Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: "ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ"

Φώτο από τη σημερινή επίσκεψη εργαζομένων στην πολεοδομία
"Εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός, δηλαδή 2.000 Έλληνες πολίτες, αποφασίσαμε σήμερα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.
Συγκεντρωθήκαμε ειρηνικά στην Πολεοδομία Αρναίας με ένα και μοναδικό αίτημα:  να  συναντήσουμε τους πλέον αρμόδιους και να ενημερωθούμε επίσημα για την εξέλιξη της άδειας του εργοστασίου στις Σκουριές και την καθυστέρηση στην έγκρισή της.
Είμαστε εδώ και διεκδικούμε το αυτονόητο: να λειτουργήσει ο Νόμος, να λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες του ελληνικού κράτους και να σταματήσει η δουλειά μας να γίνεται αντικείμενο εκβιασμού.

Απαιτούμε να μάθουμε γιατί δεν εφαρμόζεται ο Νόμος. Γιατί εδώ και  μήνες ενώ υπάρχουν όλες οι αποφάσεις, και είναι υποχρέωση της Υπηρεσίας να κάνει το καθήκον της και να κλείσει τον φάκελο των Σκουριών, αυτή η απόφαση μένει στον πάγο, με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε κίνδυνο οι δουλείες μας και η ανάπτυξη της περιοχής μας.
Και εδώ θα μείνουμε περιμένοντάς την επίσημη απάντηση.
Δεν μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές σκοπιμότητες, τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Ούτε και τα ξέρουμε. Δεν βλέπουμε φίλους και εχθρούς. Ούτε βάζουμε το πρόβλημά μας σε προεκλογική βάση. Για μας το κίνητρο είναι ένα: να προστατεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.  
Και θα το διεκδικήσουμε με την νομιμότητα. Όχι απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις αλλά ΥΠΕΡ της δουλειάς όλων αυτών των μεταλλωρύχων, εργατών, μηχανικών και  των επιστημόνων, που έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε.
Έχουμε και νοιώθουμε την υποχρέωση να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, για να τους προστατέψουμε:
1.     Η δουλειά μας δεν είναι παιχνίδι και δεν θα την αφήσουμε να γίνει
2.  Το έργο στις Σκουριές, οφείλει βάσει Νόμου να προχωρήσει. Όσο κι αν κάποιοι εκβιάζουν ώστε ο Νόμος να ΜΗΝ εφαρμοστεί, πιστεύουμε ότι το ελληνικό Κράτος και οι Υπηρεσίες του θα κάνουν το καθήκον τους
Για όσο τα παραπάνω δεν γίνονται κατανοητά θα συνεχίσουμε τις ενέργειές μας βάσει της νομιμότητας, για την αξιοπρέπεια όλων μας."

Οι πρόεδροι των Σωματείων Μεταλλείων Κασσάνδρας.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνάτε πρόβατα! Το σκηνικό είναι συμπαιγνία Μίχου-Συριζα-antigold.
Δεν υπήρξε ποτέ καμία κόντρα και διαφορά Μίχου με ΣΥΡΙΖΑ και antigold.Επικοινωνιακή σταχτη στα μάτια είναι και τίποτα άλλο. Ξυπνάτε χωριανοί. Τα ψέματα τελειώσαν. Οι άδειες των υπαλλήλων της πολεοδομίας είναι φτιαχτές. Οι κυράδες ανήκουν στο συντονιστικό. Ξυπνάτε πρόβατα!

Ανώνυμος είπε...

κύριοι εκπρόσωποι του σωματείου θα έλεγα ότι με τον τρόπο που λειτουργείτε δεν εκπροσωπείτε τα συμφέροντα των συναδέλφων σας εργαζόμενων αλλά τα συμφέροντα της εταιρείας.
πότε αλήθεια θα μάθετε ότι σας χρησιμοποιούν???
κρίμα γιατί είστε νέοι και πίστευα ότι θα έχετε ποιο ανοιχτά μυαλά.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερήξ είμαστε με τη λογική την οποία εσύ και το κόμμα σου μπροστά στη λαχτάρα και τη λαγνεία της εξουσίας την έχετε χάσει ολότελα.
Κοντεύω να κλείσω 10 χρόνια στα μεταλλεία. Εχώ οικογένεια με δυο παιδιά και παίρνω με τις υπερωρίες μου κοντά 1.600 ευρώ, λεφτά που δεν τα παίρνεις ούτε σε Θεσσαλονίκη ή Αθήνα αυτό τον καιρό. Βλέπω ότι αυτή η εταιρεία με όλα τα προβλήματα που έχουν όλες οι δουλειές σ' όλο τον κόσμο,κάνει μια σοβαρή επένδυση, που φέρνει ανάπτυξη και πρώην μετανάστες πίσω στον τόπο μου. Γιατί εγω θα πρέπει ξαφνικά να μείνω άνεργος και να περιμένω να με καλύψει το Εσπα με 500 ή 500 ευρώ, που θέλει να μας βάλει ο αρχηγός σας. Όχι δεν είμαι μ@@@@@ς. Είμαι Έλληνας φορολογούμενος πολίτης και δίνω μάχη κάθε μέρα με 2 χιλιάδες άλλους συναδέλφους για μια καλύτερη ζωή για μένα και την οικογένεια μου. Ζάρια δεν παίζω και δεν θα επιτρέψω όσο με παίρνουν οι δυνάμεις και τα κότσια μου να παίξει κανένας ζάρια στην δική μου πλάτη και των παιδιών μου.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξ μιας και τα ξέρεις όλα εσύ ξέρεις γιατί εδώ και δυο μήνες δεν έγκρίνει η πολεοδομία Αρναίας την άδεια του εργοστασίου;

Ανώνυμος είπε...

