Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

ELDORADO GOLD: "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ"


Ικανοποίηση προκύπτει μέσα από την επίσημη ανακοίνωση της Eldorado Gold αναφορικά με την έκβαση της διαιτητικής διαδικασίας, η οποία αναμένονταν στις 6 Απριλίου, αλλά τελικά εκδόθηκε σήμερα και την δικαιώνει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας το διαιτητικό δικαστήριο απέρριψε την βασική αιτίαση του Ελληνικού δημοσίου, το οποίο καταλόγιζε στην θυγατρική της "Ελληνικός Χρυσός" μονομερή τροποιήση του επενδυτικού σχεδίου, αναφορικά με την Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργίας του Μαδέμ Λάκκου για την επεξεργασία των συμπυκνωμάτων Σκουριών και Ολυμπιάδας, όπως υπεβλήθη τον Δεκέμβριο του 2014.

Στην ανακοίνωση υπάρχει και δήλωση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Eldorado Gold Τζορτζ Μπέρνς, ο οποίος μεταξύ άλλων χαιρετίζει με σεβασμό την απόφαση της διαιτησίας, συνεχίζει να δεσμεύεται στο ακέραιο, ως προς την τήρηση όλων των συμφωνηθέντων όρων και υποχρεώσεων, που απορρέουν από την σύμβαση που έχει υπογραφεί με το Ελληνικό Δημόσιο.

Επιπλέον ο κ. Μπέρνς θεωρεί πως αυτή η απόφαση συνιστά έναν επιπλέον λόγο, έτσι ώστε να βρεθεί ένας κοινά αποδεκτός τρόπος επικοινωνίας και πλεύσης ανάμεσα στην πολιτεία και την εταιρεία για την ομαλή εξέλιξη και ολοκλήρωση του επενδυτικού έργου, που θα επιφέρει κέρδη και οφέλη τόσο στο κράτος όσο και στην τοπική κοινωνία, υπενθυμίζοντας παράλληλα τις άδειες που εκκρεμούν από την πολιτεία γι' αυτό τον σκοπό.

Ολόκληρη την ανακοίνωση της Eldorado Gold και την δήλωση του Tζορτζ Μπέρνς μπορείτε να την διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ευχάριστα νέα και ανέλπιστά μετά τα όσα δυσάρεστα ακούμε τελευταία από τον τομέα της δικαιοσύνης.
Η εταιρεία να βάλει μπρός τις μηχανές της για να δώσει ελπίδα και ηθικό σε πολύ κόσμο στα βόρεια χωριά που ψάχνεται για να φύγει από την Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Ένας ολόκληρος κόσμος σύρεται στη φθορά εξαιτίας του Τόλη και της Τόλαινας. Ένα ολόκληρο υπουργείο υπέκυψε στις απαιτήσεις της Ιγγλέζαινας, καθιστάμενο όμηρος μιας απλής εμμονής. Μια τοπική κοινωνία διχάστηκε από τους ΖουμπαδοΕυθυμίου. Και ένας Γιάννης Γιώργος ταυτίσθηκε με τους αναρχομπαχαλάκιδες. Αυτοί είμαστε. Γιατί αυτούς θέλαμε. Γιατί αυτούς ψηφίσαμε. Στην υγειά μας.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ είπε...

συμπληρωματικό σχόλιο , που αντικαθιστά το προηγούμενό μου .

. . . ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ , επειδή οι καιροί ου μενετοί , ΕΦΤΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ , της προσδοκώμενης , ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ .
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ‘ΜΑΣΤΕ ΑΛΗΘΙΝΟΙ , ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΧΡΟΝΙΚΑ ΗΜΕΡΑ , ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ( ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΑΣ ΚΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ ) ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΜΑΣ .
ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ, ΩΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ , ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ :

[ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ]
<< ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ… ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ! >>
ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ , ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ , ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ , ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ .
ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ , ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΝΑ ΄ΝΑΙ ΚΑΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΜΑΣ.

ΕΦΤΑΣΕ ΚΙ ΕΦΕΤΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ , ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ , ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ , ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ .
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΥΝΕΝΩΝΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ,
ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΟΜΩΣ , ΟΠΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ,ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΖΟΥΝ.
ΑΛΛΩΣΤΕ, ΒΑΣΙΚΗ ΤΗΣ , ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ,ΠΑΡΑ ΤΟ << ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ >> .

ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ , ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ,όμως ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ , ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ , ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ . . .

ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ ( ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ) , ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ , ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ << ΖΑΜΑΝΤΑ >> ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ , να ξαναθυμίσω στην ΛΕΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ και στον ΣΤΕΛΙΟ ΒΑΛΙΑΝΟ , ΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕ ΣΑΣ , ΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ , Σ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ΨΥΧΗ , ΣΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ‘ΣΤΕ ; ή Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ υποψ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ , με την ευαισθησία σας κ.Λένα στον ΆΝΘΡΩΠΟ και τα μελλοντικά του , ή ο υποψ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟ κ. Στελιο, τα ΝΟΜΙΚΑ της συνταγματικής απόδοσης ΜΕ ΜΙΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΙΣΧΥΡΗ, ΓΥΝΑΙΚΑ , ΤΗΝ << ΙΩΣΗΦΙΝΑ >> ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ , ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΕ ‘ΣΑΣ.

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΙ ΕΦΕΤΟΣ , ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ , Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ,