Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

#SKOURIES: Η ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΜΚΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΕΠΑΜΑΧ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ


Από γκάφα σε γκάφα πορεύεται τον τελευταίο καιρό η αμφιλεγόμενη ΜΚΟ, κατά κόσμον πλέον, "παρατηρητήριο οικοδομικών συμφερόντων" (εν συντομία "Π.Ο.Σ.").

Μετά τη γραπτή παραδοχή του, πριν λίγες μέρες, για "επενδυτικές ευκαιρίες", που "προσδίδουν συγκριτικό πλεονέκτημα ανάπτυξης" και ανακύπτουν από τις ανάγκες ορθοδόξων επισκεπτών από την ευρύτερη Βαλκανική χερσόνησο και τη Ρωσία να αποκτήσουν μια παραθεριστική ή μόνιμη κατοικία στη ΒΑ Χαλκιδική, ήρθε η στιγμή να μας υπενθυμίσει και τη συνταρακτική σκευωρία που παίχτηκε σε βάρος του Στρατωνίου, αναφορικά με την αρπαγή της Γαλάζιας Σημαίας της παραλίας του.

Σε μια ανάρτηση που και πάλι το "Π.Ο.Σ." απένειμε βραβείο στον... εαυτό του, δίνοντας ταυτόχρονα συγχαρητήρια στο ΚΕΠΑΜΑΧ, που οι μετρήσεις του για τις συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων σε βάθος 1 μέτρο κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας του Στρατωνίου συμπίπτουν με τις κατά παραγγελία μετρήσεις που έκαναν για λογαριασμό της αμφιλεγόμενης ΜΚΟ εξωτερικοί συνεργάτες του ΕΛΚΕΘΕ το 2014, δημοσίευσε μεταξύ άλλων και την πιο μεγάλη αλήθεια, που είναι γνωστή και στους antigold, ασχέτως αν παριστάνουν τους κοινωνικά και οικολογικά ανησυχούντες.

Αυτή την αλήθεια, που συμπεριέλαβε στα συμπεράσματα του το ΚΕΠΑΜΑΧ και το οποίο αναφέρει ότι τα βαρέα μέταλλα που έχουν συγκεντρωθεί στον πυθμένα της θάλασσας του Στρατωνίου οφείλονται αφενός στη γεωμορφολογία της περιοχής και αφετέρου στην απόρριψη τελμάτων εμπλουτισμού στην παραλία κατά την περίοδο από το 1927 έως το 1983.

Σε απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι εδώ και 34 χρόνια η μεταλλευτική δραστηριότητα δεν ρυπαίνει το νερό της θάλασσας, έτσι ώστε αυτό να είναι ακατάλληλο προς κολύμβηση, όπως άκριτα και εσπευσμένα αποφάσισε η ΕΕΠΦ για να αποσυρθεί η Γαλάζια Σημαία, που επαξίως έφερε εδώ και χρόνια η παραλία του οικισμού.


Όταν το "παρατηρητήριο οικοδομικών συμφερόντων" (εν συντομία "Π.Ο.Σ.") αντελήφθη τη γκάφα του προσέφυγε σε τιτιβίσματα γραφημάτων από εκθέσεις του σώματος επιθεωρητών περιβάλλοντος, που ενοχοποιούν την Ελληνικός Χρυσός για ζητήματα άσχετα με το θέμα της παραλίας του Στρατωνίου και των οποίων την εγκυρότητα η εταιρεία αμφισβητεί. 


Λογικό και επακόλουθο, όμως το "Π.Ο.Σ." να βρει καταφύγιο εκεί, καθώς κατά ... σύμπτωση οι antigold έχουν καλέσει τον πρώην Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος και τη νυν προϊστάμενη της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδας να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας την προσεχή Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου σε δίκη εναντίον της Ελληνικός Χρυσός! 

Η δίκη αφορά τα ασφαλιστικά μέτρα, που έχουν καταθέσει 4 σύλλογοι (!!!) της Ιερισσού εναντίον της Ελληνικός Χρυσός για να χαρακτηριστούν ντε και καλά τοξικά τα απόβλητα που θα πηγαίνουν στον υπό κατασκευή ΧΥΤΕΑ στον Κοκκινόλακα. 

Εκτός του ότι δεν έχει ξανασυμβεί εν ενεργεία δημόσιοι λειτουργοί να παρεμβαίνουν σε μια δικαστική διαμάχη μεταξύ ιδιωτών, αν όλοι οι παραπάνω παράγοντες ήταν υπέρ της εταιρείας (εκθέσεις και καταθέσεις) τόσο η αμφιλεγόμενη ΜΚΟ, όσο και όσοι υπερασπίζονται τα οικοδομικά της συμφέροντα θα έλεγαν: 

"Δεν έχουν καμία αξιοπιστία  αυτοί οι δημόσιοι λειτουργοί, όπως επίσης και οι εκθέσεις τους, από τη στιγμή που πάνε ως μάρτυρες υπεράσπισης της Ελληνικός Χρυσός" ή "Στημένη δίκη υπέρ της Ελληνικός Χρυσός". Στην καλύτερη των περιπτώσεων κατηγοριών που θα εξαπολύονταν από πλευράς των antigold.

Τι συζητάμε τώρα; Εδώ οι antigold αμφισβητούν 21 αποφάσεις του ΣτΕ που εγκρίνουν όλες τις κατασκευαστικές και περιβαλλοντολογικές παραμέτρους του επενδυτικού έργου. Εδώ θα κολλήσουν;

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, είναι Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 και τα συμπεράσματα ανήκουν σε όλους εσάς φίλες και φίλοι αναγνώστες για το είδος του μηχανισμού, που πολεμάει τα θέλω, τις ανάγκες, τις αξίες και τις παραδόσεις  της πολυπληθούς μεταλλευτικής κοινότητας της ΒΑ Χαλκιδικής.

ΥΓ. Δεν πρέπει το θέμα της απόσυρσης της Γαλάζιας Σημαίας του Στρατωνίου να απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο, όταν είναι ηλίου φαεινότερον ότι υπάρχουν σκιές σ' αυτή την ιστορία; Δεν πρέπει αυτό το θέμα να απασχολήσει  επίσης και την βουλεύτρια Χαλκιδικής που είναι πρόεδρος της διαρκούς επιτροπής περιβάλλοντος της βουλής; Δεν πρέπει όλοι να συμβάλουν για να βγει στο φως η αλήθεια; Μια είναι... Όχι πολλές...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να ασχοληθεί ο Δήμος και η Ιγγλέζη με τη γαλάζια σημαία του Στρατωνίου; Έγινε η δουλειά τους. Θα ξανασχοληθούν αν της ξαναδωθεί... Τι δεν καταλαβαίνεις πολίτη;

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια για να λάμψει θέλει αγωγές και μηνύσεις. Εμείς πετάμε αετό. Ας συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο και οι αντιγκολντ να μας καταστρέφουν ανενόχλητοι.

Ανώνυμος είπε...

Όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία στην Ελλάδα και μαθευτεί το τι ακριβώς έχουν κάνει οι anti για να μην προχωρήσει αυτη η επένδυση φανερά και μυστικά θα μείνουν οι πάντες με το στόμα ανοικτό. Μόνο η καμόρα της νάπολη τους ξεπερνάει.