Οταν οι εργαζόμενοι που υποστηρίζονται από αριστερά κόμματα θελήσουν να διαφυλάξουνε τα εργασιακά τους δικαιώματα έχουν ολα τα δίκαια με το μέρος τους. Τώρα οι άσχετοι γνωστοί-άγνωστοι προβοκάτορες εμφανίζονται σαν βρυκόλακες και προσπαθούν να καπελλώσουνε τα δίκαια αιτήματα των μεταλλωρύχων.Εδώ φαίνεται για αλλή μιά φορά ο επιλεκτικός ΄δημοκρατικός΄τους χαρακτήρας.

ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

15 Ιανουαρίου 2015 - 10:26 μ.μ.
τα ζάρια τα παίζεις μόνος σου στην πλάτη των παιδιών σου και των παιδιών μου..
ότι κατάλαβες κατάλαβες φιλε μου.
Σεβαστό ΑΠΟΛΥΤΑ το δικαίωμα στην εργασία αλλά σε καμία περίπτωση όμως στην δική μου καταστροφή των παιδιών μου και των παιδιών σου.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ όλοι εσείς οι εξυπνάκηδες οι antigold είστε πρώτοι στη δημαγωγία και την κινδυνολογία. Στην πράξη όμως όπως συμβαίνει με όλους τους βολεμένους είστε πολύ λίγοι και πολύ μακριά από τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες του λαού.

Ανώνυμος είπε...

17 Ιανουαρίου 2015 - 8:48 π.μ.

μην χρησιμοποιείς αυτό το επιχείρημα.
είναι μεγάλο λάθος.
το πόσοι είμαστε φάνηκε στις δημοτικές εκλογές.
σε μια εβδομάδα θα φανεί και στις εθνικές.
Άστο καλύτερα γιατί δεν πιάνει.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ ο 8:48 π.μ. ή δεν κατάλαβες τι σας καταλογίζω ή απαντάς σαν γνήσιος συριζαίος (πετάω την μπάλα έξω από το γήπεδο). Όπως και να'χει και σ' αυτό που λές είσαι λάθος (για τις δημοτικές) γιατί ο κόσμος ψήφισε τον πολύ λίγο όπως αποδεικνύεται Μίχο, για την ενότητα που θα έφερνε αλλα και στις εθνικές θα εκπλαγείς δυσάρεστα σε 8 μέρες. Για τη Χαλκιδική δε το συζητάμε. Είστε σίγουρα δεύτεροι.

Ανώνυμος είπε...

17 Ιανουαρίου 2015 - 8:19 μ.μ.

Από την δημοσκόπηση της ρεσπέντζα φίλε μου αυτό το αποτέλεσμα.
Αν σου λέει κάτι έχει καλώς, αν όχι, πάλι έχει καλώς γιατί εσύ θα χτυπιέσαι σε 8 μέρες.


Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα ψηφίσω:

Selection Votes
Νέα Δημοκρατία 18% 135
ΣΥΡΙΖΑ 37% 284
ΠΑΣΟΚ 8% 64
ΚΚΕ 5% 42
ΠΟΤΑΜΙ 5% 35
ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ 8% 59
ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ 1% 9
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10% 75
ΑΛΛΟ 5% 35
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΟΜΑ 3% 26

764 total

http://poll.pollcode.com/73638375_result?v


ΑΣΤΕΡΙΞ


Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ κακώς επέλεξες την ηλεκτρονική δημοσκόπηση της Ρεσπέντζα. Της αυγής έπρεπε να μας παρουσιάσεις για να μας δώσεις την πιο αντικειμενική εικόνα της κατάστασης.
Φιλότιμη η προσπάθεια σου, αλλά τα ΕΣΠΑ του Αλεξάκη, τα μύρια της Ραχήλ, οι εκτιμήσεις του Τσακαλώτου για τη φορολόγηση της περιουσίας και άλλα πολλά σας έχουν βλάψει και το γνωρίζεις.
Υπομονή και ετοιμάστε αλεξήπτωτα για ανώμαλη προσγείωση!

Ανώνυμος είπε...

19 Ιανουαρίου 2015 - 12:31 π.μ.

Αντίθετα μάλιστα..
Σου έδωσα το αλεξίπτωτο της ρεσπέντζα αλλά εσύ επιμένεις να μην το χρησημοποιήσεις..!!!
Η ήτα σας είναι αναπόφευκτη!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ δεν θα παίζουμε την κολοκυθιά. Κυριακή κοντή γιορτή....

Ανώνυμος είπε...

19 Ιανουαρίου 2015 - 11:18 μ.μ.

θα κεράσω ένα φτωχικό αλλά πολύ ποιοτικό τσίπουρο για την νίκη μας την Κυριακή.
πάρε μαζί σου και το βελόνι.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ δεν πίνω τσίπουρα δύστυχώς λόγω προβλήματος υγείας, όμως να είσαι σίγουρος ότι και έτσι θα χαρώ πάρα πολύ την Κυριακή, όπως και πολύς κόσμος στα Μαδεμοχώρια, τη Χαλκιδική και στην πατρίδα μας βεβαίως.

Ανώνυμος είπε...

20 Ιανουαρίου 2015 - 12:34 π.μ.
ειλικρινά λυπάμαι για το πρόβλημα σου.
ωστόσο είσαι ευπρόσδεκτος ακόμη και δεν πιεις.

ΑΣΤΕΡΙΞ