Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΙΑ? (Ι)


Αν διαβάσει κάποιος με προσοχή το κείμενο της απόφασης της διαιτησίας που έφερε στην δημοσιότητα το antigoldgr.org και δικαιώνει την Ελληνικός Χρυσός έναντι των αιτιάσεων που διατύπωσε το Ελληνικό δημόσιο και παράλληλα φέρει στο μυαλό του όλη την κινδυνολογική παραφιλολογία και παραεπιστημονικότητα που έχει παιχτεί στον "κινηματογράφο του #Skouries", τα τελευταία 6 χρόνια δεν γίνεται να μην πάρει στροφές ο νους του, αναφορικά με τα ερωτήματα που θέτει ο τίτλος της ανάρτησης μας.

Εμείς απλά θα υπενθυμίσουμε μερικά μόνο από τα επεισόδια του σήριαλ που δεν συμπεριελήφθησαν στο κείμενο της διαιτησίας και σαν στόχους έχουν τόσο την παράδοση 317.000 στρεμμάτων μεταλλευτικής γης σε οικοδομικά συμφέροντα και την ταυτόχρονη εξάρτηση της Ελλάδας σε εισαγωγές πολύτιμων μετάλλων.

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ?

Και τι δεν ισχυρίστηκαν για να τρομάξουν τον κόσμο που δεν κατέχει γνώσεις μεταλλευτικές και μεταλλουργικές για να τον φανατίσουν εναντίον της επένδυσης και να τον κάνουν να νιώθει την ανάγκη να θέλει να πάρει το νόμο και το δίκαιο στα χέρια του.

Αρχικά είπαν πως στις Σκουριές θα γίνει εργοστάσιο παραγωγής χρυσού, το οποίο για την κατεργασία του μεταλλεύματος θα χρησιμοποιούσε κυάνιο…

Μετά διέδιδαν, πως για χάρη της επένδυσης θα αποψιλωθεί ολόκληρος ο Κάκαβος, θα υπάρξουν καταστροφικές, αν όχι φονικές νεροποντές και πλημμύρες και θα χαθούν τα υπόγεια νερά.

Ακολούθως θα υπάρξει ερημοποίηση, θα γεμίσουν τα ρέματα τοξικά απόβλητα τα οποία θα καταλήξουν στη θάλασσα και έτσι θα μολυνθεί ο κόλπος της Ιερισσού και όλα τα ψάρια και ο βυθός το κοντύτερο μέχρι και την Θάσο το μακρύτερο μέχρι την Κερατέα και το Λαύριο Αττικής, εξαιτίας και της κακής μεταλλευτικής προϊστορίας τους!

Αντίστοιχα τοξική μας διαβεβαίωναν, πως θα είναι και η σκόνη που θα εκλείεται από την ανοικτή εξόρυξη, η οποία θα είναι ικανή να κάνει ταξίδια μακρινά ως την Σαχάρα (!!!) και να δηλητηριάζει τα πάντα στον διάβα της, χώρια του ό,τι το όρυγμα της ανοικτής εξόρυξης θα είναι ορατό από το διάστημα!!! 

Εξυπακούεται, πως οι εξωγήινοι θα έβλεπαν σε ζωντανή αναμετάδοση την καταστροφή μας. Από την άλλη εμείς οι αυτόχθονες γήινοι όχι, καθώς ή θα είχαμε αποδημήσει εις Κύριον στην χειρότερη, ή θα ήμασταν σε κάποιο νοσοκομείο νοσηλευόμενοι βαριά άρρωστοι και ανήμποροι στην καλύτερη των πιθανοτήτων που μας έδιναν οι "ειδικοί" της antigold συλλογικότητας.

Στην συνέχεια οι antigold χτύπησαν εκεί που πονάει ο Νεοέλληνας. Στο ζήτημα της ιδιοκτησίας και της χρήσης της γης. Έλεγαν και ξαναέλεγαν στους κατοίκους του παραλιακού μετώπου, πως αν προχωρήσει η επένδυση η γη τους αφενός θα χάσει την αξία της και αφετέρου δεν θα μπορούσαν να την αξιοποιήσουν, όπως θα επιθυμούσαν καθώς θα έπρεπε να πάρουν άδεια σκοπιμότητας από τη  εταιρεία…! 

Μια επένδυση, που ενώ ξόδευε αφειδώς χρήμα για έργα και προσλήψεις, μας είπαν και μεταξύ άλλων πως δεν είχε καταθέσει επενδυτικό σχέδιο και τις προσλήψεις που έκανε τις πλήρωνε το ΕΣΠΑ!

