Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ? #SKOURIES


Πολλές είναι οι μάσκες και τα φύλλα συκής που έπεσαν τις τελευταίες ημέρες. Αναμενόμενο, καθώς η ζωή πάντοτε δίνει αμείλικτες απαντήσεις στα αινίγματα που προκαλούμε ή κατασκευάζουμε εμείς οι άνθρωποι με την στάση μας.

Το ερώτημα που διατυπώνουμε στον τίτλο της ανάρτησης μας δεν είναι ρητορικό, παρά τα όσα έχουν δει τα μάτια μας στη Χαλκιδική από τους antigold οικολόγους και τους αλληλέγγυους υποστηρικτές τους από την Ελλάδα και το εξωτερικό στην προσπάθεια τους να ματαιώσουν μια μεταλλευτική επένδυση που θα καταστήσει την Ελλάδα ακόμη πιο σημαντική μεταξύ των χωρών που αξιοποιούν τους ορυκτούς πόρους της.

Το συγκεκριμένο ερώτημα προκάλεσε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο defence - point.gr στην οποία όπως διαβάσαμε στην γείτονα χώρα της Αλβανίας τα ενεργειακά ζητήματα έχουν δρομολογηθεί εδώ και δεκαετίες! Αποτέλεσμα αυτής της σημαντικής παραγωγικής παραμέτρου είναι η Αλβανία να εξάγει την ενέργεια που παράγει για παράδειγμα την ηλεκτρική ακόμη και στην χώρα μας ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στον αντίποδα, στην Ήπειρο υπάρχουν ή γεννήθηκαν εν πάση περιπτώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα και εκεί ηχηρές μειοψηφίες, όπως και στη Χαλκιδική, με ανεξάντλητους οικονομικούς πόρους, που εντυπωσιάζουν και απύθμενη κινδυνολογία στην κατεύθυνση ακόμη και της ματαίωσης επιστημονικών γεωλογικών ερευνών για υδρογονάνθρακες τη στιγμή που από το 1930 οι Αλβανοί τους εξορύσσουν σε απόσταση μόλις 200 χιλιομέτρων από τα Ιωάννινα!

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε και άλλα πράγματα που ενδεχομένως να σας προξενήσουν ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση αλλά και ερωτηματικά για τον ρόλο που παίζουν οι οικολόγοι στην χώρα μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι σοβαροί οικολόγοι είναι λίγοι δυστυχώς και την οικολογία την εφαρμόζουν στην πράξη. Οι περισσότεροι δυστυχώς που παριστάνουν τους οικολόγους είναι μπουκωμένοι από ευρώ πανηγυριτζήδες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.