Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ


Πριν μια εβδομάδα γινόταν ο κακός χαμός στην περιοχή μας, εξαιτίας της επίσκεψης δημοσιογράφων που προσκλήθηκαν από την Eldorado για να ξεναγηθούν στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις αρχικά στη ΒΑ Χαλκιδική και έπειτα στην Τουρκία. 

Όλος ο αντιμεταλλευτικός μηχανισμός έβγαλε νύχια κι δόντια για να κατασπαράξει τους "χρυσοδάκτυλους" δημοσιογράφους, που... τόλμησαν να έρθουν χωρίς να έχουν καλεστεί από εκείνους που έχουν πιστέψει, ότι είναι "ο πυρήνας του σύμπαντος" και όλοι οι υπόλοιποι απλά περιστρέφονται γύρω τους.

Οι δημοσιογράφοι, όπως γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση μας, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, να συζητήσουν μαζί τους και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για την "ανθρωπογεωγραφία" του Δήμου Αριστοτέλη.

Τα ρεπορτάζ που προέκυψαν από την επίσκεψη σε Χαλκιδική και Τουρκία, μπορείτε να τα δείτε μέσω των συνδέσμων που σας παραπέμπουμε. 

Όπως θα διαπιστώσετε στα ρεπορτάζ των εφημερίδων που αφορούν το μεταλλείο της Σμύρνης στην Τουρκία, θα διαβάσετε και για τις αντιδράσεις των αντιδρώντων στην περιοχή, χωρίς χλευασμούς και υποτιμητικές αναφορές, όπως μας έχουν συνηθίσει έντυπα και ηλεκτρονικά δημοσιογραφικά μέσα, όταν δημοσιεύουν ρεπορτάζ και άρθρα, που αφορούν τις θέσεις ανθρώπων και κοινωνιών, που στηρίζουν τις κατά τόπους μεταλλευτικές δραστηριότητες.

Τα ρεπορτάζ του "Θράκη ΝΕΤ" μπορείτε να τα δείτε εδώ και εδώ.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καρφίτσα" μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος" μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα" μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινή" μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Κεφάλαιο" μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπλα μπλα μπλα μπλα τα επιχειρήματα που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι είναι τα κλασικά της εταιρείας. Δεν μας λένε κάτι καινούριο.
Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι πως ΔΕΝ ακούγετε πουθενά η φωνή των αντιδρώντων πάρα μόνο η κατευθυνόμενη ενημέρωση της εταιρείας. Μιλάνε μόνο οι πρόεδροι που είναι εκλεγμένοι με τον Πάχτα και είναι γνωστές οι θέσεις τους που ταυτίζονται με αυτές του Πάχτα.
Μια προπαγάνδα άνευ προηγουμένου ήταν και αυτές οι εκδρομές πολυτελείας των δημοσιογράφων λες και είναι οι επιστήμονες που θα καθορίσουν την τύχη της περιοχής μας!!! Ήταν μια ενημέρωση που καλύπτει απόλυτα τα συμφέροντα της eldorado

Αστερίξ

Ανώνυμος είπε...

'Αστερίξ"Είναι πιο φρέσκα αυτά που αναφέρουν οι δημοσιογράφοι στα άρθρα τους, από τις μακάβριες αναφορές σας για "θανάτους", "φέρετρα" και "καρκίνους". Μήπως ξέρετε να πείτε και τίποτα άλλο.

Αστερία έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.

Ανώνυμος είπε...

ευτυχώς που υπάρχετε κι εσείς και βρήκατε και τα αβγά και τα πασχάλια και τα βάλατε στην θέση τους..!!

Αστερίξ