Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΣΚΟΥΡΙΕΣ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ


Του Δρ. Γεωλογίας Νικολάου Αρβανιτίδη 

Και ύστερα σου λέει δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα αλλά η πολιτική. Τόσα χρόνια μπρος - πίσω για το επιστημονικά, οικονομικά, αλλά και κοινωνικά αυτονόητο. 

Σκεφτείτε τόση και πόση αντιπαραγωγική λειτουργία. Συμβούλια Επικρατείας, λαϊκά δικαστήρια, ιδεοληπτικός εγκλωβισμός παράλληλη διαδικασία. Και τώρα μέσα σε μία βδομάδα να και η απόφαση. Ξαφνικά το δύσκολο και περίπλοκο γίνεται εύκολο και απλό.

Έχει χιλιοειπωθεί ότι μεταρρυθμίσεις χωρίς παραγωγικό αναπτυξιακό κεφάλαιο δεν μπορεί να υπάρξει. 

Το στοίχημα για την εκάστοτε πολιτική διοίκηση είναι να έχει το θάρρος να διαβουλεύεται με την πραγματικότητα στη βάση αντικειμένων προσεγγίσεων και να δημιουργεί σε κάθε επενδυτική περίπτωση προϋποθέσεις βιωσιμότητας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. 

Ολοκληρωμένη και καθετοποιημένη εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου εκεί που είναι εφικτή, συγκεκριμένη φορολογική απόδοση της εταιρικής κερδοφορίας στο κράτος και μέγιστη αξιοποίηση εργασιακού δυναμικού μέσα από ποιοτικές θέσεις απασχόλησης. 

Σε αυτά τα θέματα να ρίξει το βάρος η εκάστοτε εκλεγμένη πολιτική εξουσία, γιατί αυτός είναι ο δημοκρατικός της ρόλος.