Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ OUTOKUMPU ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Για σύγχυση έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος απαντώντας σε άμεσο χρόνο στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη Γραμμή" και στους ισχυρισμούς που διατύπωσε νωρίτερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης "περί παραβίασης της σύμβασης από την πλευρά της Ελληνικός Χρυσός" εξαιτίας της μη εφαρμογής σε ημιβιομηχανική κλίμακα της μεταλλουργικής μεθόδου "Flash Smelting".

O κ. Θεοδωρακόπουλος είπε "πως κάποιοι συγχέουν τις Σκουριές, με τη μεταλλουργία, με το Στρατώνι και την Ολυμπιάδα" και πρόσθεσε λέγοντας πως "η μεταλλουργία είναι να γίνει σε 8 χρόνια από σήμερα. Έχει γίνει η εφαρμογή της μεθόδου του Flash Smelting (ακαριαία τήξη) σε ημιβιομηχανική κλίμακα και υπάρχουν πιστοποιητικά που το αποδεικνύουν...".

"Το πρόβλημα που υπάρχει σ' αυτή την περίπτωση", όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της "Ελληνικός Χρυσός" είναι "ότι η εφαρμογή αυτή έγινε στην Φινλανδία και στις εγκαταστάσεις της Outokumpu, που ανήκει η σχετική πυρομεταλλουργική μέθοδος, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεταφερθεί εδώ το τριώροφο κτίριο της εταιρείας από τη Φινλανδία..".

Ο κ, Θεοδωρακόπουλος επανέλαβε πως όλα αυτά τα ζητήματα θα επιλυθούν, όταν θα αρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος επι των τεχνικών ζητημάτων με την ηγεσία του υπουργείου, το οποίο ακόμη δεν έχει προσέλθει σ' αυτό το διάλογο παρ' όλες τις επανειλημμένες εκκλήσεις που έχουν γίνει και διατυπωθεί από την πλευρά της εταιρείας με 7 επιστολές", όπως υπογράμμισε.

Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη την απάντηση του κ. Θεοδωρακόπουλου προς τον κ. Τσιρώνη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επίτελους κ. Θεοδωρακόπουε βγάλτε και αυτά τα στοιχεία και κάντε τους να σιωπήσουν.
Το ξεπέρασαν και οι ίδιοι. Το θέμα τους δεν είναι οι Σκουριές, ούτε βέβαια η περιβαλλοντική διάσταση του ζητήματος. Τη γη θέλουν και την εξουσία για να αποφασίσουν αυτοί τι θα την κάνουν.

ακριβής είπε...

Αχχχμ.
Από το 2007 λέγεται Outotec όχι Outokumpu.

Ανώνυμος είπε...

"Ακριβή" αλλάζει κάτι αυτό στην ουσία της υπόθεσης; Οχι. Αν θελήσουμε να σταθούμε σε εντυπώσεις σαν την "στιγμιαία πήξη" του Τσιρώνη για την "ακαριαία τήξη" δεν πρέπει να υπάρχει προηγούμενο.