίνεις. Πού να πάω στο 1:16?

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=d-Vlbe5U_1A&feature=player_embe
Και καλή διασκέδαση!

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον 9:42 Το πόσο άσχετος, αγράμματος και ολίγον... έγγυος εισαι, φαίνεται από τον τρόπο που χρησιμοποιείς της έννοια φερέγγυος. Δε σε παρεξηγώ όμως γιατί ο τρόπος που τη χρησιμοποιείς φανερώνει τη σημασία που έχει στη ζωή σου η φερεγγυότητα, κάθώς μόνο αν πληρώνεσαι καλά μπορείς να συμμετέχεις σ' αυτή τη μηχανή αθλιότητας και βαρβαρότητας, που έχετε βάλει μπροστά, στο όνομα της σωτηρίας της ΒΑ Χαλκιδικής. Εσείς οι λοιπόν οι νέοι σταυροφόροι μας έχετε αφήσει άναυδους κατα καιρούς με τη δική σας εγκυρότητα και αντικειμενικότητα. Θα θυμηθώ μόνο τα πρώτα γεγονότα των Σκουριών, όπου η προπαγανδιστική σας αντικειμενικότητα ξεπέρασε και τον Γκαίμπελς. Ούτε μια φορά δεν ανέφερε κανένα πληρωμένο και χειραγωγημένο blog , site ή κανάλι ότι από τους 5 τραυματίες που υπήρξαν εκείνη την ημέρα, οι 4 ήταν μεταλλωρύχοι, που χτυπήθηκαν από πέτρες και καδρόνια των ντεμεκ οικολόγων. Το πιο εξοργιστικό απ όλα ήταν ότι αυτούς τους τραυματίες εσείς και ο Γερμανόφιλος οδηγητής σας, τους χρησιμοποιήσατε για την πανάκριβ η σας προπαγάνδα, ως δικούς σας τραυματίες

Ντροπή σας. Έχετε αηδιάσει όλη την κοινωνία με την αλητεία σας.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ η αστυνομία πετάει δακρυγόνα και κρότου λάμψης μέσα στο δάσος. Οι διαδηλωτές τους φωνάζουν "Βαράτε ευθεία, όχι μέσα στο δάσος!"

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gfT_1G9iAis

Ανώνυμος είπε...

απαντηση στον 11 Σεπτεμβρίου 2012 12:40 μ.μ.

εχω την εντυπωση οτι δεν κατανοησες καλα αυτα που εγραψα...σιγουρα θα πρεπει να τα ξανα διαβασεις για να σου γινουν κτημα σου... το προσπερνω αυτο γιατι λογικο ειναι να μην μπορεις να καταλαβεις. το επιπεδο σου δεν περνα το επιπεδο ενος γαιδαρου στο μυαλο....και οχι μονο..
φυσικα γνωριζοντας την λεξη προπαγανδα εσυ ο αθωος και αγνος υπηρετης της eldorado του παχτα και του μοσχοπουλου, και μαλιστα γνωριζοντας και τον γκαιμπελς τοτε συμαπεραινω οτι εγω εχω αναγκη φροντηστηριου απο σενα στην προπαγανδα...!!! οσο για την αηδια της κοινωνιας...οχι αυτην την κοινωνια δεν την θελω γιατι ειναι αναξια να κρινει ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΤΡΟΥΙΣΤΕΣ ΜΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ.!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

3:39 Έχεις απόλυτο δίκιο... Νέα διάσταση έχετε δώσει στον αλτρουισμό και την αγωνιστικότητα με μολότοφ, φωτοβολίδες και πυρσούς και φωτιές μέσα στο δάσος... Μπράβο ρε αλτρουιστή. Να δώσεις συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους. Ευτυχώς όταν καταφέρετε να κάψετε τις Σκουριές, όλοι θα ξέρουμε ποιοί είναι οι δράστες.

Ανώνυμος είπε...

Απίθανοι προπαγανδιστές οι..πολίτες (εδώ γελάμε) αριστοτέλη.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=oOvwMRVI9Rk Η "ρουκετα" που λες "10 Σεπτεμβρίου 2012 8:55 μ.μ." ειναι ακριβως αυτο που βλεπεις στο 0:15-0:21,δηλ. δακρυγονο που πεταει ο διαδηλωτης πισω στους μπατσους.Προφανως δεν εχεις εμπειρια απο διαδηλωσεις,αλλα και μονο απ'τις εικονες που βλεπεις στην τηλεοραση θα 'πρεπε να το καταλαβαινες.(Αληθεια ενδιαφερει τοσο πολυ τους "πολιτες αριστοτελη" η τιμη του χρυσου,και την εχετε ετσι φατσα-καρτα; Καρφωνεστε ασχημα.)

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον 11:24 μμ

Προτιμούμε να έχουμε τις τιμές χρυσού, από την αναμετάδοση του προγράμματος της deutsche welle. Αλήθεια μήπως γνωρίζεις γιατί το "παρατηρητήριο γερμανικών συμφερόντων" έχει τον ίδιο πίνακα, τη στιγμή που είναι κατά της εξόρυξης χρυσού;

Περιμένουμε με ενδιαφέρον το ξεκάρφωμα σου...