Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΓΕΡΑΚΙΝΗΣ: ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ


Η κανονικότητα επανήλθε στην Σιθωνία μετά από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις που βίωσε την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Δήμος, Περιφέρεια, Υπηρεσίες σωμάτων ασφαλείας και ιδιώτες συνεργάστηκαν άψογα για να αποκατασταθούν οι ζημιές στο μεγαλύτερο τμήμα τους μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

Όπως λένε οι ίδιοι οι επαγγελματίες σε καταλύματα και χώρους μαζικής εστίασης στην Σιθωνία, οι ζημιές που υπέστησαν αποκαταστάθηκαν μέσα σε 3 μέρες το πολύ, χάρη στην συνδρομή όλων των παραπάνω φορέων, γεγονός που τους επέτρεψε να περιορίσουν την οικονομική ζημιά τους, όσο ήταν ανθρωπίνως δυνατό.

Στα πολύ ψιλά πέρασε η καθοριστική συμβολή του ιδιωτικού τομέα σ' αυτή την υπερπροσπάθεια που καταβλήθηκε με τον ομολογουμένως παραγωγικό συντονισμό των αρχών της πολιτείας για την ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών.

Αναφερόμαστε στα μεταλλεία Γερακινής, τα οποία διάθεσαν όση ποσότητα αδρανών υλικών απαιτούνταν για να καλυφθούν οι ζημιές που άφησε πίσω της η θεομηνία.

Μάλιστα η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής έκανε ειδική μνεία για τα μεταλλεία Γερακινής σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Και μπράβο της περιφερειακής ενότητας, καθώς τέτοιες ενέργειες πρέπει να αναδεικνύονται, ιδίως όταν συμβαίνουν σε τόσο δύσκολους οικονομικά καιρούς για όλους.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:

«Η άμεση παρέμβαση μας είναι χρέος μας προς τους πολίτες για την προστασία των ίδιων και των περιουσιών τους.

Συνεχίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, την προσπάθεια για την επαναφορά,στο μέτρο του δυνατού, της ζωής τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών του νομού, στους κανονικούς ρυθμούς. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την άμεση ανταπόκριση του στην χρηματοδότηση των απαιτούμενων εργασιών, την εταιρεία «Ελληνικοί Λευκόλιθοι Α.Μ.Β.Ν.Ε.Ε.» για τη δωρεάν διάθεση αδρανών υλικών για την αποκατάσταση των ζημιών, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους εθελοντές, τους απλούς πολίτες και τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής που υπερβάλλουν εαυτόν για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί εδώ στην Ουρανούπολη, ποιος νομίζετε την έσβησε τη φωτιά? Οι αντιγόλντ? Η εταιρία την έσβησε κυρίες και κύριοι (για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας).

Αθανάσιος Γ. Καρίνας είπε...

Και τα μεταλλεία Κασσάνδρας δίπλα στον Δήμο Αριστοτέλη είναι, αλλά ο Δήμος τα κρατά σε . . . απόσταση ! ! !

Ο δημοτικές εκλογές είναι προ των πυλών. Ας θυμηθούμε ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Τα μεταλλεία κάνουν τα ίδια αν όι περισσότερα για όλους τους δήμους της Χαλκιδικής χωρίς καμία εξαίρεση, αλλά η περιφέρεια και οι δήμοι δυστυχώς δεν έχουν κάνει ούτε μια ευχαριστήρια αναφορά. ο λόγος; Φοβούνται το μπούλινγκ από αντιγκολντ.