Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ Ο "ΕΞΑΝΤΑΣ"...???

Ας ξαναδούμε λίγο στον "Εξάντα"
τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά!
"Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά" λέει μια πάνσοφη λαϊκή ρήση και θα συμφωνήσουμε απόλυτα, καθώς αυτή η λεπτομέρεια μπορεί να αλλάζει το νόημα, το περιεχόμενο και την ουσία πολλών πραγμάτων, είτε με την προσθήκη της είτε με την αφαίρεση της.

 Και γι αυτό το λόγο κατά τη γνώμη μας είναι πολύ κρίσιμο και χρήσιμο στις πονηρές μέρες που ζούμε να μην καταπίνουμε αμάσητα τα όσα μας σερβίρονται ως δεδομένα

Η εισαγωγή αυτή είναι αναγκαία για να εισέλθουμε στον προβληματισμό, που μας δημιούργησε το Α΄ μέρος του ντοκιμαντέρ του "Εξάντα", με θέμα την εξόρυξη χρυσού στη Ρόσια Μοντάνα της Ρουμανίας. 

Ένας προβληματισμός, που οφείλεται σε μια μικρή λεπτομέρεια που υπάρχει ανάμεσα στο βίντεο που έχει ανεβεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ και το οποίο προβλήθηκε στις 14/11/2012 (πριν από 1 1/2 μήνα δηλαδή) και σ' αυτό το βίντεο, που έχει ανεβεί στην ιστοσελίδα του ΕΞΑΝΤΑ.

Κάποιοι μπορεί να αναρωτηθούν; Γιατί μπήκαμε στη διαδικασία να δούμε μια εκπομπή, που προβλήθηκε πριν από 40 μέρες;  

Το ερέθισμα μας το έδωσε ένας πολύ καλός φίλος του blog, ο οποίος αν και είναι πολέμιος της επένδυσης, πολλές φορές και άθελα του μας έχει βοηθήσει  να καταλάβουμε πόσο βαθιά έχει εισβάλλει ο προπαγανδιστικός αντιμεταλλευτικός μηχανισμός στη σκέψη τη δική του, αλλά και όσων ασπάζονται παρόμοιες αντιλήψεις.  

Παρ' όλα αυτά όμως, οι απόψεις του μας είναι απολύτως σεβαστές, όσο και αν είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι μαζί του.

Αυτός ο φίλος λοιπόν σε σχόλιο που έκανε σ' ανάρτηση μας, έστειλε και ένα σύνδεσμό του youtube, που δείχνει ένα διαφημιστικό σπότ, που ετοίμασαν οι αντιδρώντες στην επένδυση χρυσού στη Ρουμανία. (Δείτε και εδώ στο 1ο σχόλιο κάτω από την ανάρτηση)

Απ' αυτήν την αφορμή μπήκαμε στη διαδικασία να ξαναδούμε και να ξαναθυμηθούμε και τις δύο πολύ καλές έρευνες του Εξάντα, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της εκπομπής, όπου και εμείς οι ίδιοι είχαμε αναφερθεί εγκωμιαστικά για την αντικειμενική παρουσίαση του θέματος που αφορούσε τη ΒΑ Χαλκιδική.

Βλέποντας το βίντεο του ντοκιμαντέρ για τη Ρουμανία και πιο συγκεκριμένα στο 12 λεπτό, και ακούγοντας τον κ. Αυγερόπουλο να μιλάει για τις διεθνείς προσωπικότητες, που εναντιώνονται στην εξόρυξη χρυσού στη Ρουμανία, θυμόμασταν από την δημόσια προβολή της εκπομπής, ότι δεν ήταν μόνο η παγκοσμίου εμβέλειας ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ, ο πρίγκηπας Κάρολος της Αγγλίας και η Παγκόσμια τράπεζα, όπως ακούγεται στο βίντεο, που προβάλλει ο "Εξάντας".(Δείτε εδώ στο 12' 00")

Θυμόμασταν ότι είχε αναφερθεί και το όνομα του τραγουδιστή των U2 Bono, αλλά και του γνωστού χρηματιστή George Soros

Προβληματιστήκαμε. Αναρωτηθήκαμε: Μήπως ακούσαμε λάθος σε εκείνη την εκπομπή; 

Και όμως δεν είχαμε ακούσει λάθος, καθώς στο βίντεο της εκπομπής που έχει ανεβεί στη σελίδα της ΝΕΤ, ακούγονται καθαρά τα ονόματα και του Μπόνο και του Σόρος. (Δείτε εδώ στο 11' 59")

Ζητούμε συγνώμη για την περιέργεια μας, ωστόσο δε γίνεται να μη θέσουμε κάποια ερωτήματα, που ανακύπτουν από την ύπαρξη αυτής της διαφοράς, που υπάρχει ανάμεσα στα 2 βίντεο.

