ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΦΕ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ... #SKOURIES?
Παραλία Ιερισσού - Οκτώβριος 2014 |
Το καφέ χρώμα στη θάλασσα είναι το φυσικό επακόλουθο της σφοδρής βροχόπτωσης που παρασέρνει λάσπη μαζί με άλλα φερτά υλικά από ορεινούς όγκους και μέσω των χειμάρρων και των ρεμάτων καταλήγουν στη θάλασσα.
Αυτό που αντίκρισαν στη θάλασσα τους οι κάτοικοι της Ιερισσού και της Ουρανούπολης δεν ήταν κάτι το πρωτοφανές. Το ζουν κάθε φορά που συμβαίνουν τέτοιας έντασης βροχοπτώσεις.
Λιμάνι Ιερισσού - Οκτώβριος 2014 |
Αυτοί οι κάτοικοι μέσα στις όποιες ατυχίες που προξενούν αυτές οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ τυχεροί, καθώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν έγιναν τέτοιου είδους εικόνες αντικείμενο φτηνής προπαγάνδας, διαστρέβλωσης και δυσφήμισης σε βάρος των χωριών τους.
Αυτό δηλαδή που κάνουν, κατά κόρον, οι "antigold" λασπολόγοι εναντίον του Στρατωνίου με τις εικόνες καταστροφής που προκάλεσε η φοβερή θεομηνία το Φεβρουάριο του 2010.
Λιμάνι Ουρανούπολης - Οκτώβριος 2014 |
Ωστόσο, είναι καιρός πια να μπει ένα τέλος και σ' αυτά τα ασύστολα "antigold" ψεύδη και ανακρίβειες, αφού ιδίως οι κάτοικοι της Ιερισσού ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να δώσουν βοήθεια στους πλημμυροπαθείς κατοίκους του Στρατωνίου.
Η παραλία του Στρατωνίου μετά τη θεομηνία του Φεβρουαρίου του 2010 |
Τα όσα μεσολάβησαν από τότε μέχρι σήμερα στον τόπο μας κάνουν αυτές τις εξαιρετικά ανθρώπινες στιγμές που διαδραματίστηκαν τότε, να φαντάζουν από πολύ μακρινές έως και απίθανες να ξανασυμβούν. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα.
- Πρέπει να συμβεί πάλι κάτι ανάλογο και τόσο δυσάρεστο για να μονιάσει ξανά αυτή η κοινωνία;
- Αλλιώς δεν... πρέπει ή δε... γίνεται;
- Και αν ναι, ποιος είναι αυτός ή αυτοί που συνεχίζουν να ορίζουν αυτά τα... δεν;
- Από που παίρνουν "δύναμη" για να συνεχίσουν να τροφοδοτούν με διχαστικές λογικές και πρακτικές αυτή την κατάσταση;
Σχόλια