Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

"ΟΧΙ" ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΕΦΕΤΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ


Να μην οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής για την υπόθεση του εμπρησμού στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές Χαλκιδικής πρότεινε ο εισηγητής στην Ολομέλεια Εφετών Θεσσαλονίκης που συνεδριάζει σήμερα.



Όπως εκτίμησε, δεν είναι τόσο μεγάλη η υπόθεση ώστε να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής. Η συντριπτική πλειοψηφία των εφετών ψήφισαν υπέρ της εισήγησης.



H πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Άννα Μιχαλοπούλου, που διευθύνει το Εφετείο Θεσσαλονίκης, κάλεσε τους 53 εφέτες και τους 16 προέδρους εφετών να αποφασίσουν, μεταξύ άλλων θεμάτων, και για την περαιτέρω τύχη της συγκεκριμένης δικογραφίας.

Την κύρια ανάκριση ξεκίνησε ο ανακριτής Πρωτοδικών Χαλκιδικής ενώ έχουν ήδη  απολογηθεί 7 κάτοικοι της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής, από τους οποίους οι τέσσερις προφυλακίστηκαν και  αποφυλακίστηκαν, ενώ άλλοι 13 αναμένουν να κληθούν για απολογία, καθώς τα ονόματα τους περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

Τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Θεσσαλονίκης, για τον ορισμό ειδικού εφέτη ανακριτή, ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Παναγής Γιαννάκης, τον περασμένο Οκτώβριο, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για υπόθεση εξαιρετικής φύσεως η οποία έχει απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη.

Αναδημοσίευση από www.voria.gr