Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ "ΡΩΣΙΚΟ ΣΠΙΤΙ" ΣΤΑ ΝΕΑ ΡΟΔΑ!


Το "Ρωσικό Σπίτι" είναι ένα εντυπωσιακό οίκημα στην κοινότητα των Νέων Ρόδων, το οποιο εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο πλαίσιο της περαιτέρω σύσφιξης των φιλικών σχέσεων του Δήμου Αριστοτέλη με τον αδελφοποιημένο Δήμο Σεστόρεσκ της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας.

Όπως μαθαίνουμε ο στόχος τη νυν δημοτικής αρχής είναι αυτός ο χώρος να μετατραπεί σε κόμβο επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων και ιδεών σε θέματα επιχειρηματικότητας και πολιτισμού Ρώσων επισκεπτών ή μόνιμων κατοίκων της περιοχής ή ακόμη και Ελλήνων που επιθυμούν να μάθουν την ρωσική γλώσσα.

Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο συντονιστής αυτού του εξαιρετικά φιλόδοξου σχεδίου, το οποίο προφανώς αποσκοπεί στο να προσδώσει μια τάση εξωστρέφειας στο δήμο, που είναι γνωστότερος στο εξωτερικό για την δυσφήμιση του έχουν κάνει κάποιοι αυτόκλητοι "σωτήρες" παρά για τις ασύγκριτες ομορφιές και τις ανάλογες πτυχές ιστορίας και πολιτισμού του.

Το πρόσχημα τους γνωστό. Οι δήθεν επιβαρυντικές συνέπειες που προκαλεί η πλέον αρχέγονη δραστηριότητα στην περιοχή, καθώς υφίσταται από τον 5ο αιώνα π. Χ., που χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και δεν είναι άλλη από την μεταλλευτική δραστηριότητα.

Εμείς θα ευχηθούμε καλή επιτυχία στο εγχείρημα και να συμβάλει τα μέγιστα στην θετική προβολή του δήμου στην ρωσική αγορά. Θα αναρωτηθούμε όμως το εξής: 

Αν ένας Ρώσος επισκέπτης ή περισσότεροι που κάνει/κάνουν διακοπές στην περιοχή ή προσκυνηματικό τουρισμό, θέλουν να αποκτήσει/σουν μια σφαιρική ενημέρωση για την μεταλλευτική δραστηριότητα, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του τόπου, με σκοπό να επισκεφτούν κι αυτοί με την σειρά τους το μοναδικό κοιτασματολογικό πεδίο της περιοχής, πως θα τον/τους αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την υποδοχή στο "Ρωσικό Σπίτι";

Θα τον/τους απομακρύνουν κακήν κακώς λέγοντας του/τους ότι αυτές οι ερωτήσεις απαγορεύονται ή δεν επιτρέπονται; 

Θα του/τους πουν όλες αυτές τις ανακρίβειες και τα ψεύδη που επικαλείται το antigold σύστημα της περιοχής, που σαν στόχο έχει την επικράτηση της μονοκαλλιέργειας της οικοδομικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή για το καλό της... ισόρροπης ανάπτυξης της;

Θα ευχηθούμε η αντιμετώπιση των οικοδεσποτών σε μια τέτοια επίσκεψη στο "Ρωσικό Σπίτι" να είναι πολύ εφάμιλλη των υψηλών προσδοκιών, που δημιουργεί πλέον η παρουσία του και όχι κατώτερη των περιστάσεων.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε τόσα άλυτα πρόβλήματα στο δήμο που αυτό το σπίτι θυμίζει κυριολεκτικά ανέκδοτο.
Αν όμως έπρεπε να εγκαινιαστεί το σπίτι μιας αλληλέγγυας χώρας στην περιοχή είναι αυτής του Καναδά.
Τόσες και τόσοι Καναδές και Καναδοί πέρασαν από εδώ και στήριξαν την περιοχή όπως μπορούσαν.
Ναόμι Κλάιν, Ελίζαμπεθ Μέι, Νίκη Άστον, Νικολας Κλίφορντ και πόση ακόμη.
Κρίμα και άδικο να μην γίνει ένας χώρος τιμής και αναγνώρισης τους.

Ανώνυμος είπε...

Να κάνει ο Ζουμπάς 11:44 πμ το "καναδέζικο σπίτι"; Θα πέσει ο τόλης να τον πλακώσει. Δεν γίνονται αυτά τα πραγματα ούτε για πλάκα.

Ανώνυμος είπε...

Να μας πει το "Τρίο Μπελκάντο" στα Νέα Ρόδα πόσα χρήματα αφήνουν οι Ρώσοι επισκέπτες κάθε μήνα στον τόπο μας και πόσα οι Καναδοί επενδυτές. Ποιος ήταν ο συμβουλάτορας αυτής της επιλογής; O τεράστιος Χαδαλής;

Ανώνυμος είπε...

Ποιός έβαλε λεφτά για να χτιστεί το σπίτι των ρώσων ξέρουμε;

Ανώνυμος είπε...

Τα ζύγισαν τα πράγματα στο δήμο;
Περιμένουμε υποτίθεται τους νικητές των όσκαρ στα Ν. Ρόδα να έρθουν στο υπέροχο συγκρότημα της Κομίτσας και αυτοί εγκαινιάζουν ρωσικά σπίτια με αυτό τον παγκόσμιο περίγυρο;Δεν μπορούσε να περιμένει αυτο.
Η αίγλη θα φέρει το χρήμα κάποια στιγμή. Το χρήμα δεν φέρνει απαραίτητα την αίγλη.