Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: "Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ & ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ"

«Τις τελευταίες μέρες για άλλη μια φορά η δουλειά μας γίνεται «παιχνίδι» σκοπιμοτήτων και αντιπαραθέσεων, και μάλιστα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.
Δεν πρόκειται να το ανεχτούμε. Δεν θα αφήσουμε την δουλειά μας να γίνει αντικείμενο εκβιασμού.
Εκπροσωπώντας 1.900 εργαζόμενους, 1.900 Έλληνες πολίτες έχουμε την υποχρέωση να τους προστατεύσουμε. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί διεκδικώντας το αυτονόητο: Να εφαρμοστεί ο Νόμος, ανεξάρτητα από τις εκλογές.
Εμείς δεν βάλαμε και δεν βάζουμε το θέμα μας σε προεκλογική βάση και ούτε πρόκειται να αφήσουμε την δουλειά μας να ξαναμπεί σε διαπραγμάτευση.
Απαιτούμε επιτέλους να αντιμετωπιστούμε σοβαρά ως Έλληνες πολίτες.
Για τους παρακάτω λόγους:
1.     Η δουλειά μας δεν κρίνεται και δεν μπορεί να κριθεί από εκλογές και πολιτικά παιχνίδια. Υπάρχουν όλες οι αποφάσεις από όλα τα αρμόδια όργανα του ελληνικού κράτους και προχωράμε με απόλυτη νομιμότητα, άσχετα από τις εξελίξεις, σεβόμενοι το ελληνικό κράτος και τα ελληνικά δικαστήρια.
2.       Το έργο μας δεν θα ξεκινήσει, για να αποφασίσουμε τώρα γι’ αυτό. Η διαβούλευση έγινε και μάλιστα κράτησε 8 χρόνια. Τα όργανα αποφάσισαν, το Κράτος γνωμοδότησε, το έργο ξεκίνησε και προχωράει κανονικά.
3.       Σ’ αυτό το έργο δουλεύουμε 1.900 άνθρωποι. 1.900 Έλληνες πολίτες. Απασχολούμαστε στα Μεταλλεία Κασσάνδρας: 600 στις Σκουριές, 600 στην Ολυμπιάδα, 550 στο Στρατώνι και τις Μαύρες Πέτρες, 140 στις Διοικητικές Υπηρεσίες. Δουλεύουμε με απόλυτή αξιοπρέπεια σε περίοδο κρίσης. Και το έργο αυτό στο οποίο απασχολούμασταν και απασχολούμαστε προχωράει συνολικά. Και αυτό δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση.
4.       Το «κέρδος» από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας δεν είναι μόνοι οι 5.000 θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν και οι 1.900 θέσεις που υπάρχουν σήμερα. Είναι η παράλληλη απασχόληση. Οι εργολάβοι, οι προμηθευτές, οι πρατηριούχοι, οι ξενώνες, οι έμποροι, οι επαγγελματίες που ζουν λόγω των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Είναι τα χωριά της περιοχής που ξαναγέμισαν κόσμο, είναι τα μαγαζιά που άνοιξαν, τα σπίτια που ενοικιάστηκαν, ο τουρισμούς που αυξήθηκε. Είναι η τοπική οικονομία, η ανάπτυξη, τα έσοδα από τους φόρους και τις επενδύσεις στο Ελληνικό κράτος. Και όλα αυτά δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση.
5.       Γι’ αυτό λοιπόν, δεν δεχόμαστε και δεν θα ανεχτούμε κανέναν εκβιασμό. Εμείς πάνω απ’ όλα βάλαμε και βάζουμε την ενότητα και την κοινωνική ειρήνη στον τόπο μας, όπου δουλεύουμε, ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Δεν θα επιτρέψουμε όμως κανέναν να μας στερήσει τα πιο σημαντικά μας δικαιώματα: Στην εργασία και την αξιοπρέπεια και μάλιστα στο όνομα του νόμου, που εμείς τηρούμε κατά γράμμα.
6.       Εμείς δεν αγωνιζόμαστε μόνο για τις δουλειές μας. Αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας που ανέκαμψε από τα Μεταλλεία. Αγωνιζόμαστε για το περιβάλλον, που δεν θα αφήσουμε να μπει σε κίνδυνο. Αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας.
7.       Εμείς δεν είμαστε η Εταιρεία. Είμαστε οι εργαζόμενοι, οι μεταλλωρύχοι, οι εργάτες, οι οδηγοί, οι μηχανικοί, οι επιστήμονες. Και είμαστε περήφανοι για την δουλειά μας και για το γεγονός ότι μπορούμε και δουλεύουμε στον τόπο μας και να ζούμε απ’ αυτή την δουλειά τα παιδιά μας.
Εκπροσωπώντας λοιπόν όλους αυτούς τους εργαζόμενους που βασίζουν την ζωή τους σε αυτό το έργο, ρωτάμε:
1.     Πως είναι δυνατόν να παραβλέπουμε τον Νόμο, τα όργανα του ελληνικού κράτους, το ΣτΕ, και όλες τις παραπάνω αλήθειες που εμείς τις ζούμε, και να παίζουμε στις πλάτες όλων αυτών των ανθρώπων;
2.       Πως είναι δυνατόν να ξεχνάμε τι έγινε στην Χαλκιδική το 2003, όταν έκλεισαν τα Μεταλλεία και πως μια ολόκληρη περιοχή μετατράπηκε σε τόπο γερόντων, χωρίς δουλειές, χωρίς νέο κόσμο και με υποβαθμισμένη τοπική οικονομία; Που ήταν τότε όλοι αυτοί οι σωτήρες; Οι «θεματοφύλακες» της Χαλκιδικής και του περιβάλλοντος; Τότε δυστυχώς μείναμε τελείως ΜΟΝΟΙ.
Εμείς λοιπόν δεν μπορούμε να ξεχάσουμε.
Ούτε μπορούμε να παραμείνουμε θεατές στις εξελίξεις.
Γιατί για μας όλα τα παραπάνω δεν είναι παιχνίδι. Είναι η ζωή μας. Είναι το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.
Και το τελευταίο που θέλουμε είναι να χάσουμε ότι πετύχαμε με αγώνες, και να έχουμε ως μόνη προοπτική την ένταξή μας σε προγράμματα κατάρτισης.
Σήμερα ενωμένοι όλοι οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ, για να προστατεύσουμε τις δουλειές μας και τον τόπο μας.
Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε 1.900 Έλληνες πολίτες.
Και θα είμαστε. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο.
Θα είμαστε εδώ για να θυμίζουμε με όποιον τρόπο χρειαστεί, σε όσους ξεχνούν, ότι η δουλειά μας ούτε είναι παιχνίδι και ούτε θα επιτρέψουμε να γίνει.
Και αυτό δεν το βάζουμε σε καμία διαπραγμάτευση.»


