ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ" (ΗΧΗΤΙΚΟ)
Το πολύ δυσάρεστο κλίμα που επικρατεί από νωρίς το πρωί στην πολυπληθή μεταλλευτική κοινότητα της ΒΑ Χαλκιδικής, μετά την απόφαση της Eldorado Gold για 3μηνη διαθεσιμότητα των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας από την προσεχή Δευτέρα, περιέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.
"Δυστυχώς σήμερα γυρίζουμε στο 2003 όπου και τότε οι εργαζόμενοι μας βγήκαν σε διαθεσιμότητα και για 1 ολόκληρο χρόνο αναζητούσαμε επενδυτή. Το κλίμα είναι πάρα πολύ άσχημο. Κανείς δε θέλει να πάει στη δουλειά του και ούτε και εμείς βέβαια το θέλουμε γιατί χωρίς καθαρό μυαλό ελλοχεύει ο σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος" τόνισε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.
Ο κ. Θεοδωρακόπουλος στάθηκε με έμφαση και στην τεράστια αντίφαση που υποκρύπτει η απόφαση του ΥΠΑΠΕΝ αναφορικά με την απαίτηση δοκιμής σε ημιβιομηχανική κλίμακα της πυρομεταλλουργικής μεθόδου του flash smelting εντός του μεταλλευτικού πεδίου της ΒΑ Χαλκιδικής και η οποία δεν προβλέπεται από την εγκριθείσα από την πολιτεία ΜΠΕ.
"Ποιά πολεοδομία θα μας δώσει άδεια για να κάνουμε μικρομονάδα μεταλλουργίας χρυσού, όταν μας μπλοκάρουν διαρκώς την άδεια για το εργοστάσιο εμπλουτισμού; Αν η κυβέρνηση ενδιαφέρονταν σοβαρά για την εξέλιξη αυτής της επένδυσης και τις όποιες παραμέτρους της θα μπορούσε να πεί: Πότε είναι να γίνει το εργοστάσιο μεταλλουργίας; Σε 8 χρόνια. Πολύ ωραία σου δίνω τις άδειες για να το φτιάξεις μέσα σε 2 χρόνια και μέσα στο χρόνο θα έρθω να σε ελέγξω...".
Την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικός Χρυσός μπορείτε να την ακούσετε πάντως κλίκ ΕΔΩ και πηγαίνοντας με τον κέρσορα σας στο 58ο λεπτό.
Σχόλια
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!