Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΥΠΕΝ: ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ Ο κ. ΠΕΤΡΟΣ ΤΖΕΦΕΡΗΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Νέα και περισσότερο διευρυμένα καθήκοντα για τον κ. Πέτρο Τζεφέρη, καθώς επιλέχθηκε ως ο νέος Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ορυκτών Πρώτων Υλών της  Γενικής Γραμματείας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας (YΠΕΝ).

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που η κάλυψη της θέσης αυτής πραγματοποιήθηκε έπειτα από μοριοδότηση των υποψηφίων με βάση ειδικό προσοντολόγιο (ειδικό περίγραμμα θέσης με συγκεκριμένες απαιτήσεις), σύμφωνα με όσα προέβλεπε η σχετική προκήρυξη, γεγονός πρωτοποριακό καθώς στον ελληνικό δημόσιο τομέα έχει επικρατήσει η πρακτική της απευθείας τοποθέτησης σε αντίστοιχες θέσεις, κάποιες φορές μάλιστα και ανεξαρτήτως επιστημονικής κατάρτισης ή εμπειρίας.


Ο  κ. Πέτρος Τζεφέρης, Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων, διαθέτει πλούσια γνώση γύρω από τον ελληνικό ορυκτό πλούτο λόγω της συνεχούς μελέτης του αντικειμένου είτε μέσω της ακαδημαϊκής του πορείας είτε μέσω της πολύχρονης εμπειρίας του σε αρμόδιες διοικητικές και ελεγκτικές θέσεις. 

Τα τελευταία χρόνια δίδαξε το αντικείμενο της Τεχνικής και Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης και γενικότερα το Θεσμικό Πλαίσιο της Διοίκησης για την αξιοποίηση των Ορυκτών Πρώτων Υλών στα μεταπτυχιακά τμήματα του Δ.Π.Θ. 

Ιδιοκτήτης και διαχειριστής των ιστοσελίδων: «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ» http://www.oryktosploutos.net και “Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» http://elladitsamas.blogspot.com, αρθρογραφεί σε τακτική βάση αναδεικνύοντας καίρια ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως η μέγιστη και βέλτιστη αξιοποίηση του ελληνικού ορυκτού πλούτου, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος.

Αναδημοσίευση από stonenews.eu

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Κοντεύουν να κλείσουν δυο εβδομάδες από την στιγμή που έγινε γνωστή αυτή η είδηση. Για να την εμπεδώσουμε, την ξαναδιαβάσαμε αρκετές φορές.

Για να είμαστε ειλικρινείς ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα, καθώς σ' αυτό το υπουργείο, ως φαίνεται και με βάση την ακατανόητη διαχείριση που γίνεται στο ζήτημα της επένδυσης χαλκού χρυσού στην Χαλκιδική και τις άνευ λόγου καθυστερήσεις στις εγκρίσεις οφειλομένων αδειών από διετίας, δεν επιθυμούν την ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης του πάμπλουτου δυναμικού των ορυκτών πόρων της χώρας μας.

Ευχόμαστε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο ενός καταξιωμένου επιστήμονα και υψηλού επιπέδου γνώστη του αντικειμένου, όπως είναι ο κ. Τζεφέρης, να μην είναι μια απλή αναλαμπή, αλλά διαρκής και από όλες τις κυβερνήσεις που τυχόν ακολουθήσουν, καθώς το έγκλημα που διαπραττεται σε βάρος αυτής της παραγωγικής δραστηριότητας είναι διαχρονικό και διακομματικό.

Το σημαντικότερο; Να αφήσουν τον επιστήμονα να κάνει την δουλειά του, όπως αυτός την γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Χωρίς ψευδαισθήσεις, μπαμπούλες και άλλα παραμύθια με δράκους, που πυκνά συχνά κυκλοφορούν στους διαδρόμους του ΥΠΕΝ.

Και πάλι σιδεροκέφαλος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην τρέφετε φρούδες ελπίδες όσο στο ΥΠΕΚΑ κάνουν κουμάντο πρόσωπα του περιβάλλοντος Σκουρλέτη.

Ανώνυμος είπε...

Ελπιδοφόρο αλλά ποτέ ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, ας σβαρνιστούμε παρακάτω γιατί να προχωρήσουμε δεν πρόκειται.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Π. ΤΖΕΦΕΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ.
Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ.
ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΑ ΑΥΤΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να παραγνωρίζουμε τα προσόντα, την προσφορά και την όλη παρουσία του κυρίου Τζεφέρη, πρέπει να τονιστεί ότι η όποια διαδικασία μοριοδότησης, περιγραφής προσόντων κλπ. που έχει σχεδιαστεί και υλοποιήθεί από την κυβέρνηση των απατεώνων και ψευτών συμπεριλαμβανομένων φυσικά και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είναι διαδικασία άκρως αμφισβητήσιμη και εκ των πραγμάτων διαβλητή. Ας είναι λοιπόν προσεκτικοί οι πανηγυρίζοντες.....