Οι Πρόεδροι των Σωματείων Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταστατική υποχρέωση ενός αριστερού κόμματος είναι πρώτα να συνομιλεί με τους εργαζόμενους και μετά με τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες της περιοχής. Αυτα για μαθαίνουν οι νεοκοποι σύντροφοι.

Ανώνυμος είπε...

H ΤΡΟΙΚΑ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΙΓΓΛΕΖΗ-ΜΙΧΟΣ-ΤΟΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΝΤΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ!!!
ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Η ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ "ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ" ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΑΡΝΑΙΑΣ?

Ανώνυμος είπε...

19 Ιανουαρίου 2015 - 8:51 μ.μ.
συμφωνώ απόλυτα σ αυτό που λες αλλά όταν οι εργαζόμενοι πήγαν στην Μ. Παναγία να μιλήσουν με τον Τσίπρα έβαλαν σε συζήτηση θέματα της εταιρείας και όχι εργασιακά.
Το ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα ανοιχτό σε τέτοιες συζητήσεις που αφορούν εργασιακά θέματα, και φυσικά τα στηρίζει κιόλας.
Αυτά για να ενημερώνονται σωστά οι νεόκοποι εργαζόμενοι...

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερήξ ερώτηση; Είσαι ο επίσημος ή ο ανεπίσημος συνήγορος του Τσίπρα; Ποιός σε είπε εσένα ότι δεν του μιλήσαμε για τις δουλειές μας και το μέλλον που παίζεται στις πλάτες μας για τα συμφέροντα σας;
Μην προκαλείτε άλλο τον κόσμο με τα ψέματα σας;

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΠΝΑΤΕ ΧΩΡΙΑΝΟΙ!!!! Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΜΙΧΟ ΚΑΙ ΛΕΕΙ:
"ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΧΑΣΟΥΜΕ"
ΞΥΠΝΑΤΕ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΠΛΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ !!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγωνιζόμαστε για το περιβάλλον, που δεν θα αφήσουμε να μπει σε κίνδυνο. Αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας.

