Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Διαβάζω στον «ΤΥΠΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ» το μήνυμα του Δημάρχου Αριστοτέλη, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, στις 22 Απριλίου.

«Η σημερινή ημέρα δεν είναι παρά μια υπενθύμιση ενός πολύ σημαντικού μηνύματος για τον πλανήτη και τις ζωές όλων μας. Η Γη έχει εκπέμψει, εδώ και πολλά χρόνια, σήμα κινδύνου και οφείλουμε να το ακούσουμε. 

Απέναντι στην ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δραστηριότητα και τη συνεχή αναζήτηση όλο και μεγαλύτερων κερδών η απάντηση οφείλει να είναι αυστηρή και αποφασιστική. 

Αν θέλουμε να έχουμε μέλλον, ο νικητής πρέπει να είναι η πλευρά που αγωνίζεται για να ζει σε ένα καθαρό περιβάλλον με μία ανάπτυξη που δεν διαλύει τα πάντα στο βωμό του κέρδους, αλλά βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον».

Αναρωτιέμαι σε τι να αναφέρεται ο δήμαρχος… Λες να εννοεί την άναρχη τουριστική ανάπτυξη;

Σοβαρά τώρα, δεν θα σχολιάσω τα χιλιοειπωμένα κλισέ που χρησιμοποίησε ο «οικολόγος» δήμαρχος, αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω την επιμέλεια και την προσπάθεια να περάσει το… «μήνυμα» του, χωρίς να αναφέρει ούτε μια φορά τη λέξη εξόρυξη, χρυσός ή Eldorado…

Μια ερώτηση μόνο… Αυτοί οι άνθρωποι κοιμόνται και ξυπνάνε με μοναδική σκέψη πως να διώξουν την μόνη ελπίδα της περιοχής για οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη; Τέτοια εμμονή, πια;;;

Αναδημοσίευση από metalleiachalkidikis.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Η εμμονή είναι δεδομένη και κυρίαρχη σε κάποια από τα στελέχη του δήμου σε βάρος της μοναδικής ελπίδας του τόπου για την μέγιστη δυνατή οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Εκτιμούμε πως αυτό που μάλλον ώθησε τον εκτελούντα χρέη δημάρχου να μην αναφερθεί ανοικτά εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας και επένδυσης σ' αυτή την ανακοίνωση είναι ένα τυπικό αριθμητικό ζήτημα και έχει να κάνει με τις αντιμεταλλευτικές ανακοινώσεις που αναρτώνται στο ιστολόγιο του δήμου.

Είναι 31 συνολικά οι ανακοινώσεις την στιγμή που οι επισκέψεις του κ. Ζουμπά στην Αθήνα και σε υπουργεία για την επίλυση χρόνιων όσο καυτών προβλημάτων της παραλιακής ζώνης του δήμου παραμένουν 32, σύμφωνα με την πληροφορία που μας έδωσε ο ίδιος και τις γνωστές στο ευρύ κοινό καθόδους, που έγιναν από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα.

Προφανώς και δεν θα ήταν η κατάλληλη στιγμή τα γραπτά του λόγια να φτάσουν ή να ξεπεράσουν κιόλας τις εργώδεις προσπάθειες του.

Άλλωστε, χρόνος υπάρχει...  

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως σεβασμός στο περιβάλλον είναι να μαζέψουν το σκουπιδαριό που μας πνίγει;
Να κουσίσουν τα χόρτα;
Να να καθαρίσουν τις παραλίες;
Να ελέγξουν τα βοθρολύμματα που πέφτουν στη θάλασσα και αυτοί ασχολούνται με μόνο με την Ελληνικός Χρυσός;
Να μαζέψουν τα βρώμικα αδέσποτα που έχουν γίνει αγέλες και αποτελούν κινητές εστίες μόλυνσης;
...................
Πραγματικά και καθημερινά πράγματα αγαπητέ και όχι αερολογίες.
Αυτά που μας πνίγουν και μας τελματώνουν.
Από λόγια χορτάσαμε.