Στην συνέχεια και αφού δεν τους βγήκαν τα πρώτα εσχατολογικά σενάρια, σκέφτηκαν να τα αναβαθμίσουν σε επίπεδο κατακλυσμού Ωγύγου και Δευκαλίωνος με ολίγη “σώς” ή “sos” για συμπλήρωμα, καθώς οι έγκριτοι μηχανικοί της antigold συλλογικότητας δεν έβρισκαν ανθεκτικά τα φράγματα αποβλήτων με σχετικές αναγωγές στον καταστροφικό σεισμό της Ιερισσού το 1932. 

Την σιγουριά ότι τα φράγματα δεν θα αντέξουν έφτασαν στο σημείο να την διατυπώνουν δημοσίως μέσα από την συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης την εξέφραζαν πρόσωπα που είναι αμφίβολο αν είναι σε θέση να φτιάξουν πυργάκια από άμμο με παιδικά κουβαδάκια στην παραλία.

Έπειτα, ήρθε η σειρά του αρσενικού, που κατά τους antigold παραεπιστήμονες, πολλαπλασιάζεται εντός του υπεδάφους, εκτός αυτού και επι του αέρος, εξαιτίας της μεταλλευτικής δραστηριότητας πάντα, μέχρι να επινοήσουν και τις ευθύνες της μεταλλουργικής για την επώαση και την έκλυση του αρσενικού στην ατμόσφαιρα, αφού οι σύμβουλοι της antigold συλλογικότητας όχι μόνο δεν βρήκαν εφαρμόσιμη την πυρομεταλλουργική μέθοδο της ακαριαίας τήξης, που επέλεξε η Ελληνικός Χρυσός και ο εργολάβος της Outotec, κατά τα δικά τους γνωστικά δεδομένα, αλλά αμιγώς «δηλητηριώδη» για το δημόσιο συμφέρον…

Αξίζει να σημειωθεί, πως το δημόσιο συμφέρον, κατά τα αντιμεταλλευτικά ειωθότα, κόσμησαν οι σημαντικές, μέχρι ενός σημείου, αρχαιότητες που έφερε στο φως η σκαπάνη του αρχαιολόγου Κώστα Παπαστάθη, τον οποίο η antigold συλλογικότητα αρχικά του απέδωσε τον χαρακτηρισμό του «μπακάλη», επειδή το έργο αυτό το πλήρωσε η Ελληνικός Χρυσός.

Αργότερα όμως άλλαξαν στάση απέναντι του, καθώς στο φόντο αυτών των αρχαιοτήτων βρήκαν ακόμη μια αφορμή για να καθυστερήσουν χρονικά την επένδυση, σχετικά με την μετακίνηση ή μη αυτών των ευρημάτων εμπλέκοντας το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που αίφνης σε αυτές τις αρχαιότητες βρήκε κι αυτό με την σειρά όλα αυτά τα στοιχεία που κάποιοι άλλοι αρχαιολόγοι δεν μπόρεσαν να βρουν ούτε στην Αμφίπολη! 

Εννοείται πως από το 2015 αναμένεται η απόφαση του για την μετακίνηση ή μη των αρχαιοτήτων…

Το Β' μέρος της ανάρτησης αφορά την στάση της δημόσιας διοίκησης και των παραγόντων της και άλλα... 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΊ ΛΈΓΑΝ ΚΑΙ ΛΈΓΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΈΝΕ...ΤΟ ΘΈΜΑ ΕΊΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΜΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΑΙ ΕΜΕΙΣ....

Ανώνυμος είπε...

Ή αλλιώς, που είναι οι άδειες οεο; Κάποια στιγμή και μάλιστα σύντομα, θα πρέπει η διοίκηση της εταιρείας να ξυπνήσει και να ξεκαθαρίσει: ή άδειες τώρα ή ΛΟΥΚΕΤΟ παντού, μισές λύσεις και μισές δουλειές δεν γίνεται. Αν δεν μπορούν ας πουλήσουν σε κάποιον που μπορεί. Ας πέσουν κεφάλια στην Αθήνα κατά το πρώτυπο της Ολυμπιάδας.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και η λύση του ανένδοτου δικαστικού αγώνα της εταιρείας απέναντι σε όποιον τολμήσει να καταφερθεί ή να κινηθεί εναντίον της με σκοπό την νέα καθυστέρηση της επένδυσης. Δεν γίνεται να την πληρώνον κάθε φορά οι εργαζόμενοι.