Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "ΘΕΛΕΙΣ ΕΥΡΩ??? ΘΕΛΩ ΛΙΜΑΝΙ"


Στην Ουρανούπολη μεταξύ των πολλών μηνυμάτων - συνθημάτων διαμαρτυρίας, που έχουν γραφτεί με σπρέι επάνω στα εγκαταλελειμμένα μπλόκια στην προκυμαία του οικισμού ξεχωρίσαμε ακόμη ένα μήνυμα.

Το μήνυμα αυτό είναι παραπλεύρως γραμμένο σε σχέση με εκείνο που προτρέπει τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργο Ζουμπά να ασχοληθεί και με άλλα θέματα πέραν της γνωστής εναντίωσης που ασκεί με μια σειρά από δράσεις σε βάρος της μεταλλευτικής δραστηριότητας τα τελευταία χρόνια, είτε ως ακτιβιστής, είτε ως παράγοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο μήνυμα αυτό όμως υπάρχει μια διαφορά. Ο παραλήπτης δεν αναφέρεται, ούτε υπάρχει κάτι που να τον φωτογραφίζει και η επίμαχη φράση λέει: "Θέλεις ευρώ;;; Θέλω λιμάνι."

Το σίγουρο είναι ένα. Μόνο αυτός που το έγραψε ξέρει ποιος ζητάει ευρώ. Το ζήτημα είναι γιατί το διακύβευμα αυτής της "συναλλαγής" ή "διαπραγμάτευσης", μπορείτε να την ονομάσετε, όπως θέλετε, να είναι το λιμάνι της Ουρανούπολης;

Το λιμάνι, όπως έχει γίνει γνωστό, είναι ένα έργο αποκλειστικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει κολλήσει εδώ και 8 χρόνια στα σκουριασμένα γρανάζια της ψυχοφθόρας Ελληνικής γραφειοκρατίας, όπως ανέφερε και σε πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ενώπιον των κατοίκων της Ουρανούπολης ο Γιώργος Ζουμπάς.  

Ποιος ή ποιοι είναι αυτοί λοιπόν που ζητούν ευρώ και γιατί τα ζητούν, έτσι ώστε η απάντηση που φτάνει προς αυτόν/αυτούς να είναι: "θέλω λιμάνι", υπονοώντας παράλληλα ότι μόνο έτσι μπορούν να δοθούν τα ευρώ, που ζητάει αυτός ο άγνωστος Χ παράγοντας;

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα μήνυμα - αίνιγμα, που αν έχει βάση, όπως τα υπόλοιπα μηνύματα που απευθύνονται προς τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και αφορούν την εγκατάλειψη της Ουρανούπολης, ίσως θα άξιζε να τεθεί επί τάπητος και να λυθεί άμεσα κιόλας, καθώς η κυβέρνηση για τις 3 προσεχείς μέρες θα είναι στην Θεσσαλονίκη με αφορμή το περιφεριακό συνέδριο ανάπτυξης.

Επομένως, είναι μια χρυσή ευκαιρία να τεθούν επί τάπητος όλα αυτά τα ζητήματα που χρονίζουν σε βάρος της ανάπτυξης της Προ του Άθω περιοχής από τους φορείς του οικισμού.

Ξέρουμε ότι η καραμέλα κάποιων προσώπων από το δήμο Αριστοτέλη, την Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και άλλων μεγαλόσχημων τοπικών σωτήρων δεν λιώνει εναντίον της μεταλλευτικής επένδυσης. Είναι δικαίωμα, αλλά και πρόβλημα τους ταυτόχρονα.

Την κοινωνία ας σκεφτούν που πλέον μετά από 4 χρόνια διοίκησης δήμου και περιφέρειας δεν κρύβει την απογοήτευση και την δυσφορία της για την παντελή απραξία τους και την δημοσιοποιεί μέσω αυτού του τρόπου, κάτι που μέχρι πρότινος επέλγαν μόνο οι antigold στην ευρύτερη περιοχή..

Την ίδια στιγμή μάλιστα που κάποιοι θέλουν να πάρουν τα πρωτεία της "Πύλης του Αγίου Όρους" και το παλεύουν σοβαρά, όπως φαίνεται...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην ασχολείστε.. Νικάνε!