  •  Ποιο είναι το πρωτότυπο βίντεο; Αυτό που προβλήθηκε μέσα από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, ή αυτό που υπάρχει στη σελίδα του "Εξάντα";
  • Η λογική λέει, ότι το πρωτότυπο είναι αυτό που προβλήθηκε στη ΝΕΤ. Τότε γιατί κόπηκαν αυτά τα δύο ονόματα και ειδικότερα του κ. Σόρος από το βίντεο, που προβάλλει στη σελίδα του ο Εξάντας; Γιατί αυτολογοκρίθηκε;  
  • Είναι τόσο κακό ένας μεγαλοεπενδυτής να είναι κατά των εξορύξεων χρυσού; Είναι τόσο κακό ένας μεγαλοεπενδυτής να στηρίζει με δράσεις και χρήμα του το παγκόσμιο οικολογικό κίνημα;

Για εμάς όχι. Θυμόμαστε όμως τα αντιμεταλλευτικά blog μέσα στον ορυμαγδό των δήθεν αποκαλύψεων για τις "σκοτεινές συμμαχίες", που υπάρχουν στο ζήτημα της δικής μας εξόρυξης χρυσού να εμπλέκουν το όνομα του κ. Σόρος, ως προσώπου καταλύτη, στην εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, ο οποίος όπως άφηναν να εννοηθεί  ήταν πίσω από τους τελευταίους επενδυτές. (Δείτε εδώ)

Ρωτάμε επίσης:

  • Μήπως αυτή η αναφορά του κ. Αυγερόπουλου ενόχλησε το αντιμεταλλευτικό μπλοκ;

  •  Μήπως αυτό είναι που απαίτησε να πέσει ψαλίδι τουλάχιστον στο βίντεο, που προβάλλεται από το site του Εξάντα; Ίσως για να μην γίνονται και οι αντίστοιχοι συνειρμοί για το ποιοι τελικά χρηματοδοτούν την αντιμεταλλευτική καμπάνια σ΄όλη τη χώρα;

Ειλικρινά δε γνωρίζουμε. Ερωτήματα θέτουμε με την ελπίδα να εισπράξουμε απαντήσεις, οι οποίες δεν θα υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, όπως συμβαίνει με πάρα πολλές εκπομπές εγχώριων και ξένων τηλεοπτικών και ειδησεογραφικών δικτύων, που βρήκαν "παπά να θάψουν 5-6"..., μέσα από τη μεταλλευτική δραστηριότητα της ΒΑ Χαλκιδικής.

 

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το οτι ο σορος δεν θελει την εξορυξη επειδη δεν θελει να πεσει κ αλλο η τιμη τ χρυσου αλλα να ανεβει δεν το σκεφτηκε κανεις ε;

Ανώνυμος είπε...

Η αποκάλυψη που κάνετε είναι συγκλονιστική, αλλά και αναμενόμενη από τι στιγμή που κρύβονται πίσω από αυτούς τους γιαλαντζί οικολόγους τόσο μεγάλα συμφέροντα. Θυμήθηκα και ευτυχώς το βρήκα, ότι αυτός ο Σόρος, είναι χρηματοδότης και σ΄άλλο "παρατηρητήριο". Εκείνο του Ελσίνκι... Τυχαίο;;;

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=59144&catID=4

Ανώνυμος είπε...

μπουρδολογία για αντιπερισπασμό στα ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ τεκταινόμενα με τα σκάνδαλα στην Ελλάδα...
θα έλεγα ότι ψάχνεις γωνία στο εικοσάρικο...!!!
ότι και να γράψεις πλέον τα σκάνδαλα εδώ στην Χαλκιδική θα ξεσκεπαστούν...!!! όλα τα υπόλοιπα που λες είναι εικασίες...!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