Για γέλια και για κλάματα,όποτε βρέχει πολύ σπάνε οι λεκάνες στο καρακόλι και η θάλασσα του Στρατωνίου γίνεται κόκκινη,αυτό πως το αφήνετε?Στην Στρατονίκη ούτε μια παλιά βρύση δεν τρέχει νερό,το χωριό υδρεύεται απο γεώτρηση,ενα χωριό μέσα στο βουνό,τα σπίτια ραγίζουν,ακόμη και του προέδρου,το Νεοχώρι έχει τεράστιο πρόβλημα με το νερό,ας είναι καλά η κάτω η βρύση,αν ολοκληρωθεί το έργο στις Σκουριές και τα υπόλοιπα χωριά θα γνωρίσουν την υποβάθμιση,κατανοητή η ανάγκη για εργασία αλλά η αγάπη για το περιβάλλον που θα βρουν τα παιδιά μας πάει περίπατο.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Ενημερώνουμε τους φίλους αναγνώστες ότι σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή περιεχόμενο που προτρέπει σε έκνομες ενέργειες δεν πρόκειται να αναρτηθούν σ' αυτό το blog.

Προσδοκούμε στην κατανόηση σας, ακόμη και αν διαφωνείτε μαζί μας.

Ανώνυμος είπε...

20 Ιανουαρίου 2015 - 12:39 π.μ.

φίλε μου καλέ δεν μου το είπε κανένας.
το άκουσα με τα αυτιά μου γιατί ήμουν παρών.
Θες να σου πω και τον ακριβές διάλογο ανάμεσα στον Τσίπρα και στον πρώην δικό σας συνδικαλιστή με τα μούσια???
Μπορώ να το κάνω αν θες.
Περιττό βέβαια να σου πω ότι ούτε συνήγορος άλλα ούτε και εκπρόσωπος του Τσίπρα είμαι.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξ, περιττό να σου πω ότι λές μεγάλα ψέματα για μικρά παιδιά!

Τον Τσίπρα τον σταματήσαμε στη διασταύρωση για πλανά τον Ιούνη του 2013 και του ζητήσαμε συνάντηση για να συζητήσουμε τα θέματα που μας απασχολούν από το κυνηγητό που δέχονται οι συνάδελφοι μας από τους ριγανωμένους αγωνιστές σας και άλλα πολλά. Ήταν μόνο άντρες της προσωπικής ασφάλειας τους και η Πουλημένη δημοσιογράφος σας. Ακόμη ο Τσίπρας μας καλεί στο γραφείο του και γι' αυτό και εμείς θα τον τιμήσουμε ανάλογα με την ψήφο μας την Κυριακή, όπως του αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Προς @20 Ιανουαρίου 2015 - 12:02 μ.μ.

Καλά θα κάνεις και εσύ και όσοι τρώνε το ίδιο σανό με σένα να αφήσετε τους θεατρινισμούς και τα καραγκιοζιλίκια γιατί κούρασε το θεατράκι σας με την αποκλειστικότητα σ΄όλα τα αγαθά και τα ανθρώπινα.
Εμείς που μένουμε οι εργαζόμενοι; Σ' άλλο κόσμο; Εμείς δεν ενδιαφερόμαστε γα το που και πως θα μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά μας. Οι πρώτοι και τελευταίοι υπερασπιστές αυτής της γης είμαστε εμείς και όχι εσείς με απόσταση 30 χιλιόμετρα από τις Σκουριές. Έχετε καταντήσει γραφικοί.

Ανώνυμος είπε...

21 Ιανουαρίου 2015 - 1:08 π.μ.

είσαι ανενημέρωτος!!!!!!!

κουιζ. ποιος μουσάτος συνδικαλιστής σας είπε στον Τσίπρα, βρεεε πως μας τα γύρισες έτσι????
Εννοώντας βέβαια ότι ο Τσίπρας είχε δίκιο στην κουβέντα.
Στην δε συνάντηση στην διασταύρωση που λες στα πλανά, σας είπε ότι μπορείτε να τον επισκευθείτε στο γραφείο του για να συζητήσετε ότι θέλετε για τα εργασιακά και όχι για θέματα που αφορούν την εταιρεία.
Κάνω λάθος?????

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ κρίμα αν παθαίνεις διαλείψεις.
ΠΟΤΕ δεν συναντήθηκαν εργαζόμενοι με Τσίπρα στη Μεγάλη Παναγία ούτε μίλησε μαζί του κάποιος μουσάτος συνδικαλιστής. Το 2013 που έγινε αυτή η συνάντηση στα όρθια στη διασταύρωση στα Πλανά δεν έγινε τίποτα απ' όσα αναφέρεις. Και πάλι αν παθαίνεις διαλείψεις στον εγκέφαλο σου κρίμα, αλλά ανθρώπινο. Αν το κάνεις επίτηδες ντροπή σου.
Η σημερινή ανακοίνωση των σωματείων καταρρίπτει όσα λές.

Ανώνυμος είπε...

21 Ιανουαρίου 2015 - 6:34 μ.μ.