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκι από άλλη ανάρτηση για την Ουρανούπολη, σου έχουμε νέα. Βρήκαμε την κυριούλα περιφ. σύμβουλο με ξυμένο μαλλί στην τρίχα. Κατέθεσε την 25 Μαρτίου στην Ιερισσό στεφάνι με την Ιγγλέζω. Σου λέει κάτι? Τι όχι?

Ανώνυμος είπε...

Να μάθετε να ακούτε τους αναγνώστες σας.
Όταν σε παλιά σας ανάρτηση για την Ουρανούπολη σας έγραψα σε ανώνυμο σχόλιο να ψάξετε την υπόθεση του λιμανιού γιατί έχει ψωμί, μου απαντήσατε πως: "είμαστε blog και όχι ντετέκτιβ."
Ψάξτε το λίγο ακόμη. Έχει πολύ ψωμί η υπόθεση.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @26 Μαρτίου 2018 - 9:36 μ.μ.

Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των αναγνωστών μας. Όμως πέρα από το να καταγράφουμε τις απόψεις και όσα υποπίπτουν στην γνώση και την κρίση δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε τους ντετέκτιβ.

Η χαρά μας η μεγάλη είναι να προσφέρουμε τροφή για σκέψη απέναντι στην μάυρη προπαγάνδα και παραπληροφόρηση των φανατικών πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Να είστε καλά! Καλό Πάσχα να έχετε.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ είπε...

<< Πόσοι το γνωρίζουν άραγε; Ιδιαίτερα σε σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους,
θα πρέπει να κινητοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους με εθνικές ευαισθησίες, έτσι ώστε να εφαρμοστεί ο Νόμος!
Αναλυτικά:
Πριν μερικά χρόνια, η παρέμβαση ενός εκπαιδευτικού για την απουσία του σταυρού από τον Ιστό (κοντάρι) της Σημαίας στο σχολείο του, "ανάγκασε" τον τότε Υπουργό Παιδείας Γ.Παπανδρέου, να εκδώσει διευκρινιστική εγκύκλιο (ΙΒ/7541, 6/9/1996), με την οποία καλούσε όλες τις σχολικές μονάδες να μεριμνήσουν για την "άμεση τοποθέτηση σταυρού" επάνω σε όλα τα κοντάρια (ιστούς) σημαιών που υπάρχουν στα σχολεία. >> .

Eνημερώθηκα από το: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/04/blog-post_4656.html#ixzz5Ax8hIXNn

. . . ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟς , ΟΠΩΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ , ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ , ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΞΑΠΟΣΤΑΣΕΙ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ , ΣΤΗΝ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ , ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ , ΙΕΡΙΣΣΟ.
ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ , ΘΕΟΥ ΦΩΤΙΣΗ, ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ ΚΑΙΜΑΚΛΙΔΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΝΑΝΤΕΥΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟ . . . ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ !!!!!
ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕ . . . . ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΑ ΥΠΕΡΥΨΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΕΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΕΣ , ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΑΕΙΘΑΛΗ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ , ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ .
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο <> ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ , ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ , ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , ΜΟΥΕΞΕΦΡΑΣΕ ΚΙ ΑΛΛΗΝ ΜΙΑ . . . ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ.
<< . . . ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ , ΑΠ ΤΑ ΚΟΝΤΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ , Ο ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉΣ ΜΑΣ ΠΙΣΤΗΣ >>.
ΑΜ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ;;;
ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΠΙΚΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕ ΑΠ’ΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΟΠΟΥ ΕΡΓΑΣΘΗΚΕ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ , ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΤΟΤΕ , το τηλεφωνο μου είναι στη διαθεσή σας , ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ , ΟΤΙ ΣΤΑ ΚΟΝΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ, ΘΑ ΔΕΣΠΟΖΕΙ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ΖΟΩΠΟΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ,ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, . . . ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΝΙΚΑΝΕ ΤΟΝ ΖΥΓΟ. . . ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ . . . ΜΑΚΡΥΑ ΤΟΥΣ .