για να το σοβαρέψω λίγο και το πράγμα αγαπητέ μου...
1) εύχομαι πάντα τα ερεθίσματα μου να σε βάζουν σε προβληματισμούς και να ψάχνεσαι πάνω σε σωστές βάσεις..(αυτό δεν είναι κατακριτέο, αντίθετα μάλιστα)
2) όσο για το ποιο είναι το πρωτότυπο θα σου έλεγα αυτό που είναι ανεβασμένο στον εξάντα. Αν και δεν το παρατήρησα αυτό που λες.Απλούστατα γιατί εκεί δεν υπάρχει λογοκρισία και συμφέροντα. Άρα αυτό και μόνο το σκεπτικό ακυρώνει ολόκληρο το άρθρο σου...!!
ευχαριστώ για τις φιλοφρονήσεις σου..!!! καλή χρονιά να έχεις με υγεία για όλους να μπορούμε να αντιπαραθετουμε τις απόψεις μας σε συζητήσεις...!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

Να' ναι άραγε αυτός ο λόγος που το παρατηρητηρίο έχει καιρό να βάλει στο παιχνίδι το Σόρος;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Φίλτατε Caesar πάλι βιάζεσαι να βγάλεις άκυρα. Αυτό και μόνο φανερώνει το άγχος και την αμηχανία σου. Συνέχισε όλο και σε κάποιο άλλο λάκο που έχει στήσει εσύ και η παρέα σου θα μας οδηγήσεις...

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες πολλά μπράβο για το λαβράκι που βγάλατε στη δημοσιότητα! Αν υπήρχαν σοβαροί πολιτικοί σε αυτό το κράτος που λέγεται Ελλάδα, θα έπρεπε αυτή η αποκάλυψη να φτάσει μέχρι τη βουλή για το χέρι που έκοψε τον ευεργέτη των οικολόγων από το βίντεο που παίζει ο ΕΞΑΝΤΑΣ. Θα προσθέσω ένα ακόμη ερώτημα στα ερωτήματα που βάλατε. Η αλήθεια αυτή ανάγκασε τον έγκριτο αυτό δημοσιογράφο να γράψει το άρθρο που δημοσιεύτηκε 3 μέρες μέτα την προβολή και του δεύτερου ντοκυμαντέρ, στην μονόπλευρη εναντίον της επένδυσης εφημερίδα των Συντακτών; Αν δεν σας λέει κάτι αυτό που γράφω σας δίνω και το link για να το κοιτάξετε http://www.efsyn.gr/?p=4489. Μπράβο σας και πάλι. Συνεχίστε να χτυπάτε τους γιαλαντζί αγωνιστές στα αυτιά.

Ανώνυμος είπε...

Σήζαρ μπούρδες λες και γράφεις μονάχα εσύ. Ας αναλογιστεί ο κόσμος τι σασιρμά και κακό θα είχε γίνει αν κάτι τέτοιο είχαν εντοπίσει οι οικολογούντες. Τα αντικειμενικά site, blog και εφημερίδες που τους στηρίζουν (τώρα ξέρουμε το γιατί) θα μας είχαν πρήξει τα συκώτια. Τώρα δεν κουνιέται φύλλο. Όλοι οι συριζόστροφοι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι με πρώτο και καλύτερο τον κ. Αυγερόπουλο, που κακώς δεν του χρεώνεται ευθύνες το κάνουν γαργάρα. Αυτό αν δεν είναι φασισμός το στον έξω απο δώ είναι;

Ευτυχώς που είστε και εσείς για να σπάει η ρουτίνα της φασιστικής μας καθημερινότητας.

Ανώνυμος είπε...

Ας προετοιμαστούμε καλού κακού για ανακοινώσεις συμπαράστασης προς τον Εξάντα. Η πιο πιθανή δικαιολογία που θα ακουστεί θα είναι το "τεχνικό λάθος". Μάλλον θα έχουμε και ανακοινώσεις συμπαράστασης από ΣΥΡΙΖΑ, ΜΚΟ, αναρχοαυτόνομους, ανένταχτους οικολόγους και παρεξηγημένους μαπαχαλάκηδες. Έ, ρε γέλια!

