Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΦΥΤΩΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΝΑ ΕΥΡΩΠΗΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο τίτλος της ανάρτησης δεν περιέχει καμία υπερβολή. Στο δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής υπάρχει το  φυτώριο της Ολυμπιάδας, η αλλιώς η μεγαλύτερη τράπεζα φυτών και ανθέων της ΝΑ Ευρώπης

Ένα τεράστιο φυτώριο που φτιάχτηκε από την "Ελληνικός Χρυσός", σ' έναν χώρο έκτασης 150.000 τ.μ. που εξυγιάνθηκε πλήρως από τις αποθέσεις πυριτών επί εποχής Μποδοσάκη, μέσω των εργασιών αποκατάστασης που άρχισαν το 2012 και ολοκληρώθηκαν 2014.

Στον χώρο αυτό υπάρχουν περισσότερες από 2 εκατομμύρια ρίζες από 400 και πλέον είδη τοπικών φυτών, τα οποία ποτίζονται από το νερό του μεταλλείου της Ολυμπιάδας και χρησιμοποιούνται ήδη στο πλαίσιο της παράλληλης αποκατάστασης που εφαρμόζει η εταιρεία ως θεμελιώδη αρχή για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της δραστηριότητας της.

Κι ενώ λοιπόν η περιοχή μεταξύ άλλων ευτυχημάτων έχει κι αυτό να συγκαταλέγεται μέσα στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, δεν έλειψαν και ευτράπελα που δυστυχώς χαρακτηρίζουν την ιδιομορφία της Ελληνικής πραγματικότητας.

Το πρώτο ευτράπελο είχε να κάνει με τα κρούσματα εκφοβισμού που σημειώθηκαν πριν από 2 χρόνια σε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της παραλιακής ζώνης του δήμου, επειδή επέλεξαν άνθη και φυτά από το φυτώριο της Ολυμπιάδας για να στολίσουν τον περιβάλλοντα χώρο των καταλυμάτων τους.

Το δεύτερο ευτράπελο έχει να κάνει με την νυν δημοτική αρχή, η οποία επέλεξε να αγοράσει 82 καλλωπιστικά φυτά το καλοκαίρι που μας πέρασε από φυτώριο όμορου δήμου, αντί να τα πάρει δωρεάν από το φυτώριο της Ολυμπιάδας, τιμώντας έτσι και την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν 30 συνδημότες, που εργάζονται εκεί.

Τέλος, θα συνιστούσαμε σε όσους antigold τους τελευταίους μήνες έχουν ακροβολιστεί περιμετρικά του μεταλλείου της Ολυμπιάδας για να αποθανατίσουν με τις κάμερες τους κάτι "κακό" , να επισκεφτούν το παρακείμενο φυτώριο, που δεσπόζει κυριολεκτικά με τα υπέροχα άνθη και φυτά του. Είναι απορίας άξιο, πως ανθίστανται απέναντι σε τόση ομορφιά.

Μια μικρή γεύση ακολουθεί...



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει μεγάλη περηφάνια για όσα πέτυχε κοινωνία μαζί με εταιρεία.
Δεν μπορεί να χαρεί όμως ο κόσμος έργα σαν το εκπληκτικό φυτώριο, γιατί μας έχει πλακώσει βαριά η γρουσουζιά αντιγκολντ και συριζα.
Οι εκλογές όποτε και αν γίνουν θα είναι σαν λαμπρή και παραπάνω!