Ενημερωτικά φίλε μου ρώτα να μάθεις γι αυτή την συνάντηση.
έγινε στις 5/4/11 στο δημαρχείο της Μ. Παναγιάς.
Πιο συγκεκριμένα ήταν την ημέρα που ο Τσίπρας ανέβηκε στις σκουριές.
Αν δεν το ξέρεις αυτό το γεγονός
για την ενημέρωση σου και το βίντεο..

https://www.youtube.com/watch?v=_SYD3L85Pas

εγώ δεν παθαίνω διαλείψεις αλλά εσύ μάλλον είσαι αδιάβαστος όπως και σε πολλά άλλα.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξ αναγνωρίζω ότι έσφαλα και γι' αυτό παίρνω πίσω αυτά που σου έλεγα για ψέματα από μεριά σου για τη συναντηση της Μεγάλης Παναγίας.Δε τη γνώριζα.Στα μεταλλεία μπήκα την εβδομάδα που χτυπήσατε τις Σκουριές. Στις 11 Φλεβάρη του 2013.
Στο ρεπορτάζ του Τιβί χαλκιδική της σμυρλή δε λέγεται όμως ότι οι εργαζόμενοι μίλησαν για θέματα της εταιρείας και όχι δικά τουςεργασιακά.
Αν εννοείς αστερίξ ότι μίλησαν οι εκπρόσωποι μας τότε στον αρχηγό σας για το οτι πρέπει να εγκριθεί το επενδυτικό σχέδιο που τον απρίλη του 11 νομίζω δεν είχε ακόμη εγκριθεί καλά έκαναν και μίλησαν γιατί από τα 350 άτομα που εργαζόνταν τότε φτάσαμε στα 1.900 που είμαστε σήμερα. Και ευτυχώς θα το ξαναπώ, γιατί θα έπρεπε να φύγουμε από τον τόπο και να πάμε να βρούμε δουλειά στην ξενιτιά. Ενώ τώρα γυρνάνε ξενιτεμένοι και τα χωριά μας ξαναβρήκαν τη ζωντάνια τους. Γεννιούνται παιδιά αστεριξ και η δικιά μου η γυναίκα περιμένει το πρώτο μας παιδί.Και εγώ ειμαι μια περίπτωση από τις δεκάδες που ξέρω. Γι' αυτό εσείς οι οικολόγοι ελάτε στα συγκαλά σας και μην παίζετε με τις ζωές μας.

Ανώνυμος είπε...

22 Ιανουαρίου 2015 - 8:49 π.μ.

Πραγματικά εκτιμώ την ειλικρίνεια σου και την αναγνώριση του λάθους σου!!!
Αν όλοι λειτουργούσαν έντιμα σαν εσένα δεν θα υπήρχε αυτή η αντιπαράθεση στην περιοχή μας.
Εκείνο που δεν μου άρεσε είναι το δεύτερο πληθυντικό που χρησημοποιήσες στο χτυπήσατε.
Θα ήταν καλύτερο να χρησημοποιήσεις τρίτο πληθυντικό.
Δεν έγινε κανένα δικαστήριο και δεν καταδικάστηκε κανένας ακόμη γι αυτή την υπόθεση.
Εάν υπήρχε καταδίκη τότε θα συμφωνούσα μαζί σου.
Φίλε μου αυτά που μίλησαν οι εκπρόσωποι σας τότε με τον Τσίπρα σαφώς και ήταν θέματα ΚΑΘΑΡΑ και μόνο της εταιρείας.
Δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου στην Ελλάδα και στον κόσμο όλο, σωματείο εργαζομένων να εκπροσωπούν την εταιρεία για θέμα της, με εκπροσώπους του κοινοβουλίου.
Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία με τους συνδικαλιστές σας, και φυσικά δεν τους τιμάει μια τέτοια ενέργεια, όπως και αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες με την πολεοδομία.
Καταλαβαίνω πως είναι σε δύσκολη θέση οι συνδικαλιστές μπαίνοντας στην λογική τέτοιων ενεργειών, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούν ότι η εταιρεία τους χρησιμοποιεί!!!!
Φίλε μου είναι απόλυτα σεβαστή η εργασία του κάθε ανθρώπου, όταν βέβαια αυτή δεν είναι σε βάρος κάποιου άλλου συνανθρώπου του.
Για το πόση ζωντάνια βρήκαν τα χωριά μας είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που μάλλον θα πρέπει να το αναλύσουμε σε κάποια άλλη κουβέντα.
Εγώ σ αυτό το σημείο θα σου πω πως αμφιβάλω.
ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!


ΑΣΤΕΡΙΞ