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα στην τελική..ποια είναι η σοβαρότητα του γεγονότος που < αποκαλύψατε >??? τι είναι το τόοοσο συνταρακτικό που το παρουσιάζετε σαν να ανακαλύψατε τον τροχό???
δεν βλέπω κάτι το ουσιαστικό σε όλο αυτόν τον συρφετό.
πολύ φασαρία για το τίποτα, έτσι και μόνο για να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο από το video της Γαλικης τηλεόρασης που γίνατε αμφότεροι, Παχτας και ελληνικός χρυσός, ρεζίλη διεθνώς..!!
απορώ και με όλους αυτούς τους σχολιαστές από πίσω... κρίση δεν έχουν η εθελοτυφλούν???
πωλητή δως μου τις απαντήσεις για τον παχτα και τον υπεύθυνο της εταιρείας που σου έκανα και άσε τις υπεκφυγές...!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 29 Δεκεμβρίου 2012 8:26 μ.μ.
επειδή θεωρώ ότι δεν εξέλαβες σωστά το σχόλιο μου σου λέω για ενημέρωση σου ότι σε μια λογοκρισία δεν κόβουν μόνο αλλά ράβουν κιόλας...!!
μην μας υποτιμάς τόσο..!!
η δική σου βιασύνη σε ρίχνει σε λούμπες και εξευτελίζεσαι χοντρά..!!!

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγαπητέ caesar τα χεις χάσει και δεν ξέρεις πάλι τι λές και τι γράφεις. Αν υπάρχει κόψιμο και ράψιμο υπάρχει μόνο στο βίντεο του Εξάντα. Τέλος. Το ερώτημα είναι το γιατί. Και είναι πολύ σοβαρό, όσο και αν θέλεις να το υποβαθμίσεις. Σε ποιόν αναγκάστηκε να κάνει χάρη ο κ. Αυγερόπουλος και να κόψει το όν ομα του Σόρος που ακούγεται στο βίντεο που έπαιξε στη ΝΕΤ. Όλα τα άλλα που λές συνεχίζουν να δείχνουν την αμηχανία. Δείξε σεβασμό στον εαυτό σου και μην προσπαθείς να καλύψεις, αυτά που δεν καλύπτονται από τις επινοήσεις σου. Ας περιμένουμε να δούμε τι απαντήσεις έχει να δώσει και αν θα δώσει η εκπομπή ή ο Αυγερόπουλος αυτοπροσώπως.

Ανώνυμος είπε...

όπως το θέτεις εγώ δεν έχω να σου δώσω απάντηση σε κάτι μηδαμινό γιατί δεν είμαι αυτός που έκανε το μοντάζ και φυσικά ούτε οι αναγνώστες του άρθρου...!!!
αναρωτιέμαι όμως γιατί δεν ρωτάς τον ίδιο τον Αυγερόπουλο και προσπαθείς να δημιουργήσεις θέμα εκεί που δεν υπάρχει???
φοβάμαι πως έχεις κάποιο πρόβλημα εδώ... κάτι προσπαθείς να σκαρώσεις και δεν σου βγαίνει... έτσι δεν είναι???? Άλλωστε είσαι γνωστός δολοπλόκος...!!!

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

"Δολοπλόκος;" Αγαπητέ Caesar για κάτι που όπως λές δεν ευθύνεσαι εσύ (εννοώ το κόψιμο από το βίντεο του Αυγερόπουλου, του ονόματος τους Σόρος), μην πουλάς τόσο φθηνά την ιδιότητα σου (δολοπλόκος), για να δικαιολογήσεις αυτά που εκείνοι που το έκαναν δεν το έχουν δικαιολογήσει ακόμη! Και πάλι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

ο < νονός > μου Ιούλιος καίσαρας βασίλευσε για χρόνια γιατί ήξερε να συγχωρεί...
το ίδιο κάνω κι εγώ μαζί σου. Σε συγχωρώ για όλα τα λάθη σου και τις δολοπλοκίες σου εν όψη της νέας χρονιάς...!!
Σου/σας εύχομαι καλή χρονιά γεμάτη υγεία χωρίς δολοπλοκίες και λάθη σε σας και στις οικογένειες σας..!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CAESAR

Ανώνυμος είπε...

Για τον Παπακωσταντινου και τον παχτα κανενα σχολιακι κυριοι της "Χρυσος" ???? Τζιζ ε?
Δημητρης

retokatalaves είπε...

Ο Εξάντας έβγαλε απάντηση. Νομίζω πως οφείλετε να τη δημοσιεύσετε, είναι πολύ ξεκάθαρη.
http://www.exandasdocumentaries.com/gr/news/interesting-articles/337-apopeira-spilosis-kai-apoprosanatolismou

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Φίλτατε 3 Ιανουαρίου 2013 12:55 π.μ.
Σε μας δε φάνηκε τόσο ξεκάθαρη όσο σε σένα. Αν θέλεις ρίξε και μια ματια στη νέα απάντηση μας.

http://politesaristoteli.blogspot.gr/2013/01/blog-post_189.html